Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 256, 15 Ιανουαρίου 2008            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΡΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνειΔιονύσιος Α. Ζακυθηνός

Ο Ελληνισμός άνευ πρωτογενούς εξουσίας
Δυο Ιστορικά παράλληλα:
Ρωμαιοκρατία και Τουρκοκρατία.
Διαβάστε στη Μυριόβιβλο
Ιάκωβος ιερομόναχος ο Αμοργέος

Μάθετε για τη ζωή και
το έργο του στο eikastikon


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΛΑΦΡΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Ελαφρά επιβάρυνση παρουσίασε από το Σάββατο το απόγευμα η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου, ο οποίος εξακολουθεί να δέχεται τις ιατρικές φροντίδες στην οικία του στο Π. Ψυχικό.
Οι θεράποντες ιατροί του αποδίδουν την εξέλιξη στην γενικότερα επιβαρυμένη κατάσταση του οργανισμού του, προϊόν της γνωστής ασθενείας του και την θεωρούν αναμενόμενη και φυσιολογική.
Ο Μακαριώτατος διατηρεί διαύγεια πνεύματος, επικοινωνεί κανονικά με το περιβάλλον και εξακολουθεί να περιστοιχίζεται από τα πνευματικά του παιδιά. Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Αρχιεπισκοπικής κατοικίας και ο Μακαριώτατος κοινώνησε, όρθιος, των Αχράντων Μυστηρίων.

Κορυφή σελίδας


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας επισκέφθηκαν τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Θωμά Συνοδινό (11/1/2008), ο οποίος τους δέχθηκε εκ μέρους του Μακαριωτάτου κ. Χριστοδούλου.
Οι τρεις Κινέζοι αξιωματούχοι μετέφεραν στον π. Θωμά την αγάπη τόσο των ιδίων, όσο και του Κινεζικού λαού προς το πρόσωπο τού δοκιμαζομένου Αρχιεπισκόπου, ο οποίος, όπως τόνισαν, αντιμετωπίζει, με γενναιότητα και ψυχικό σθένος, την ασθένειά του.
Από την πλευρά του ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής υπογράμμισε τις άριστες σχέσεις που συνδέουν τον Ελληνικό με τον Κινεζικό λαό, μετέφερε τις ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου, αλλά και τις ευχές Του για την άρτια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«... Η Εκκλησία είναι ο μόνος θεσμός στην κοινωνία που έχει ανοικτή την αγκαλιά της προς όλους τους πολίτες, χωρίς καμία διάκριση. Οι θύρες της είναι ανοικτές για τους συνανθρώπους μας κάθε επαγγέλματος, κάθε μορφώσεως, κάθε εισοδήματος, κάθε φυλής, κάθε ιδεολογίας, κάθε κομματικής τοποθετήσεως, κάθε ηλικίας. Όταν κατά Χριστόν αγαπάς δεν βάζεις χρωματιστά γυαλιά, ούτε παραμορφωτικούς φακούς, ούτε μέτρο. Δεν υπάρχουν στην Εκκλησία "δικοί" και "ξένοι", δεν υπάρχουν στην Εκκλησία "αντίπαλοι"...»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Ομιλία, Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος
6/5/2006

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ