Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 246, 11 Δεκεμβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ. ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε στη Μυριόβιβλο
το λόγο του Μεγάλου Βασιλείου
για τη νηστεία


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ. ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ

Άκρως διδακτική εξακολουθεί να είναι η στάση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου απέναντι στο πρόβλημα της υγείας του, όπως και η ανάληψη του σταυρού που ο Θεός εναπέθεσε στους ώμους του το τελευταίο εξάμηνο.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με καρτερία, ιώβειο υπομονή, εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού και περισσή εσωτερική δύναμη, διδάσκει με το παράδειγμά του όσους έχουν την ευλογία να τον συναναστρέφονται, ενώ δίνει κουράγιο και θάρρος στους χιλιάδες εκείνους των συνανθρώπων μας που ταλανίζονται και υποφέρουν από το βάρος της ασθενείας. Έχοντας πλήρη επίγνωση του ρόλου του, ως Εκκλησιαστικού ηγέτου στην Ελληνική κοινωνία, χαρίζει απλόχερα την ελπίδα, ενώ ανανεώνει διαρκώς την πίστη τόσο στην ιατρική επιστήμη, όσο και στη βούληση του εμπνευστή της, του Θεού, που κατευθύνει τη ζωή όλων σ’ αυτόν τον κόσμο.

Κορυφή σελίδας


ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Τον δρόμο της νομιμότητας και της κανονικότητας συστήνει η Ιερά Σύνοδος (10/12/2007) προς εκείνους (φυσικά πρόσωπα ή Μ.Μ.Ε.) που επιθυμούν να καταγγείλουν εκκλησιαστικά πρόσωπα για παράνομες ή αντικανονικές πράξεις.
Όπως σημειώνεται σχετικά στο Συνοδικό Δελτίο Τύπου «Εξ αφορμής αναφοράς σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με Αρχιερέα της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Δ.Ι.Σ. καθιστά γνωστό ότι οι καταγγέλοντες οφείλουν να καταθέσουν τις τυχόν καταγγελίες τους στην Ιερά Σύνοδο επωνύμως, κανονικώς και νομοτύπως»
Υπενθυμίζεται ότι για τις περιπτώσεις που αφορούν Αρχιερείς έχει συσταθεί από την Ιερά Σύνοδο, από αρκετών ετών, τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή, η οποία καθήκον έχει να συλλέγει τις όποιες καταγγελίες, να τις αξιολογεί και να εισηγείται στην Ιερά Σύνοδο σχετικώς.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Τι λαός είμαστε; Πως δικαιολογούνται οι εξάρσεις μας και μαζί και οι χαμέρπειές μας; Πως ενωμένοι κάνουμε θαύματα και διηρημένοι αλληλοφαγωνόμαστε; Τελικά είμαστε ένας λαός μεγάλων αντιθέσεων που μας οδηγούν από το μεγαλείο στην ευτέλεια. Κι αυτό από των αρχαίων χρόνων μέχρι και σήμερα. Δεν αντέχουμε εύκολα τους άξιους, δεν αναγνωρίζουμε όσο ζουν τους χαρισματικούς, δεν παραδεχόμαστε την υστέρησή μας. Αντί να παραδειγματιζόμαστε από τους καλύτερούς μας, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να τους κατεβάσουμε στο επίπεδό μας. Διψάμε για δικαιοσύνη προς χάριν μας, αλλά μετερχόμαστε την αδικία σε βάρος των άλλων. Μιλάμε για την ελευθερία μας, αλλά την αρνούμεθα στους άλλους, που τους θέλουμε υποταγμένους σε μας. Πλέκουμε ύμνους στην αρετή γενικά, αλλά εμείς εφαρμόζουμε στη ζωή μας τις προστακτικές της κακίας…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Ομιλία, Αθήνα 24/4/2007

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ