Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Τεύχος 286, 26 Ιανουαρίου 2009            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνει

ΚΑΡΛ ΓΙΑΣΠΕΡΣ

Αποκάλυψη και Στοχασμός

Απόδοση:Στέλιου Σ. Κωσταρόπουλου
Από το «Χριστιανικόν Συμπόσιον» ,1969, εκδ. Ι.Δ. ΚΟΛΛΑΡΟΥ & ΣΙΑΣ Α.Ε. Αθήναι 1968.ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Τελευταία δραστηριοποιείται και στη χώρα μας ο οργανισμός " Ο Δρόμος προς την Ευτυχία ".

Όπως προκύπτει από έντυπα της οργάνωσης ο εν λόγω οργανισμός είναι ένας ακόμη οργανισμός δορυφόρος της "Σαηεντολογίας". Η οργάνωση αυτή επιχείρησε να προσεγγίσει και τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζουμε, ότι όπως σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έτσι και στην Ελλάδα η Ελληνική Δικαιοσύνη (αποφάσεις Πρωτοδ. Αθηνών 7380/96 και Εφετ. Αθηνών 10493/97) έχει αποφανθεί ότι η "Σαηεντολογία" "επιδιώκει σκοπούς ξένους προς την φύση και την έννοια του ανθρώπου ως ελευθέρου όντος". Επίσης ότι είναι " μία οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις που στην ουσία περιφρονεί τον άνθρωπον, ενώ ενεργεί ελεύθερα και μόνον κατ' επίφαση προκειμένου και αποκλειστικά να προσελκύσει μέλη τα οποία στην συνέχεια υφίστανται.... πλύση εγκεφάλου, με απώτερο σκοπό την δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης... και που από ετών ετράπηκε σε απαγορευμένη κερδοσκοπική δραστηριότητα".

Κατά συνέπεια, οι σαηεντολογικές αντιλήψεις, με όποιο τρόπο και αν προωθούνται, δεν μπορούν να θεωρηθούν ούτε "οδηγός κοινής λογικής για καλύτερη ζωή", πολύ δε περισσότερο ως "εκπαιδευτικά εργαλεία για την εξομάλυνση των εντάσεων", όπως υποστηρίζει η εν λόγω οργάνωση.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Κορυφή σελίδας


ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

Από τις Εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με τον τίτλο: «Γάμος και Οικογένεια στον ιερό Χρυσόστομο», τυπώθηκε και κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Ομότιμου Καθηγητή τού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αλέξανδρου Μ. Σταυρόπουλου.

Είναι το πρώτο της σειράς «Γάμου Κοινωνία» και εντάσσεται στις δραστηριότητες τού Κέντρου Γάμου και Οικογένειας, που λειτουργεί από το 2001 στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Στο τεύχος αυτό ο ελλογιμώτατος και πολυγραφότατος Καθηγητής τής Θεολογίας Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, αποδίδει με περιεκτική γλώσσα, αποτυπωμένη παραλλήλως με πνευματικό όσο και εύληπτο τρόπο, σημαντικό μέρος τής θεολογικής προσέγγισης του Γάμου και της Οικογένειας από τον μεγάλο Πατέρα της Εκκλησίας μας και Διδάσκαλο «παντός καιρού», τον ιερό Χρυσόστομο. Έτσι αναδεικνύεται ο μυστηριακός χαρακτήρας του γάμου, οι σκοποί, οι ωφέλειες και οι καρποί του γάμου, τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις των συζύγων, όσο και οι δυσκολίες, που είναι φυσικό να παρουσιάζονται μέσα την οικογένεια, ακόμα και αν αυτή εκτιμάται και υπολογίζεται ως μικρή εκκλησία.

Προλογίζοντας το εξαιρετικό αυτό πόνημα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Νικόλαος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογένειας, Προστασίας Παιδιού & Δημογραφικού Προβλήματος, αναφέρει ότι «σε όσα λέγονται και γράφονται για την κρίση που διέρχεται σήμερα ο γάμος και η οικογένεια θελήσαμε κι εμείς να αρθρώσουμε τον δικό μας λόγο, λόγο εκκλησιαστικό, που εκπηγάζει από την αστείρευτη πηγή του Θείου Λόγου, για να δώσουμε την άλλη διάσταση του θέματος, την οποία οι περισσότεροι αγνοούν. Ευχή μας είναι στις αντιλήψεις των διαφόρων για τον Γάμο να μη αποκλεισθεί η άποψη της Εκκλησίας, γιατί δοκιμάστηκε στο χρόνο και αποδείχτηκε ισχυρή, ανταποκρίνεται στις ψυχικές και βιολογικές ανάγκες κάθε ανθρώπου, αποτελεί εγγύηση ελευθερίας και δικαιοσύνης, διασφαλίζει την πρόοδο και την ευτυχία, αντέχει στο χρόνο και στις δοκιμασίες και κυρίως έχει προοπτική».

Η κεντρική διάθεση του βιβλίου (29 σελίδες, σε σχήμα 20 Χ 14), του οποίου η λιανική τιμή είναι 3 Ευρώ, γίνεται από το Βιβλιοπωλείο «ΕΝΘΕΟΝ» τής Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στη διεύθυνση Χατζοπούλου & Σατωβριάνδου, πλατεία Πάρκου, Λαμία (351 00) και στο τηλέφωνο 22310.36204.
(E-mail: imfth@otenet.gr). Για παραγγελίες άνω των 10 τεμαχίων γίνεται έκπτωση 20%.

Κορυφή σελίδαςΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ


Δείτε το αφιέρωμα στο musicale

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ