Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Τεύχος 306, 23 Απριλίου 2009            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ AVENIRE

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνει

Alexander Schmemann

"Unity", "Division", "Reunion"
in the light of Orthodox Ecclesiology

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ AVENIRE

"Ο σκανδαλισμός των πιστών είναι γεγονός" δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των ρωμαιοκαθολικών επισκόπων της Ιταλίας "Αβενίρε", αναφερόμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ο Μακαριώτατος προσθέτει ότι "οι πιστοί μπορούν να αντιληφθούν πως μόνο ο τριαδικός θεός είναι αναμάρτητος, μόνο ο Χριστός είναι και ο τέλειος άνθρωπος".

"Ο αγώνας για τη θέωση δεν στέφεται πάντα με επιτυχία και για εμάς τους κληρικούς. Αυτό είναι μια πραγματικότητα που δικαιολογημένα σκανδαλίζει το λαϊκό στοιχείο της Εκκλησίας".

Ερωτηθείς για τον αν ο Πάπας μπορεί να επισκεφθεί σήμερα την Αθήνα, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει: "ως Χριστιανοί, αλλά και ως Έλληνες, φημιζόμαστε για τη φιλοξενία μας, ωστόσο μια επίσκεψη του Πάπα είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός για το οποίο απαιτείται σύνεση". Το ζήτημα, προσθέτει, αφορά το σώμα της Ιεραρχίας, γιατί "η Εκκλησία πρέπει να κινείται μακριά από πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς και επικοινωνιακές ενέργειες".

Ερωτηθείς για το έργο του προκατόχου του Μακαριστού Χριστοδούλου σημειώνει ότι ο τρόπος με τον οποίο διακόνησε την Εκκλησία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος.

"Το έργο του είναι σημαντικό και η κληρονομιά που άφησε σπουδαία" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Κορυφή σελίδας


ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Ένα ξεχωριστό πασχαλινό τραπέζι έστρωσαν για τους άστεγους και άπορους συμπολίτες μας ο Δήμος Αθηναίων και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στο Κέντρο Σίτισης του δήμου.

Ο δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος γιόρτασαν το Πάσχα μαζί με περίπου 2.000 χιλιάδες ανήμπορους συνανθρώπους μας, στην οδό Σοφοκλέους, σε ένα πασχαλινό τραπέζι που τα είχε όλα.

«Εμείς ως Εκκλησία θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να σταθούμε πλάι στους ανθρώπους που υποφέρουν. Είναι αποστολή μας και καθήκον μας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Σ' αυτήν εδώ τη γωνιά της Αθήνας, όλο το χρόνο προσφέρουμε την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας σε 1.500 συνανθρώπους μας» είπε από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος συνομίλησε και τραγούδησε με τους καλεσμένους του.

Μάθετε σε ποιά ενορία μπορείτε να βρείτε δωρεάν φαγητό

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ