Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Τεύχος 308, 4 Μαΐου 2009            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ"

ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ 5 – 7 ΜΑΪΟΥ Η Δ.Ι.Σ.


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνειΓέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης
Προσευχή αυτοσχέδια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


"Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ"

Το υπαίθριο συσσίτιο στην πλατεία Κουμουνδούρου επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στο ανθρωπιστικό αυτό πρόγραμμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που τιτλοφορείται «η Εκκλησία στους δρόμους», διανέμονται καθημερινά πάνω από 1.200 μερίδες φαγητού σε άστεγους και φτωχούς.

Τους τελευταίους μήνες, μάλιστα, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης διαπιστώνεται ραγδαία αύξηση του αριθμού των Ελλήνων απόρων. «Η Εκκλησία όσο αντέχει θα προσφέρει», δήλωσε ο Μακαριώτατος.

Κορυφή σελίδας


ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

«Το Μοναστήρι και το Εκκλησιαστικό Μουσείο Ύδρας» είναι ο τίτλος του τόμου που εξέδωσε ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Μίλητος». Ο τόμος παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες, συγγραφείς, θεολόγοι, ιστορικοί, αρχιτέκτονες, αρχαιολόγοι και συντηρητές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην περίφημη Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ύδρας και στα πολύτιμα κειμήλια που εκτίθενται εντός του μοναστηριού και στο Καθολικό του.

Ο τόμος των εκδόσεων «Μίλητος» αναφέρεται στον εκκλησιαστικό και καλλιτεχνικό πλούτο της Ύδρας με έμφαση στην ιστορική πορεία της Μονής, του νησιού και εν γένει του Ελληνισμού.

Την παρουσίαση έκαναν ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων Νίκος Ζίας, η καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα. Νανώ Χατζηδάκη και η κα. Χαρίκλεια Κοιλάκου, αρχαιολόγος και επίτιμος διευθύντρια της 1ης ΕΒΑ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εψάλησαν εκκλησιαστικοί ύμνοι από πολυμελή χορωδία υπό την χοραρχία του Πρωτοψάλτου Δημητρίου Καλομοίρη.

Κορυφή σελίδας


ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ 5 – 7 ΜΑΪΟΥ Η Δ.Ι.Σ.

Συνέρχεται από την Τρίτη 5 έως και την Πέμπτη 7 Μαΐου 2009, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 152ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ