Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)Τεύχος 313, 21 Μαΐου 2009            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΠΙΔΑΣ»

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνει


Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη


Ο Διγενής Ακρίτας
στη Νεοελληνική Δραματουργία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Τον ξενώνα "Ελπίδα" επισκέφτηκε την Τρίτη, 19 Μαΐου 2009, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου, τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου, Αρχιμ. Αθηναγόρα Δικαιάκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Μ.Κ.Ο. Αλληλεγγύη της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα. Με ιδιαίτερη χαρά τους υποδέχτηκε η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και το προσωπικό του Ιδρύματος.

Ο Μακαριώτατος βρέθηκε κοντά στα παιδιά που φιλοξενούνται στον ξενώνα, συνομίλησε μαζί τους και στη συνέχεια παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Κορυφή σελίδας


ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας υπεγράφη την περασμένη Δευτέρα μεταξύ της Μ.Κ.Ο. Αλληλεγγύης της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β' και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στο ξενοδοχείο Classical Athens Imperial.

Το πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων περιλαμβάνει αλληλοενημέρωση για τη συλλογή στοιχείων, αναφορικά με την εκτίμηση μίας κατάστασης, των συνεπειών μίας καταστροφής, τον συντονισμό ενεργειών υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ,τη δυνατότητα από κοινού διοργάνωσης ημερίδων, διαλέξεων, εκθέσεων, εκδηλώσεων, αλλά και από κοινού εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων νια την ικανότητα απόκρισης και πρόληψης ανά κατηγορία κινδύνου. Δυνατότητα από μέρους της Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις για την υλική και πνευματική συμπαράσταση των πληγέντων μίας καταστροφής, αποστολή εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού για ψυχολογική υποστήριξη και διάθεση όλων των Κέντρων Ημέρας Υγείας και των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας, ξενώνων, στις ανάγκες της εκάστοτε περίπτωσης, αξιοποίηση από κοινού εθελοντικού δικτύου, ανάληψη εθελοντικών επιδοτούμενων προγραμμάτων και άλλες πρωτοβουλίες που σταδιακά θα διαμορφώνονται σε στρατηγικές για την ουσιαστική αντιμετώπιση ενός κοινωνικού προβλήματος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο. Αλληλεγγύη, Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανός, ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωπος των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΕΛ.ΑΣ., εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, λοιπών φορέων και υπηρεσιών.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργαρίτης Μουζάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μ.Κ.Ο. Αλληλεγγύη της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ