Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 257, 18 Ιανουαρίου 2008            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

69 ΕΤΩΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ. Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΠΕ

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνειΑντώνιος Μπλουμ

Διαβάστε στη Μυριόβιβλο από τον
Μητροπολίτη Αντώνιο Μπλουμ του Σουρόζ:
Θάνατος και Απώλεια
Γιώργος Μπουζιάνης

Δείτε στο eikastikon έργα του μεγάλου
Έλληνα δημιουργού


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


69 ΕΤΩΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ. Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΠΕ

Στις 17 Ιανουαρίου του 1939, ανήμερα του Αγίου Αντωνίου, γεννήθηκε στην Αθήνα ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος. 69 χρόνια μετά, έχοντας ήδη διαγράψει μια λαμπρή διαδρομή στο Εκκλησιαστικό στερέωμα, ο Μακαριώτατος δοκιμάζεται στο κρεβάτι του πόνου, υπό το βάρος της ασθενείας, επιδεικνύοντας ακλόνητη πίστη στο θέλημα του Θεού, καρτερία και υπομονή, χαρίζοντας ελπίδα σε εκείνους που τον περιβάλλουν και πιστεύουν ότι «όπου Θεός βούλεται νικάται φύσεως τάξις».
Ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε τις ευχές και την αγάπη των πνευματικών του παιδιών και των στενών του συνεργατών, ενώ πλήθος ήταν και τα ευχετήρια μηνύματα που έφθασαν στην Αρχιεπισκοπική κατοικία από απλούς ανθρώπους που, όλη την περίοδο της δοκιμασίας, τον στηρίζουν με την αγάπη και τις προσευχές τους.

Κορυφή σελίδας


ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Με την ευκαιρία των γενεθλίων του ασθενούντος Αρχιεπισκόπου, ευχετήρια επιστολή τού απέστειλε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, η οποία έχει ως εξής:
«Αι συνεχείς προσευχαί μας υπέρ της Υμετέρας προσφιλούς και σεβασμίας Μακαριότητος εντείνονται σήμερον ιδιαιτέρως επί τη επετείω των γενεθλίων Σας.
Δεόμεθα του Επιφανέντος τω κόσμω Κυρίου όπως επιβλέψη ιλέω όμματι εφ’ Υμάς και ποιήση συν τω πειρασμώ και την έκβασιν του δύνασθαι Υμάς υπενεγκείν.
Μακαριώτατε αδελφέ, Σας ασπάζομαι εν βαθεία αγάπη και τιμή
»

Κορυφή σελίδας


Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

«Πολύ μεγάλος είναι ο αριθμός των συνανθρώπων μας που εγγράφηκαν, τη χρονιά που πέρασε, στους καταλόγους των δωρητών οργάνων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, μετά και από τη δημοσιοποίηση του προβλήματος της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου», τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος Αντώνη Γιαννακόπουλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κ. Αλκιβιάδης Κωστάκης.
Ο κ. Κωστάκης εξήρε τον θετικό ρόλο της Εκκλησίας στο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων και επαίνεσε την προσπάθεια που κάνει, όλα αυτά τα χρόνια, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος υπέρ των μεταμοσχεύσεων. Επιπροσθέτως, ο κ. Κωστάκης επεσήμανε ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία αφήνει τον πιστό να επιλέξει για το τι θέλει να κάνει. Για το αν θέλει να γίνει δωρητής οργάνων ή όχι».

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«… Ο άνθρωπος, τυφλωμένος από την ειδωλοποίηση της λογικής, δεν αντιλαμβάνεται αυτό που εμείς, οι οποίοι πιστεύουμε στην ιερότητα της ζωής, αναγνωρίζουμε: το φυσικό Δίκαιο, ως τεθέν από τον Θεό. Εμείς που έχουμε αντίληψη τού έναντι της Δημιουργίας πεπερασμένου των δυνάμεων του ανθρώπου και γνωρίζουμε τα όριά μας, διακρίνουμε σαφέστατα ότι ο άνθρωπος εισέρχεται εις ένα λαβύρινθο τραγικών συνεπειών, από τον οποίο είναι δυνατό να εξέλθει μόνο αν βρει τον μίτο της συνείδησής του…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Ομιλία

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ