Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Δημοσιογραφική Ομάδα Ραδιοφώνου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Τεύχος 263, 16 Οκτωβρίου 2008            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνει


Δεκατέσσερα χρόνια μετά το θάνατό του τα Δημήτρια τιμούν τον Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα μέσα από μία αναδρομική παρουσίαση της δουλειάς του που πραγματοποιείται από τις 14 Οκτωβρίου ως τις 10 Δεκεμβρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης. Διαβάστε περισσότερα στον artoposΔιαβάστε στη Μυριόβιβλο
Από τη συλλογή «Γράμματα Δημήτρη Πικιώνη Ν.Χατζηκυριάκου-Γκίκα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2008

Δεκαήμερο εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «Δημήτρια 2008», θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 18 έως την Τρίτη 28 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής.
Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, θα γίνει η επίσημη έναρξη των «Δημητρίων 2008», με πανηγυρική υποδοχή έμπροσθεν του Ιερού Ναού, του ιερού λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, από την Συνοδική Ιερά Μονή Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, Κάλαμου Αττικής.
Στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ακολούθως θα γίνει η περιφορά του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου εντός του Ιερού Ναού και τοποθέτησή του σε ειδικό χώρο για ασπασμό από τους πιστούς κατά το εορταστικό δεκαήμερο.
Από τις 9.30 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία την οποία θα τελέσει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Μεγάρων, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Άνθιμος.
Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό προς προσκύνηση των πιστών μέχρι το πέρας των «Δημητρίων».
Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα

Κορυφή σελίδας


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στον Βύρωνα, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, και εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων των «6ων Δημητρίων», θα μεταφερθεί στις 6.30 το απόγευμα, προς προσκύνηση των πιστών, η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσης, η οποία είναι πιστό αντίγραφο της ίδιας εικόνος που φυλάσσεται στο Άγιον Όρος.
Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα γίνει στον ίδιο ναό η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου (προστάτου των καρκινοπαθών), που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυμάλλης Ψαχνών Ευβοίας.
Η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσης και η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στον Βύρωνα, μέχρι το πέρας των «Δημητρίων», Πέμπτη 30 Οκτωβρίου.

Κορυφή σελίδας


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού – Καρίπειον Μέλαθρον, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στα πλαίσια των 43ων "Δημητρίων" του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Χριστιανική Μακεδονία», από 17 – 19 Οκτωβρίου 2008.
Φέτος θα γίνει αναφορά στις πνευματικές σχέσεις Θεσσαλονίκης – Βελιγραδίου – Κετίγνης και τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι από αξιόλογους εισηγητές όπως, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Τοποτηρητής του Πατριαρχικού Θρόνου Βελιγραδίου κ. Αμφιλόχιος και άλλοι Σέρβοι διακεκριμένοι επιστήμονες , οι πανεπιστημιακοί Καθηγητές Ε. Κεκρίδης, Αθ. Καραθανάσης, Αθ. Αγγελόπουλος κ.α.
Εξάλλου, το συνέδριο θα χαιρετίσουν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο ΥΜΑΘ κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Φορείς συνεργασίας είναι η Μητρόπολη Μαυροβουνίου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, το Πρόγραμμα «Οικουμενικός Ελληνισμός», ενώ γενικός συντονιστής είναι ο Πρόεδρος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπης του Ιδρύματος κ. Αθανάσιος Αγγελόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου.
Οι συνεδρίες θα γίνουν στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης – Μπίλειον Μέγαρον και οι διάφορες εκθέσεις στο Καρίπειον Μέλαθρον (Ολυμπιάδος 35β & Φ. Δραγούμη). Η πρώτη πανηγυρική συνεδρία θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδρίων του Κέντρου Ιστορίας, ώρα 20.30μ.μ. της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου.
Είσοδος ελεύθερη. Του συνεδρίου θα ακολουθήσει αποστολή στο Βελιγράδι και στο Μαυροβούνιο μεταξύ 19 – 24 Οκτωβρίου 2008.

Κορυφή σελίδας


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

Τους τσιγγάνους που διαμένουν σε καταυλισμό της Κορίνθου επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης κλιμάκιο της ΜΚΟ Αλληλεγγύη. Η Αλληλεγγύη τους πρόσφερε ενάμιση τόνο ανθρωπιστικής βοήθειας αποτελούμενη από ρούχα, παιχνίδια, υποδήματα, φάρμακα, είδη εξοπλισμού, πιστή στη δέσμευσή της να βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα και θρησκεία. Στο συγκεκριμένο καταυλισμό διαμένουν περίπου χίλια άτομα ανάμεσά τους και πάρα πολλά παιδιά, τα οποία δεν έκρυψαν την χαρά τους όταν αντίκρισαν τα κιβώτια με τα παιχνίδια.

Κορυφή σελίδας


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δείτε το πρόγραμμα των εορτών
στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης
Κορυφή σελίδας
ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ