Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)Τεύχος 314, 25 Μαΐου 2009            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνει


Κάλλιστος Γουέαρ
Επίσκοπος Διοκλείας


Ο Ορθόδοξος Δρόμος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας 3,5 τόνων τροφίμων περίπου, υλοποιήθηκε το διήμερο 19-20 Μαΐου 2009, από κλιμάκιο της Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος ''Αλληλεγγύη'' προς ενίσχυση της Στέγης Γερόντων του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών και του προσφυγικού καταυλισμού Λαυρίου. Συγκεκριμένα παραδόθηκε στην Στέγη Γερόντων 1,5 τόνος περίπου ποσότητα τροφίμων , αποτελούμενη από αλεύρι, ρύζι, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, ζάχαρη και γάλα εβαπορέ.

Στους πρόσφυγες, σε ανταπόκριση αιτήματος του Πολιτιστικού Κέντρου “Κουρδιστάν”, παραδόθηκε ποσότητα 2 τόνων περίπου αποτελούμενη από ελαιόλαδο, ζυμαρικά, ρύζι, γάλα εβαπορέ, αλεύρι και μπισκότα.

Μάθετε πως μπορείτε να βοηθήσετε το έργο της Αλληλεγγύης

Κορυφή σελίδας


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ανοιχτή εκδήλωση μνήμης για τα 353.000 θύματα της γενοκτονίας των Ποντίων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στο πλαίσιο της ημέρας εθνικής μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως έχει οριστεί η 19η Μαΐου με απόφαση της Βουλής, το 1994.

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε ότι τα θύματα της γενοκτονίας είναι μάρτυρες μιας κρίσης που τραυμάτισε κάθε έννοια ανθρωπισμού και πήρε διαστάσεις εθνικής τραγωδίας. Επισήμανε δε, ότι ο ποντιακός ελληνισμός βγήκε από την κρίση ζωντανός, λαβωμένος, αλλά με τις μνήμες του ακέραιες, μνήμες που ζητούν τη δικαίωση.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Νότιας Αυστραλίας, θερμός φιλέλληνας, Μάικλ Άτκινσον, ο οποίος παρομοίωσε την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού με την εξολόθρευση των Εβραίων από τους Γερμανούς. Μετά από πρόταση του κυρίου Άτκινσον, η βουλή της Νότιας Αυστραλίας, υιοθέτησε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο, η εξολόθρευση των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασυρίων είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Μηνύματα απέστειλαν μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

Το «παρών» έδωσαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Κιλτίδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες και εκπρόσωποι ποντιακών συλλόγων.

Ακολούθησε πορεία προς το Τουρκικό προξενείο.

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ