Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 258, 22 Ιανουαρίου 2008            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1.025.122 ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΑΝΟ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΗΣ


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνει

Αντρέι Ρουμπλιώφ

Διαβάστε στη Μυριόβιβλο για
τον σπουδαίο εκπρόσωπο της
Ρωσικής εικονογραφίας

Δείτε στο eikastikon έργα του
Ρώσου αγιογράφου


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


1.025.122 ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΑΝΟ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

Απολογιστικά στοιχεία σχετικά με τον Έρανο Αγάπης 2007 έδωσε στη δημοσιότητα η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Σύμφωνα με αυτά το τελικό ποσό έφθασε το 1.025.122 ευρώ, προσαυξημένο κατά 2,23% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Στον Έρανο δε σημειώνεται ότι βοήθησαν 5000 εθελοντές.
Από τα έσοδα του Εράνου Αγάπης η Ιερά Αρχιεπισκοπή υποστηρίζει μια σειρά κοινωνικών και φιλανθρωπικών έργων, όπως είναι η παροχή στέγης, διατροφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε υπερήλικες, κατακοίτους, άτομα με ειδικές ανάγκες, ορφανά και άλλους εμπερίστατους αδελφούς και την καθημερινή σίτιση και ένδυση αστέγων, απόρων, μεταναστών και προσφύγων.
Μάθετε περισσότερα για το Κοινωνικό Έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κορυφή σελίδας


ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΗΣ

Έκκληση στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της περιοχής απηύθυνε η Μητρόπολη Λαρίσης να απέχουν από τις συναντήσεις – παρουσιάσεις νέων θεραπευτικών μεθόδων της παραθρησκευτικής ομάδας με τον τίτλο «Ολιστικό Κέντρο Μπάσμα», που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα στις 17 και 18/1/2008.
Με σχετικό ανακοινωθέν, η Μητρόπολη Λαρίσης επισημαίνει ότι «με τις εκδηλώσεις αυτές μολύνεται η πνευματική ατμόσφαιρα της πόλεώς μας, της πόλεως του Αγίου Αχιλίου, ο οποίος υπερμάχησε της Αγίας Πίστεώς μας στην Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο. Μεγαλόφωνα αναγγέλλουμε ότι όσοι «Γιατροί» παρασυρμένοι από τις υποκρυπτόμενες αυτές αιρέσεις και αν μετέχουν στις Συναντήσεις αυτές δεν μπορούν να πείσουν ότι κινούνται καθαρά στο χώρο της Ιατρικής. Δυστυχώς, σήμερα, συγκαλύπτοντας τους σκοπούς τους και παρουσιαζόμενοι, διά παντοειδών προσωπείων, οι επίβουλοι και κακοί αυτοί εχθροί της Αγιωτάτης Πίστεώς μας κινούνται σε χώρους που ουσιαστικά δεν ανήκουν, προβάλλοντες εαυτούς ως θεράποντας ιατρούς, ενώ στην πραγματικότητα είναι αιρετικοί…»
Σε άλλο σημείο η Μητρόπολη Λαρίσης σημειώνει: «Με την ευκαιρία αυτή κάνουμε γνωστό ότι η γιόγκα ούτε απλή «γυμναστική» είναι, ούτε «επιστημονική μέθοδος». Η σανσκριτική λέξη «γιόγκα» σημαίνει, κυρίως, «ένωση» με την «υπέρτατη πραγματικότητα», δηλ. τον «θεό», όπως τον εννοεί η «Νέα Εποχή». Ο πραγματικός, λοιπόν, σκοπός της είναι θρησκευτικός… Η «γιόγκα» γενικώς, είναι μία «τεχνική» ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Πίστη μας, γι’ αυτό καλούμε τους Ορθοδόξους Χριστιανούς να μη μετέχουν σε τέτοιες συναντήσεις…»

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Η Εκκλησία είναι η μεγάλη αγκαλιά που δίνει νόημα στη ζωή και παρηγοριά στον κάθε άνθρωπο. Στην Εκκλησία όλοι οι άνθρωποι είναι δεκτοί, όλοι τής ανήκουν και σε όλους ανήκει. Στην Εκκλησία δεν υπάρχουν διακρίσεις, υπάρχει ισότητα, δεν υπάρχει εξουσία, αλλά διακονία, δεν υπάρχει βία, υπάρχει μόνο αλληλεγγύη, δεν υπάρχει μίσος, αλλά μόνο αγάπη, δεν υπάρχει καταπίεση, αλλά μόνο ελευθερία. Σε κανένα άλλο χώρο δεν γίνεται κανείς δεκτός όπως είναι, με τις αμαρτίες του, με τα λάθη του, με τις σκιές και τις κηλίδες του. Μόνο στην Εκκλησία υπάρχει χώρος για τον καθένα. Και γι’ αυτό, όποιος λείπει από το καθημερινό προσκλητήριο της Εκκλησίας γίνεται αντιληπτός και προκαλεί όχι μόνο ανησυχία για την προσωπική του κατάσταση, αλλά και τις προσευχές για την μετάνοιά του. Κανένας δεν είναι αναμάρτητος και κανένας δε αποκλείεται από την χάρη του Θεού και τη Βασιλεία Του…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Ομιλία, Νέο Ψυχικό, 17/9/2006

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ