Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Τεύχος 291, 12 Φεβρουαρίου 2009            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

«ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνει
CHARLES DIEHL

Byzantine ArtΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Επί τη συμπληρώσει έτους, χάριτι θεία, από της αναρρήσεως της Υμετέρας φίλης Μακαριότητος εις τον Αρχιεπισκοπικόν Θρόνον των Αθηνών συγχαίρομεν Αυτή από της Μητρός Εκκλησίας και προσωπικώς και δοξάζομεν τον Αρχιποίμενα Χριστόν δια την δωρεάν Του αυτήν προς την Αγιωτάτην Εκκλησίαν της Ελλάδος και την Ορθοδοξίαν εν τω συνόλω της.

Η κατά το έτος τούτο μαρτυρία Σας, Μακαριώτατε αδελφέ, υπήρξε λίαν θετική και ωμίλησεν εις τας ψυχάς των ανθρώπων, οι οποίοι εκτιμούν βαθύτατα την σεμνότητα και το άτυφον του χαρακτήρος Σας, την γνησιότητά Σας και τας κοινωνικάς Σας ευαισθησίας, τας οποίας ηκούσαμεν και εις την λαμπράν από τηλεοράσεως συνέντευξίν Σας.

Ημείς εν τω Οικουμενικώ Πατριαρχείω εκτιμώμεν μεγάλως την επιθυμίαν της Υμετέρας Μακαριότητος όπως αρμονικώς συνεργάζηται μετ αὐτοῦ εις την αντιμετώπισιν των κοινών προβλημάτων της Ορθοδοξίας και υπολογίζομεν εις την αγάπην και τον σεβασμόν Σας προς την εσταυρωμένην Μητέρα Εκκλησίαν του Γένους.

Μακαριώτατε, ευχόμεθα να εορτάσητε πλείστας όσας επετείους της εκλογής Σας, πάντοτε εν υγεία και δυνάμει πολλή, κοντά εις τον άνθρωπον και τα προβλήματά του, στοργικός πατήρ και παραστάτης αυτού, διερμηνεύς και εκφραστής της μέχρι Σταυρού αγάπης του Θεού προς αυτόν. Άξιος!

Κορυφή σελίδας


«ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η ΜΚΟ Αλληλεγγύη της Εκκλησίας της Ελλάδος και η ΟΤΕ Α.Ε. παρουσιάζουν τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 11:00 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Λεωφ. Βασ. Σοφίας 22, το έργο "Ψηφιακός Χάρτης των πολιτιστικών θησαυρών της Εκκλησίας της Ελλάδος". Το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" και αποτελεί μια προσπάθεια ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης των ιερών κειμηλίων της Εκκλησίας της Ελλάδος με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Κορυφή σελίδας


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργανώνει Ημερίδα-Σεμινάριο για τους Κληρικούς των Ιερών Μητροπόλεων Μακεδονίας και Θράκης, με θέμα: "Η Αντιμετώπιση των Ψυχικών Διαταραχών στο πλαίσιο του Μυστηρίου της Ιερής Εξομολογήσεως".

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009 στην Κεντρική Αίθουσα Εκδηλώσεων των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Βογατσικού 7, Θεσσαλονίκη με ώρα ενάρξεως 8:30.

Τους συμμετέχοντες θα χαιρετήσουν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων και ο φιλοξενών Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος .

Στην διάρκεια της Ημερίδας θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εισηγήσεις: α) " Η Πνευματική Πατρότητα και Ποιμαντικές Αρχές " με Εισηγητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτ. κ. Βασίλειο Καλιακμάνη, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., β)" Ο άνθρωπος σε κρίση - περιστασιακή Εξομολόγηση" με Εισηγητή τον Ελλογιμώτατο κ. Αλέξανδρο Σταυρόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γ) "Καταθλιπτικά στοιχεία και παρερμηνευτικές διαθέσεις οι οποίες είναι δυνατόν να επηρεάσουν το περιεχόμενο της Ι. Εξομολογήσεως στους νέους-ενήλικες και γέροντες ." με Εισηγητή τον Ελλογιμώτατο Δρα Σταύρο Ι. Μπαλογιάννη, Καθηγητή Νευρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διευθυντή της Α' Νευρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και δ) "H Εκκλησία και ψυχική υγεία" με Εισηγητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτ. κ. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, Λέκτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί περί τις 16:30.

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ