Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 245, 4 Δεκεμβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΖΗΤΕΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ

Δείτε στο eikastikon το αφιέρωμα
στον Έλληνα ζωγράφο


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τρεις, περίπου, ώρες παρέμεινε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος (3/12/2007) και υποβλήθηκε σε ακτινολογικές εξετάσεις και παρακέντηση θώρακος, προκειμένου οι θεράποντες ιατροί να επαναπροσδιορίσουν την θεραπεία του.
Μετά την αναχώρηση του Μακαριωτάτου για την οικία του, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Μιχαήλ Τούμπης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στους δημοσιογράφους: «Σήμερα στις 8 το πρωί αφήχθη στην Πανεπιστημιακή κλινική το Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, όπου υπεβλήθη σε σειρά προγραμματισμένων εξετάσεων, καθώς και σε παρακέντηση. Μετά το πέρας αυτών, αναχώρησε στις 11.30»
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Τούμπης δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν σύμφωνα με αυτά που ανέμεναν οι γιατροί, ο Μακαριώτατος έκανε την ενδοφλέβια θεραπεία που είχε αναβληθεί την Παρασκευή, ενώ αφαιρέθηκε υγρό από τους πνεύμονες.

Κορυφή σελίδας


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΖΗΤΕΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ

Ανοικτή πρόσκληση στους Αθηναίους και τις Αθηναίες να συμμετάσχουν μαζικά και πρόθυμα στον φετινό Έρανο της Αγάπης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, με σχετικό μήνυμά του που αναγνώσθηκε στους Ναούς της Αρχιεπισκοπής την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007.
Στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Αυτές τις μέρες σας καλώ όλους να συμβάλετε στον Έρανο της Αγάπης που γίνεται σε όλες τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής μας. Σας υπενθυμίζω το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που γίνεται, τόσο σε κάθε ενορία χωριστά, όσο και στα φιλανθρωπικά ιδρύματα που λειτουργούν με ευθύνη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Φτωχοί, άρρωστοι, άστεγοι, μετανάστες, ηλικιωμένοι, φυλακισμένοι, βρίσκουν στην Εκκλησία καταφύγιο για την αντιμετώπιση των αναγκών τους. Οι ανάγκες τους είναι πολλές και μεγάλες και ικανοποιούνται χάρη στη δική σας συμβολή. Χωρίς αυτήν κανένα ίδρυμα δεν μπορεί να λειτουργήσει και καμία ανάγκη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί…
… Η συμμετοχή μας στον Έρανο προκύπτει από την πίστη μας στον Χριστό και την ευθύνη που πηγάζει από αυτήν. Συμμετέχοντας στον Έρανο της Αγάπης προετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη γιορτή που έρχεται, για τη γιορτή των Χριστουγέννων».
Μάθετε περισσότερα για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«… Ο κόσμος και ο άνθρωπος μέσα στο φως της Αναστάσεως δεν είναι καταδικασμένοι σε μια απελπισμένη ελευθερία που υμνήθηκε, κατά τον αιώνα που πέρασε, ως το απαύγασμα του λυτρωτικού ουμανισμού. Εις την Ορθόδοξον παράδοσίν μας εκείνο το οποίον αποτελεί την ουσίαν της Εκκλησίας δεν είναι η ιεραποστολή της υπό την συμβατικήν έννοιαν, αλλά η Θεία Ευχαριστία, η Θεία Λειτουργία. Η ιεραποστολή, συνιστά, τρόπον τινά, την μετα-Λειτουργίαν, καθώς και την Λειτουργίαν έπειτα από την Λειτουργίαν. Διά τούτο η ιεραποστολή δεν νοείται μόνον ως «έξοδος», ως κήρυξις του Ευαγγελίου, αλλά, επίσης, ως σιωπηλή μαρτυρία. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τις δυσχέρειες σε καταπιεστικά ή και μειονοτικά περιβάλλοντα, η Εκκλησία μας διεφύλαξε την πίστιν Της και την εκληροδότησε όχι ως ιδεολογίαν, αλλά ως τρόπον ζωής ο οποίος διέπεται από τις αξίες του Ευαγγελίου…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Ομιλία, 10/5/2005

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ