Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 248, 18 Δεκεμβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δείτε στο eikastikon
φωτογραφίες από την αγιογράφηση
του Αγίου Διονυσίου στην Αθήνα


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Την ικανοποίησή του για την αναγνώρισή του από την Ισραηλινή Κυβέρνηση εξέφρασε, με αποκλειστικές του δηλώσεις, στον Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος (17/12/2007)
Μεταξύ άλλων, ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας σημείωσε: ««Νομίζω είναι ένα πολύ θετικό βήμα. Ήταν αναμενόμενο αυτό το βήμα και τώρα πλέον το Πατριαρχείο θα μπορεί να συνεχίσει την αποστολή του άνευ προσκομμάτων και άνευ τεχνικών προβλημάτων, τα οποία εδημιουργούντο ένεκα της γνωστής καταστάσεως που είχε δημιουργηθεί από την κρίση την οποία δοκίμασε το Πατριαρχείο μας. Έπρεπε να διευθετηθεί αυτή η εκκρεμότητα, η οποία είναι προς το συμφέρον πρώτα απ’ όλα του τόπου εδώ, δεύτερον προς το συμφέρον των προσκυνητών που κατακλύζουν την Αγία Γη από όλα τα μέρη του κόσμου και είναι προς το συμφέρον των ενταύθα Χριστιανών, για τους οποίους το Πατριαρχείο είναι πάρα πολύ σημαντικό από πάσης απόψεως…»
Το γεγονός σχολίασε και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων: ««Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι εθνική υπόθεση. Δεν είναι απλώς ένα ακόμη Πατριαρχείο. Είναι ένα Rum Orthodox Πατριαρχείο, που ενώνει όλους όσους έχουν την Ορθόδοξη και Βυζαντινή πολιτισμική παράδοση. Είναι πληθυσμός αραβικός, είναι πληθυσμός της περιοχής, είναι πολύ σημαντικό για μας και θέλω να τονίσω ότι τώρα πια το Πατριαρχείο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποστολή της διαφύλαξης και ανάδειξης των Ιερών Προσκυνημάτων από τη μια πλευρά, αλλά και της πολιτισμικής παρουσίας στην περιοχή, την οποία έχουν ανάγκη…»
Δείτε περισσότερα στο discussion.gr

Κορυφή σελίδας


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ημερίδα με θέμα «Ποιμαντική αντιμετώπιση των Μουσουλμάνων μεταναστών» πραγματοποιεί η Ιερά Σύνοδος (18/12/2007), με φορέα διοργάνωσης την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Μεταναστών, Προσφύγων και Παλιννοστούντων και τόπο διεξαγωγής την Μητρόπολη Περιστερίου.
Την έναρξη της Ημερίδος θα κηρύξει ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος (φωτογραφία), ενώ την εισαγωγική ομιλία θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αρχιμ. Τιμόθεος Άνθης.
Εισηγήσεις, επίσης, θα παρουσιάσουν:
Ο Καθηγητής κ. Μιχαήλ Μαριόρας, με θέμα «Ισλαμικό πανόραμα: δειγματοληπτική προσέγγιση στο Ισλάμ»,
Ο κ. Αχμέτ Μωαβία, με θέμα «Παρουσίαση της καταγραφής των τόπων λατρείας των μουσουλμάνων μεταναστών στην Αττική» και ο
π. Γεώργιος Γανωτής, με θέμα «Παρουσίαση των αποτελεσμάτων των Ορθοδόξων ενοριακών συναντήσεων με μουσουλμάνους μετανάστες»

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«… Εμείς πιστεύουμε ότι κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος επιδερμίδας, ηλικίας, θρησκείας, κοινωνικής τάξεως ή οικονομικής καταστάσεως, είναι εικόνα του Θεού μοναδικής και ανεκτιμήτου αξίας. Αυτός ο άνθρωπος, τον οποίο ο Θεός δημιούργησε κατ’ εικόνα και ομοίωση Του, είναι ελεύθερος και ανεξάρτητος, γι’ αυτό και υπεύθυνος για τις πράξεις του. Ο κάθε άνθρωπος έχει αναπτύξει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, ο οποίος είναι απολύτως σεβαστός. Το ίδιο και τα ευρύτερα σύνολα, όπως οι τοπικές κοινωνίες και τα έθνη. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να δεχθούμε την κλωνοποίηση των ανθρώπων, εν ονόματι του κέρδους, είτε αυτή γίνεται σε κύτταρα, είτε στη νοοτροπία με την τυποποίηση της σε ένα καλούπι. Γιατί, αν το δεχόμασταν αυτό, θα προδίδαμε τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού και θα συναινούσαμε στην κατάργηση της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο
11/6/2002

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ