Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 243, 27 Νοεμβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: «Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΒΑΘΙΑ ΠΙΣΤΗ»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: «ΔΙΔΕΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

ΣΤΗΒΕΝ ΡΑΝΣΙΜΑΝ

Δείτε το αφιέρωμα
της Μυριοβίβλου
στον μεγάλο ιστορικό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Η ισχυρή φιλία που συνδέει τους δύο Ηγέτες επαναβεβαιώθηκε κατά την συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος την περασμένη Παρασκευή (23/11) στην Αρχιεπισκοπική κατοικία.
Ο κ. Παπούλιας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο για περίπου 30΄, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, αλλά και αισιοδοξίας και ενημερώθηκε για την κατάσταση της πορείας της υγείας του.
Εξερχόμενος της Αρχιεπισκοπικής κατοικίας ο κ. Πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είχαμε καιρό να ιδωθούμε. Ξέρετε καλά ότι ο Μακαριώτατος είναι ένας συνομιλητής με χιούμορ, με αναλυτικό πνεύμα. Βεβαίως, αντιμετωπίζει την αρρώστια του με σθένος και αυτό είναι σημαντικό, γιατί ο ψυχικός παράγοντας παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ταλαιπωρίας της υγείας του. Τον είδα εξαιρετικά ευδιάθετο. Συζητήσαμε για όλα τα θέματα. Ο Μακαριώτατος είναι ενημερωμένος. Μιλήσαμε για τα θέματα της Εκκλησίας και τον ρόλο Της στα κοινωνικά δρώμενα»

Κορυφή σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: «Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΒΑΘΙΑ ΠΙΣΤΗ»

Και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης πέρασε το κατώφλι της Αρχιεπισκοπικής κατοικίας στο Π. Ψυχικό (24/11/2007), προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσκεψη αγάπης και συμπαράστασης στον ασθενούντα Αρχιεπίσκοπο και παλαιό του φίλο κ. Χριστόδουλο.
Κατά την έξοδό του ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.: «Παρά την περιπέτεια που περνά ο Αρχιεπίσκοπος, τον είδα ευδιάθετο, δυνατό, αισιόδοξο. Είναι άνθρωπος με βαθιά πίστη, με καλοσύνη μέσα του και όλα αυτά τον βοηθούν στην καλύτερη ανάρρωσή του. Του έκανα μία ανάλυση του πώς αντιμετωπίζουμε, από απόψεως Κυβερνητικής, το θέμα της Δικαιοσύνης, ότι και εμείς, σύμφωνα με τις αντιλήψεις και τις ιδέες που και η Εκκλησία έχει, προσπαθούμε να είμαστε κοντά στον φυλακισμένο, στον περιθωριοποιημένο, στον άνθρωπο που θέλει στήριξη και, γενικά, εξήγησα πώς αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της Δικαιοσύνης, η οποία αποτελεί και την καρδιά της Δημοκρατίας»

Κορυφή σελίδας


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: «ΔΙΔΕΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ»

«Εκ μέρους της Βουλής, όλων των Βουλευτών και των εργαζομένων, μεταφέρω τις ευχές και την συμπαράστασή τους για την δοκιμασία που περνάτε, αλλά και τον θαυμασμό για τα μαθήματα ζωής και πίστης τα οποία δίδετε στον Ελληνικό λαό». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σιούφας, κατά τη συνάντησή του με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, στην Αρχιεπισκοπική κατοικία (25/11/2007).
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Σιούφα για τις ευχές και τις εκδηλώσεις της αγάπης του Κοινοβουλίου, ενώ τον συνεχάρη για το μεγίστης σημασίας, για τα Ελληνικά συμφέροντα, έργο του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, στο οποίο ο κ. Σιούφας, ως Υπουργός Ανάπτυξης, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του.
Αναχωρών, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε στους Δημοσιογράφους: «Επισκέφθηκα τον Μακαριώτατο για να τού μεταφέρω την αγάπη, τον σεβασμό και την συμπαράσταση όλης της Βουλής στον αγώνα ζωής που δίνει»
Νωρίτερα ο Μακαριώτατος συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο της οικίας του και κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων. Το απόγευμα δέχθηκε την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Δημητρίου Αβραμόπουλου.

Κορυφή σελίδας


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Την επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Θεόδωρου Κασσίμη δέχθηκε ο Μακαριώτατος κ. Χριστόδουλος στην οικία του στο Π. Ψυχικό (26/11/2007).
Με τον κ. Κασσίμη ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησε θέματα της αρμοδιότητός του, ενώ ενημερώθηκε και για τις εξελίξεις στα παλαίφατα Ορθόδοξα Πατριαρχεία.
Αναχωρώντας από την Αρχιεπισκοπική κατοικία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι συγκινημένος από το κουράγιο και τη δύναμη του Αρχιεπισκόπου. Συζητήσαμε για πολλά θέματα, αλλά και για τις εξελίξεις στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, κάτι που τον χαροποίησε, καθώς φαίνεται να λύνεται με θετικό τρόπο το θέμα (της αναγνωρίσεως του Πατριάρχου κ Θεοφίλου)»

Κορυφή σελίδας


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Διοργανώνεται στη Μόσχα, από το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Αναπτύξεως του Θρησκευτικού Τουρισμού ) της Εκκλησίας της Ρωσίας, το Δ' Πανρωσικό Εκκλησιαστικό Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (αναπτύξεως του Θρησκευτικού Τουρισμού) με γενικό θέμα «Θρησκευτικός Τουρισμός - Παράδοση και Νεωτερικότητα» (28 – 30/11/2007).
Την Εκκλησία της Ελλάδος, κατόπιν Αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου, θα εκπροσωπήσουν: α) ο Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος, ο οποίος και θα κάνει Εισήγηση στο Συνέδριο με θέμα «Η αντίληψη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας περί των προσκυνηματικών παριηγήσεων» και β) ο Aιδεσιμολογιώτατος π. Ανδρέας Λάμπρου, μέλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«… πρέπει να συνειδητοποιηθεί από κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν είναι δυνατόν να καταπολεμηθεί η παιδοφιλία και να μένει απείραχτη στην κυρίαρχη θέση της η υποταγή των πάντων στην απόλαυση του ατόμου. Δεν είναι δυνατόν επί σοβαράς βάσεως να αγωνιζόμεθα για να παρεμποδίσουμε μία συγκεκριμένη ανήθικη πράξη ενόσω προασπίζουμε το «δικαίωμα» του ατόμου στον αμοραλισμό. Δεν είναι δυνατόν να ζητούμε ανθρωπιά προς το παιδί, όταν αποκαλούμε «ελευθερία» την αποχαλίνωση…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Μήνυμα προς το Συνέδριο για την
Πρόληψη και Καταπολέμηση της Παιδικής Πορνογραφίας
Θεσσαλονίκη, 20/9/2006

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ