Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Τεύχος 295, 26 Φεβρουαρίου 2009            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΤΗΣ

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνειΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

του Alexander SchmemannΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΤΗΣ

Επισκεφθείτε τον ιστοχώρο της Ιεράς Μητρόπολης Άρτης και ενημερωθείτε για την διοικητική δομή και την κοινωνική διακονία της τοπικής Εκκλησίας. Επίσης, για την ιστορία, την τοπική Αγιολογία, τους ιερούς ναούς, τις ιερές μονές της, τα μνημεία.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο Δεσποτάτο της Ηπείρου, στα Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά μνημεία. Στην Εκκλησιαστική Τέχνη θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με την εντοίχια ζωγραφική, τις φορητές εικόνες, την ξυλογλυπτική, την μικροτεχνία και την κεντητική.

Γνωρίστε την εκδοτική δραστηριότητα της Μητροπόλεως και ενημερωθείτε για την επικαιρότητα στην περιοχή.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι : www.imartis.gr

Κορυφή σελίδας


ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Την 17η Φεβρουαρίου 2009 η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιόρτασε δέκα χρόνια από την ίδρυσή της. Μάλιστα εκδόθηκε αναμνηστικό βιβλίο με ενημερωτικό κείμενο του Μητροπολίτη Αχαΐας κ. Αθανασίου, διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και φωτογραφίες από διάφορες δραστηριότητες που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία κατά την παρελθούσα δεκαετία.

Με την ευκαιρία αυτή οργανώθηκε Έκθεση πινάκων Ελλαδιτών και Κυπρίων ζωγράφων που έχουν σημαδέψει την ιστορία της ζωγραφικής με το έργο τους (Θεόφιλος, Αλταμούρας, Γύζης, Παπαλουκάς, Φ. Κόντογλου, Χρ. Σάββας κ.ά.). Η Έκθεση τέθηκε υπό την αιγίδα των Πρεσβειών Ελλάδος και Κύπρου στο Βέλγιο. Εκτέθηκαν αυθεντικά έργα, που αποτελούν μέρος της συλλογής του εν Λευκωσία Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, του Μιχάλη και της Λουκίας Ζαμπέλα, του Στέλιου Ιωαννίδη, του Ανδρέα και της Ευαγγελίας Κύρρη, του Αχιλλέα και της Ιωάννας Πατζινάκου, του Σίμου και της Ευαγγελίας Σιμοπούλου, του James και της Μελίνας Χριστοφόρου, του Χαράλαμπου και της Μαρίας Χριστοφόρου και της Πελαγίας Αγγελοπούλου. Τα έργα παρουσιάζονται τυπωμένα σε ένα καλαίσθητο Κατάλογο που εκδόθηκε υπό την επιμέλεια και ευθύνη του καθηγητή της ιστορίας της τέχνης κ. Μάνου Στεφανίδη και του κ. James Χριστοφόρου. Η Έκθεση διοργανώθηκε χάρη στην γενναιόδωρη οικονομική στήριξη του ευεργέτη της Αντιπροσωπείας κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Παντελεήμων, οι Πρέσβεις κ.κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Ηλιάδης, η Κύπρια Επίτροπος της Ε.Ε κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και πολλοί εκλεκτοί εκπρόσωποι της Ελληνικής ομογένειας. Όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους τόσο για την ίδια την Έκθεση όσο και για τον καλαίσθητο εκθεσιακό χώρο που διαθέτει η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ