Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 249, 21 Δεκεμβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΥΧΕΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

ΚΑΙΡΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑΣ

Διαβάστε στη Μυριόβιβλο
το «Θείον Όραμα» από τον
Έλληνα λογοτέχνη


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΥΧΕΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

Εξ αφορμής της επισήμου αναγνωρίσεως του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, η οποία εκκρεμούσε για 2,5 έτη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Προκαθήμενο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«… Δοξάζομεν εκ καρδίας τον Πανάγαθον Δομήτορα της Αγίας Αυτού Εκκλησίας, ότι ηυδόκησεν, ίνα αρθή εκ της Σιωνίτιδος Εκκλησίας το μέγα τούτο πρόσκομμα εις την εξάσκησιν των Πρωθιεραρχικών καθηκόντων της Υμετέρας Θεοτιμήτου Μακαριότητος. Δι’ ό σπεύδομεν, ίνα απευθύνομεν Αυτή τας πλέον εγκαρδίους και συγχαρητηρίους ημών ευχάς…»

Κορυφή σελίδας


ΚΑΙΡΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

Μπορεί η κατάσταση της υγείας του να μην επιτρέπει στον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο τις ποιμαντικές του επισκέψεις στα σωφρονιστικά καταστήματα, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, ο Μακαριώτατος, όμως, βρήκε τον τρόπο να ανακουφίσει κάποιους από εκείνους που βρίσκονται στη φυλακή εξ αιτίας μικρών οφειλών του δημοσίου (Ελλήνων και οικονομικών μεταναστών).
Συγκεκριμένα, έδωσε εντολή στον Γενικό Διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Πυλαρινό να χορηγηθεί το ποσό των 30.000 ευρώ για την αποφυλάκιση όσο το δυνατόν περισσότερων από τους ανθρώπους αυτούς.
Επίσης, συνεχάρη τον κ. Πυλαρινό για την προσφορά και το έργο του στους τομείς των υπ’ αυτόν υπηρεσιών, κάτι που, προ ημερών, είχε πράξει και Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«… Οι αληθινοί ορθόδοξοι δεν αρκέστηκαν ποτέ σε μια εγκεφαλική σύλληψη της Ορθοδοξίας, ούτε περιορίστηκαν σε επιστημονικές έρευνες μέσα στο εργαστήριο για την ανακάλυψη της Ορθοδοξίας, αλλά με και διά της Εκκλησίας απέκτησαν πλήρη, κατά το δυνατόν, γνώση και βιωματική εμπειρία της. Αν δεν γινόταν αυτό, και αν δεν υπήρχε η Εκκλησία, τότε η Ορθοδοξία θα ήταν μια θεωρητική σύλληψη, διανοητικής υφής, και μια κουλτουριάρικη ενασχόληση των καιρών μας, χωρίς καμιά βαθύτερη και ουσιαστικότερη αναγέννηση της καρδιάς και της ύπαρξης, με όλες τις ζωτικής της προεκτάσεις…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ