Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)Τεύχος 316, 1 Ιουνίου 2009            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: “Ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ”


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνει


Wolfhart Pannenberg


The Churches and the Emergence
of European Unity
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: “Ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ”

Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος με την συνεργασία α) της Αντιπροσωπείας της Ε. Ε. στην Αθήνα και β) του Γραφείου της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, διοργανώνει Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί για την ενημέρωση των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων - Στελεχών των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας πάνω σε θέματα θεσμικά της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σήμερα.

Θέμα της Ημερίδας είναι: "Ο Διαπολιτισμικός Διάλογος" και θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης, στο Ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΟΙΑΣ» την Τρίτη 2 Ιουνίου ε.ε. με ώρα ενάρξεως 09.00'.

Στην διάρκεια των εργασιών, μηνύματα προς τους Συνέδρους θα απευθύνουν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων, οι Διευθυντές των Αντιπροσωπειών της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος και Γιώργος Κασιμάτης και άλλοι.

Εισηγήσεις στην Ημερίδα θα κάνουν:
α) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων, με θέμα: :«Ο Διαπολιτισμικός Διάλογος ως βασικός συντελεστής στην κοινωνική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης»,
β) ο κ. Γιώργος Κασιμάτης, Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, με θέμα : «Ιστορία - Όργανα και Θεσμική διάρθρωσις της Ευρωπαϊκής Ενώσεως »
γ) ο κ. Ιωάννης Λιάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα:«Το Εθνικό Πλαίσιο αναφοράς Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013».

Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Την Ημερίδα θα παρακολουθήσουν Κληρικοί και Εκκλησιαστικοί Υπάλληλοι των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας.

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ