Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)Τεύχος 309, 7 Μαΐου 2009            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΙΟ


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνει


Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ


του Αλέξανδρου Μ. Σταυρόπουλου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΙΟ

Την Τρίτη, 5 Μαΐου 2009, στην πρώτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως κι ενέκρινε:

– Την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος περί της ημερομηνίας λήξεως των μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων, την Κυριακή 10 Μαΐου 2009.
– Τον Κανονισμό λειτουργίας του Κλάδου Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ε.Μ.Υ.Ε.Ε.)
– Τον Κανονισμό για την σύσταση και λειτουργία Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την επωνυμία «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών», με σκοπό την επιμόρφωση των Κληρικών και των υποψηφίων Κληρικών για θέματα ποιμαντικής, φιλανθρωπικής και διοικητικής διακονίας.

Κατά τη δεύτερη συνεδρία της Δ.Ι.Σ, χθες Τετάρτη, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ότι έλαβε την καθαρογραφείσα αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία αποφαίνεται αρνητικά ως προς την υποβληθείσα από τον Μητροπολίτη πρ. Αττικής κ. Παντελεήμονα, αίτηση αναιρέσεως επί της αποφάσεως του Πενταμελούς Εφετείου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρέσχε την ευλογία Της για την διοργάνωση Πανελληνίου Συνεδρίου που θα διοργανωθεί με την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του Δήμου Υπάτης και θα έχει κεντρικό θέμα «Η Υπάτη στην εκκλησιαστική ιστορία, την εκκλησιαστική τέχνη και τον ελλαδικό μοναχισμό».
Ακόμη ενέκριναν:
– Τον Κανονισμό για την σύσταση και λειτουργία Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, με την επωνυμία «Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βρεφών και Νηπίων "Παναγία η Χρυσαφίτισσα" της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης».
– Την δωρεάν παραχώρηση της χρήσεως εκτάσεως εμβαδού 150™, η οποία βρίσκεται στην θέση «Κρυονέρι» του δάσους «Ταξιάρχες» στην Μυτιλήνη, και ανήκει στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίας Παρασκευής Λέσβου, με σκοπό την κατασκευή στρατιωτικού έργου, προς κάλυψη των αμυντικών αναγκών της χώρας.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Ο Μακαριώτατος και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μετέβησαν στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας, στην Αλίαρτο Βοιωτίας. Επισκέφθηκαν το Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην Ιερά Μονή, και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες της προσφοράς του Κέντρου αυτού στην ανάπτυξη της ποιμαντικής διακονίας της Εκκλησίας μας. Κατόπιν τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου Κερνίτσης κυρού Λεοντίου και παρακάθησαν σε γεύμα, το οποίο παρέθεσε στην τράπεζα της Ιεράς Μονής, ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητρπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και οι Μοναχές της Ιεράς Μονής.
Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε :
– Για τον Απολογισμό του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το οικονομικό έτος 2008 και για το α/ τρίμηνο του 2009, τον οποίο υπέβαλε στο σώμα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, Διευθυντής του Γραφείου. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, παρέπεμψε τον φάκελο στην Ε.Κ.Υ.Ο. προς ενημέρωσή της.
– Από την υποβληθείσα Έκθεση πεπραγμένων της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων, σχετικά με την τρίτη Ημερίδα για τα Στελέχη των Ιερών Μητροπόλεων Πελοποννήσου και Νήσων Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας, την 31η Μαρτίου 2009.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε :
– Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, με αναπληρωτή αυτού τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ως εκπροσώπους της Εκκλησίας μας στην μικτή Επιτροπή του Υπουργείου Τουριστικής Αναπτύξεως, για την περαιτέρω ανάπτυξη του Προσκηνυματικού Τουρισμού μεταξύ των χωρών Ελλάδος και Ρωσίας.
– Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο, ως εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου, για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Παυλείων 2009, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης.
– Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας κ. Δαμασκηνό και τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή κ. Αντώνιο – Αιμίλιο Ταχιάο, ως εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Συνέδριο και τις εορταστικές εκδηλώσεις, τις οποίες διοργανώνει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Τσεχίας προς τιμήν των μεγάλων Θεσσαλονικέων Ιεραποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ