Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)Τεύχος 311, 14 Μαΐου 2009            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΚΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνει


Τάκης Παπατσώνης


Μελέτη θανάτου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΚΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σε ομιλία του στο κλείσιμο των εργασιών διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Εκκλησία και Πολιτισμός», που διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στον Βόλο, ο Μακαριώτατος δήλωσε: «Πολλοί άνθρωποι της διανόησης, πολλοί άνθρωποι που έχουν αναζητήσεις, που έχουν περιεχόμενο, στον τόπο μας είτε στην ποίηση, είτε στη μουσική και μπορούν να εμπνεύσουν τον λαό, δεν ξέρω πώς τα έχουμε καταφέρει εμείς της ποιμαίνουσας Εκκλησίας, να τους έχουμε απέναντι ή να τους έχουμε βάλει στην άκρη, να μην τους υπολογίζουμε, όπως και εκείνοι εμάς».

Σημείωσε ακόμη πως «έχουμε χάσει πολλές ευκαιρίες, έχει περάσει πολύς καιρός, έχουν χαθεί πολλά χρήσιμα πράγματα και γι’ αυτό νομίζω ότι αυτό το συνέδριο μπορεί να γίνει ένα εφαλτήριο, ένα άνοιγμα προς ένα χώρο που το χρειάζεται». Αναφερόμενος στη σύγχρονη εποχή, ο Μακαριώτατος εξέφρασε την άποψη ότι επικρατεί σύγχυση τόσο στη τέχνη, όσο και στη ζωή του καθενός. «Ένα ψέμα μπορεί να παρουσιαστεί ως αλήθεια, κάτι το άσχημο μπορεί να παρουσιαστεί ως καλό. Ο άνθρωπος ζει συγκεχυμένα και έτσι οι ρίζες της τέχνης φυτρώνουν εκεί που είναι τα πιστεύω του».

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ