Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)Τεύχος 318, 11 Ιουνίου 2009            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνει


Βλαντιμίρ Λόσσκυ


Η Θεολογική έννοια
του Ανθρώπινου Προσώπου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΟΡΤΗ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

Την 15η Ιουνίου ημέρα Δευτέρα, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου, άγει τα ονομαστήριά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής:

Κυριακή 14 Ιουνίου
Στις 7 το απόγευμα θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγ. Ειρήνης οδ. Αιόλου Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Μακαριώτατος θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Δευτέρα 15 Ιουνίου
Το πρωί θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγ. Ειρήνης οδ. Αιόλου Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Μακαριώτατος θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Κορυφή σελίδας


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Μπούγα, ολοκληρώθηκαν στο Δίστομο οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 65 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της μαρτυρικής πόλης. Η ναζιστική θηριωδία εκφράστηκε στις 10 Ιουνίου του 1944 με τη θανάτωση 218 αθώων θυμάτων, μεταξύ τους και 47 παιδιών και αυτή τη θλιβερή επέτειο τίμησαν και φέτος τοπικές αρχές και πολίτες.

Ο Μακαριώτατος μιλώντας σε εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας ανακηρύχθηκε σε επίτιμο Δημότη Διστόμου, σημείωσε: «Άλλο πράγμα παιδεία, άλλο εκπαίδευση. Ξεχνάμε σιγά σιγά την παιδεία και αγκαλιάζουμε την εκπαίδευση. Ξεχνάμε την παιδεία γιατί θέλουμε να κάνουμε εξαρτήματα στη ζωή μας και στη πορεία μας τους ανθρώπους»,

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ακόμα ότι για να υπάρξουν ανθρώπινα δικαιώματα προϋπόθεση είναι η ύπαρξη σεβασμού στον άνθρωπο.
«Πρέπει να καλλιεργήσουμε την αξία του ανθρωπίνου προσώπου. Το ανθρώπινο πρόσωπο και οι αξίες για τις οποίες όλοι δήθεν θρηνούμε που χάθηκαν δεν αγοράζονται από πουθενά. Αποκτιούνται με αίμα. Γι αυτό το ανθρώπινο πρόσωπο ήταν πάντοτε το κέντρο της παιδείας μας», είπε και συνέχισε: «Αυτό που σκοτώνει και λεηλατεί το ανθρώπινο πρόσωπο, σκοτώνει και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο έργο που έγινε στη Βοιωτία με τη συνεργασία της εκκλησίας και των τοπικών αρχών, λέγοντας ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για άλλους. Απευθυνόμενος μάλιστα στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Γιάννη Μπούγα και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου τους κάλεσε να βρουν κοινά σημεία συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, ενώ με έμφαση μίλησε για την συνεργασία της πολιτείας με την εκκλησία:
«Πρέπει να ξεχάσουμε πια τις διαφορές, και να ενωθούμε όλοι μαζί σε συνεργασία αν θέλουμε να πάμε μπροστά∙ μπορεί και η εκκλησία με τον δικό της τρόπο να βρει το δρόμο που της πρέπει γιατί έχει πολλά προβλήματα και δύσκολα προβλήματα αλλά χρειάζεται την βοήθεια και την συμπαράσταση….θα ήταν πολύ χρήσιμο να ξεχάσουμε εκείνα που μας έχουν πικράνει και μας έχουν διαιρέσει πολλές φορές και να δούμε που είναι το κοινό σημείο πορείας Εκκλησίας και πολιτείας αφήνοντας τις κακομοιριές και δυστροπίες και τις αιρετικές φωνές που θα υπάρχουν ούτως η άλλως και να προχωρήσουμε, διότι τα προβλήματα της Ελλάδος σήμερα και της κοινωνίας δεν λύνονται μονομερώς. Χρειάζεται συνεργασία που απαιτεί και προσπάθεια και θυσίες».

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ