Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 254, 8 Ιανουαρίου 2008            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ Η Δ.Ι.Σ.

Ο ΑΘΩΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ

Δείτε στο eikastikon το αφιέρωμα
στον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Τον γολγοθά του συνεχίζει να ανεβαίνει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, επιδεικνύοντας απαράμιλλο ψυχικό σθένος και ατελείωτη υπομονή, ενώ βασανίζεται από το άλγος της ασθενείας. Ο Αρχιεπίσκοπος, παρά τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού και παραδίδει μαθήματα πίστης και εγκαρτέρησης, καθιστώντας τον εαυτό του υπόδειγμα προς όλους εκείνους οι οποίοι πονούν, δοκιμάζονται και ασθενούν, αλλά και πρότυπο Ποιμένος ο οποίος, όσα δίδασκε, κατά το παρελθόν, στους ανθρώπους, πλέον τα κάνει πράξη στον ίδιο του τον εαυτό.
Έχοντας πλήρη διαύγεια πνεύματος, τις ώρες που δεν καταβάλλεται από την επίδραση των ισχυρών φαρμάκων, επικοινωνεί με τα πνευματικά του παιδιά, τα οποία τον συντρέχουν και του συμπαρίστανται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύκτας και ενημερώνεται διαρκώς για τα τρέχοντα Εκκλησιαστικά ζητήματα, αλλά και τα δρώμενα στην Ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, δέχεται καθημερινώς τις επισκέψεις των θεραπόντων ιατρών του, οι οποίοι παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του, λαμβάνοντας τις ενδεδειγμένες αποφάσεις κάθε φορά.

Κορυφή σελίδας


ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ Η Δ.Ι.Σ.

Προεδρεύοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ. Προκοπίου, απουσιάζοντος, λόγω ασθενείας, του Μακαριωτάτου Πρόεδρου Της κ. Χριστοδούλου, πρόκειται να συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, από την Τετάρτη 9 έως και την Παρασκευή 11/1/2008, στις πρώτες συνεδρίες Της για το νέο έτος.
Η Ιερά Σύνοδος θα εξετάσει και θα συζητήσει θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«… Δοξάζω τον Θεό γιατί, σ’ αυτή την τόσο δύσκολη για την ζωή μου περίοδο, έχει ενισχύσει και ενδυναμώσει την πίστη μου και μου δίνει την δυνατότητα όσα δίδασκα και ευαγγελιζόμουν στους άλλους όλα τα προηγούμενα χρόνια, τώρα να τα βιώνω και να τα κάνω τρόπο ζωής. Τον ευχαριστώ γιατί δεν είμαι μόνος, καθώς έχω διαρκώς κοντά μου τα πνευματικά μου παιδιά, συνκυρηναίους στην πορεία του πόνου μου, γιατί μπορώ να ιεραρχώ πιο εύκολα τις αξίες της ζωής και να βάζω στην άκρη τις αδυναμίες και τις μικρότητές της, γιατί μπορώ πιο εύκολα να συγχωρώ και να απλώνω το χέρι της συγκατάβασης σε εκείνους που με πίκραναν και με πόνεσαν στο παρελθόν…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης
Χριστούγεννα 2007

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ