Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Τεύχος 285, 22 Ιανουαρίου 2009            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνει

ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ

Tα πάθη της φύσης και του προσώπου στον Αριστοτέλη και τον Μάξιμο Ομολογητή

Αίσθησις-λόγος-νους κατά τον Μάξιμο Ομολογητή

Βασικές αρχές της κοσμολογίας του Μαξίμου του Ομολογητού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Η περιπέτεια του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου είχε αίσιο τέλος, καθώς περιπολικό της Ασφάλειας τον εντόπισε σε ερημικό σημείο κοντά στον Ασπρόπυργο. Ο 74χρονος εφοπλιστής είχε απαχθεί από το Καβούρι στις 12 Ιανουαρίου. Φανερά καταβεβλημένος εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος στις δύο το μεσημέρι της Τρίτης, έντεκα ώρες μετά την απελευθέρωσή του από τους απαγωγείς του. "Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι και πάλι σπίτι μου και ιδιαίτερα που βρίσκομαι κοντά σας. Επιθυμία μου είναι να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελαφριά η περιπέτειά μου" δήλωσε συγκινημένος.

"Κατ' αρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο. Έκανε μια δήλωση που με συγκίνησε πάρα πολύ και τη χρειαζόμουν τη στιγμή που την έκανε. Τον ευχαριστώ γι' αυτό. Ευχαριστίες θέλω να αποδώσω στην οικογένειά μου, στη γυναίκα μου, τα παιδιά μου και τους αγαπημένους μου συνεργάτες, και ιδιαίτερα στο συνοδό μου, τον Γιώργο Σαρδέλη, ο οποίος έζησε την περιπέτεια αυτή πάρα πολύ έντονα και κινδύνευσε, μπορώ να πω, τουλάχιστον όσο κινδύνευσα κι εγώ, αν όχι και περισσότερο".

Κορυφή σελίδας


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα συναντήθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος δέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή τον Υπουργό Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Τον Υπουργό Παιδείας συνόδευσαν ο Υφυπουργός κ. Αλέξανδρος Λυκουρέντζος και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου κ. Δημήτριος Πλατής, ενώ μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο παρευρέθηκαν ο Γεν. Διευθυντής της ΕΚΥΟ κ. Αντώνης Ζαμπέλης, ο Νομικός Σύμβουλος της Συνόδου κ. Παπαγεωργίου, ο ειδικός σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου σε θέματα Παιδείας και Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, καθώς και ο Διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ Αλληλεγγύη κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας

Κορυφή σελίδας


ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο.) ιδρύθηκε το 1999 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και λειτουργεί ως υπηρεσία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με σκοπό την προστασία του θεσμού της οικογένειας. Μεταξύ άλλων αποβλέπει:

Στην φροντίδα της άγαμης μητέρας και του παιδιού της.

Στην συμπαράσταση των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, θύματα σωματικής, ψυχολογικής και οικονομικής βίας μέσα στην Οικογένεια.

Στην αντιμετώπιση της νέας σοβαρής απειλής για την οικογένεια, που συνίσταται στην παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών και παιδιών- το σύγχρονο δουλεμπόριο γνωστό διεθνώς με τον όρο trafficking- με την αρωγή των θυμάτων, γυναικών και παιδιών.

Διαθέτει Κέντρο Υποδοχής και Ενημέρωσης (οδ. Ακαδημίας 95), όπου δέχονται περιστατικά, τα οποία είτε εξυπηρετούνται επιτόπου από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό είτε παραπέμπονται σε άλλες υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής ή σε αρμόδιους φορείς.

Κοινωνική Υπηρεσία: Στην Κοινωνική Υπηρεσία γίνεται η κατάθεση ψυχής των περιπτώσεων. Κάθε περίπτωση είναι εξατομικευμένη και μοναδική. Οι κοινωνικοί λειτουργοί με την επιστημονική τους εμπειρία στηρίζουν, ανακουφίζουν και καθοδηγούν το κάθε περιστατικό.

Ψυχολογική Στήριξη: Οι ψυχολόγοι του Κέντρου επιτελούν συμβουλευτικό έργο για καλές σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας.

ΙατρικόΤμήμα

Νομική Υπηρεσία: Συμβουλευτική των περιπτώσεων του Κέντρου για επεξεργασία προτάσεων Νόμου για την προστασία της οικογένειας και των μελών της ( ύστερα από συνέδρια – ημερίδες και συνεργασίες με άλλες Μ.Κ.Ο.)

Μάθετε περισσότερα για το ΚΕΣΟ

Κορυφή σελίδας


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ

Η έκθεση που φιλοξενεί το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο με θέμα τους Αγγέλους παίρνει παράταση έως τις 15 Φεβρουαρίου. Εικοσιένα έργα εκτίθενται, πολλά από αυτά για πρώτη φορά, συγκροτώντας ένα πανόραμα διαφορετικών αντιλήψεων πάνω σε ένα θέμα διαχρονικό.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται άγγελοι από έργα που προέρχονται από τις συλλογές τοιχογραφιών, εικόνων, υφασμάτων, χειρογράφων και χαρτώων αντικειμένων, μικροτεχνίας, πινάκων, αντιγράφων, καθώς και από τις σημαντικές συλλογές Λοβέρδου, Σαρόγλου και Πασσά. Άγγελοι που υμνούν τη γέννηση του Χριστού, που θρηνούν σε παραστάσεις Σταύρωσης, Αποκαθήλωσης ή Επιταφίου, που κρατούν τα σύμβολα του Πάθους, άγγελοι σε παραστάσεις Κοίμησης, Ανάστασης, Ανάληψης, αγγελικές μορφές από Ανατολή και Δύση, οικείες μα και αναπάντεχες.

Οι πάσης φύσεως μορφές των αρχαγγέλων, των αγγέλων, των Χερουβείμ, αποκαλύπτουν εύγλωττα έναν εικονογραφικό πλούτο που αποτυπώνεται με το πινέλο του αγιογράφου, τη βελόνα της κεντήστρας ή το σφυρί του ασημουργού. Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από αυτές βλέπουμε φυλλομετρώντας το ημερολόγιο του Βυζαντινού Μουσείου για την νέα χρονιά.

Το ημερολόγιο, που επιμελήθηκε ο ιστορικός του Βυζαντινού Μουσείου Στάθης Γκότσης, πωλείται στην τιμή των 15€. Διατίθεται στο Βυζαντινό Μουσείο, αλλά και σε βιβλιοπωλεία της Αθήνας και της περιφέρειας.

(Βυζαντινό Μουσείο: Βασ. Σοφίας 22, στάση Μετρό Ευαγγελισμός)

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ