Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 247, 14 Δεκεμβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ «ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΛΟΓΟΥΣ» ΕΒΑΛΕ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ

Διαβάστε στη Μυριόβιβλο
το διήγημα του Κόντογλου
«Χριστούγεννα στη σπηλιά»


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

Βελτιωμένες είναι οι τελευταίες αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, η γενική κατάσταση του οποίου παραμένει σταθερή.
Εν τω μεταξύ, τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκε στην οικία του στο Π. Ψυχικό ο τ. Βασιλεύς Κωνσταντίνος (12/12/2007), με τον οποίο συζήτησε για 15 περίπου λεπτά.

Κορυφή σελίδας


ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Την ευαρέσκειά της εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος (12/12/2007) για την πορεία της Διαχειρίσεως της Ε.Κ.Υ.Ο., κατά την περίοδο 2002 – 2007, ύστερα από ενδελεχή ενημέρωση που Τής έγινε από τον Γενικό Διευθυντή κ. Κων/νο Πυλαρινό.
Η Ιερά Σύνοδος, σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν, «διεπίστωσε ότι η Υπηρεσία λειτουργεί με έντιμο και διαφανή τρόπο και το έργο το οποίο παρήχθη αποβλέπει κυρίως στην εξυπηρέτηση του πνευματικού, φιλανθρωπικού, κοινωνικού και πολιτιστικού έργου της Εκκλησίας…»

Κορυφή σελίδας


ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ «ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΛΟΓΟΥΣ» ΕΒΑΛΕ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

Την προσοχή των πιστών, γύρω από διάφορα βιβλία που προσπαθούν να δηλητηριάσουν το θρησκευτικό τους αίσθημα, αναπτύσσοντας ανούσιες και ψευδεπίγραφες «διδασκαλίες», χιλιαστικού, ως επί το πλείστον, περιεχομένου, περί της δήθεν ελεύσεως του αντιχρίστου σε συγκεκριμένη χρονολογία, ζητεί η Ιερά Σύνοδος, ύστερα από τις υπεύθυνες γνωμοδοτήσεις των Συνοδικών Επιτροπών Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων και Αιρέσεων.
Σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου (12/12/2007) «Η Δ.Ι.Σ., σχετικά με το εκδοθέν βιβλίο του φερομένου ως μοναχού κ. Μαξίμου Βαρβαρή, με τον τίτλο «Ο Αντίχριστος ήλθεν 1983 – 2013», ενημερώνει ότι το εν λόγω βιβλίο γέμει κακοδοξιών, δεν εκφράζει την Ορθόδοξη Θεολογία και Πίστη και συνιστά στους πιστούς να είναι προσεκτικοί σε κείμενα και λόγους που δεν στηρίζονται στην Αγία Γραφή και την Παράδοση της Εκκλησίας μας. Επί των Κανονικών προβλημάτων σχετικά με την αποπομπή του ανωτέρω από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, η Δ.Ι.Σ. απεφάνθη ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ορθώς έπραξε»

Κορυφή σελίδας


ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το πρόγραμμα για το τρίτο παιδί στη Θράκη, το οποίο δρομολογεί, τα τελευταία χρόνια, η Ιερά Σύνοδος, με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου, με σκοπό την αντιμετώπιση του οξυμμένου δημογραφικού προβλήματος στην περιοχή.
Κατά την συνεδρίαση της 11ης/12/2007, η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο παιδί στη Θράκη, για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2007. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 889 και το ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε 197.928 ευρώ.

Κορυφή σελίδας


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποντιακών Συλλόγων για την εθνική αυτογνωσία, πραγματοποιείται στην Χαλκιδική (14/12/2007), με φορέα διοργάνωσης την Προοδευτική Ένωση Ελληνοποντιακών Σωματείων Ν. Χαλκιδικής.
Στους συνέδρους πατρικό χαιρετισμό απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, στον οποίο, αναφέρει, μεταξύ άλλων και τα εξής: «Η αυτογνωσία και η αυτοσυνειδησία του Ρωμιού, του απογόνου, δηλονότι, του μακραίωνου Ελληνισμού, του συνυφασμένου με την Ορθόδοξη πίστη, είτε εντός των Ελλαδικών πλαισίων, είτε όπου γης, υπήρξε η ειδοποιός διαφορά το λαού μας.
Όταν δε αίρεται ο Ρωμιός από τον τόπο του, όπως συνέβη κατ’ εξακολούθηση και κατόπιν επιμελημένης αφελληνιστικής πολιτικής στον ιερό Πόντο, δεν χάνεται η αυτοσυνειδησία του. Είναι μεν η εντοπιότητα κοινή αφετηρία, αλλά στην περίπτωση των Ποντίων αδελφών μας, δεν αποτελεί μονοσήμαντο προσδιορισμό του Ποντιακού Γένους, ώστε και αν αφίσταται επί μακρόν της πατρώας γης, ο Ελληνοπόντιος να μην αλλοιώνεται και να μην αλλοτριώνεται…»

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

"Τα Μοναστήρια aποτελούν πάντοτε πρότυπο εκκλησιαστικής ζωής για τους εν τω κόσμω Χριστιανούς. Με τις πολύωρες νυχθήμερες Ακολουθίες, μέσα στο απαραχάρακτο τυπικό, με την απαρέγκλιτη τήρηση των καθιερωμένων νηστειών και με την τακτική, συνειδητή συμμετοχή τους στα ιερά Μυστήρια, θα διακηρύττουν ότι δεν είναι προσκόλληση στους τύπους ο εκκλησιασμός, αλλά προσευχή, προσφορά λατρείας και αγάπης προς τον Θεό, συνάμα δε πνευματική τροφοδοσία. Δεν είναι παρωχημένη τυπική συνήθεια η νηστεία, ούτε είναι τυχαίος ο σεβασμός των κανόνων της Εκκλησίας μας, αλλά ταπεινή και σωτήρια αποδοχή όσων οι Θεοφόροι Πατέρες εν Αγίω Πνεύματι εθέσπισαν. Δεν είναι εθιμική ανάγκη η συμμετοχή στα Μυστήρια, αλλά πηγή αγιασμού και μέσον απολυτρώσεως..."

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Ομιλία με θέμα:
«Ο αναλλοίωτος Ορθόδοξος Μοναχισμός
ελπίδα σωτηρίας στην ανατολή της 3ης χιλιετίας»

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ