Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Τεύχος 305, 13 Απριλίου 2009            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνει


Ακούστε ύμνους
της Μεγάλης Εβδομάδας
στη Μυριόβιβλο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο κ. Παπανδρέου στις δηλώσεις του τόνισε πως με τον Αρχιεπίσκοπο αντάλλαξαν απόψεις για «τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας» και για τη δυνατότητα να υπάρξουν και τομείς στενής συνεργασίας, όπως στον κοινωνικό, ιδιαίτερα την εποχή της οικονομικής κρίσης.

Ακόμη, εξέτασαν το ενδεχόμενο συνεργασίας σε τομείς, όπως η αντιμετώπιση της φτώχειας, η ένταξη των μεταναστών στη χώρα μας και η βοήθεια σε παιδιά που είναι εξαρτημένα από ναρκωτικά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε γνωστό ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε συνεργασία με το κέντρο υποδοχής αστέγων του Δήμου Αθηναίων θα διοργανώνει ανοιχτά συσσίτια στην πλατεία Κουμουνδούρου για να βοηθήσουν το έργο των ενοριών. Οι δύο συζήτησαν ακόμη και το θέμα της φορολόγησης της Εκκλησίας.

Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι «η σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας, μπορούμε να το πούμε πια, είναι μια σχέση διακριτών ρόλων, αλλά υπάρχει κι ένας χώρος με θέματα κοινού ενδιαφέροντος» και επεσήμανε πως σε στόχους, όπως η ανάπτυξη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σε άλλους τομείς, που μέχρι τώρα δεν έχουν καλλιεργηθεί αρκετά, βρέθηκε ευρύ πεδίο συζήτησης και συνεννόησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε τις πρόσφατες «απαράδεκτες επιθέσεις κατά ναών» και εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον Αρχιεπίσκοπο.

Κορυφή σελίδας


Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Στην πόλη του Μεσολογγίου βρέθηκε το Σάββατο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος ο οποίος σε ειδική τελετή στο δημαρχείο ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης και του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της Ιεράς Πόλεως.

Απάντηση σε όσους επικρίνουν την εκκλησία, ότι έχει περιορισμένο κοινωνικό έργο, έδωσε ο Μακαριώτατος από το Μεσολόγγι.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε συγκεκριμένα ότι «η απάντηση σε όσους αναρωτιούνται τι προσφέρει η εκκλησία δε μετριέται σε αριθμούς, δεν είναι υπουργείο οικονομικών ή υπουργείο πρόνοιας, ζει για αυτό που είναι, όχι για αυτό που έχει».

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ