Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 241, 20 Νοεμβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΤΡΕΜΠΕΛΑΣ

Διαβάστε στη Μυριόβιβλο
από το βιβλίο του αείμνηστου
καθηγητή για τη ζωή
και τη δράση του
Αποστόλου Ανδρέα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Μετά το πέρας των εργασιών της Δ.Ι.Σ. (16/11/2007), τα μέλη Της επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο στην οικία του στο Π. Ψυχικό, με επικεφαλής τον Προεδρεύοντα Μητροπολίτη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ. Προκόπιο, αποδίδοντας την δέουσα τιμή στον δοκιμαζόμενο Αρχιεπίσκοπο.
Με έκδηλη συγκίνηση ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την επίσκεψή τους, ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών της Συνόδου και τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαι υπόχρεος της αγάπης σας και πιστεύω ότι οι προσευχές σας και οι προσευχές όλης της Εκκλησίας θα βοηθήσουν στην υπέρβαση της δύσκολης αυτής κατάστασης»
Κατά την έξοδο των Ιεραρχών από την Αρχιεπισκοπική κατοικία, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Διονύσιος (φωτογραφία) δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Όταν έχεις να δεις κάποιον πολύ καιρό είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι συγκινημένος. Ο Μακαριώτατος ήταν ομιλητικός και ενημερωμένος για όλα τα θέματα. Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος, σχετικά με το πρόβλημα της υγείας του, ρώτησε για τις εργασίες της Συνόδου μια και παρακολουθεί το έργο Της και ενημερώνεται για τις συνεδριάσεις»

Κορυφή σελίδας


ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ήταν μια ανθρώπινη συνάντηση μεταξύ δύο καλών φίλων, αυτή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (16/11/2007) στην Αρχιεπισκοπική κατοικία ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο και στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κώστα Καραμανλή, η οποία διήρκεσε 40΄.
Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και αγάπης ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Μακαριώτατο για την εξέλιξη των πραγμάτων της υγείας του και μετέφερε τις θερμές ευχές της Κυβέρνησης για ταχεία ανάρρωση

Κορυφή σελίδας


ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ

Ερωτηματικά εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος (16/11/2007), πληροφορηθείσα από δημοσιεύματα του Τύπου, ότι η υπόθεση της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες ετέθη στο αρχείο.
Σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν «η Ιερά Σύνοδος είναι υποχρεωμένη να σημειώσει ότι το μεγάλο αυτό ζήτημα δεν έχει μόνον τυπική υπηρεσιακή αξία, αλλά και μεγάλη ηθική σημασία για την Εκκλησία και τον Λαό μας και ότι οι προσπάθειες του Ορθοδόξου Ελληνικού Λαού για το θέμα αυτό είναι δικαιωμένες στις συνειδήσεις όλων και δεν πρόκειται να λησμονηθούν. Επί πλέον, επειδή εδημοσιεύθη η πληροφορία ότι λίαν συντόμως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκδώσει τις νέες ταυτότητες για όλους τους πολίτες των Κρατών - Μελών αυτής, τότε τίθεται το ερώτημα: Γιατί όλη αυτή η αγωνία και η βιασύνη να καταργηθεί η αναγραφή του Θρησκεύματος στις Ταυτότητες με ειδική νομοθεσία πριν την ώρα τους;»

Κορυφή σελίδας


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ

Την έντονη θλίψη της, αλλά και την συμπαράστασή Της προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος (16/11/2007), εξ αφορμής της παράνομης προσπάθειας κατεδάφισης της ιστορικής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χάλκη, από τις τοπικές τουρκικές αρχές.
Σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν, «Οι αλλεπάλληλες δοκιμασίες τις οποίες υφίσταται ο παγκοσμίου κύρους, Ιστορικός Θεσμός του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, και η καταστρατήγηση των Θεμελιωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιφέρουν σοβαρά πλήγματα στο Πολιτισμό και στις εργώδεις προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους της πλειοψηφίας της Γείτονος Χώρας, να υπεραμυνθεί της τήρησης των κατοχυρωμένων με Διεθνείς Συνθήκες Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δη της Θρησκευτικής Ελευθερίας των, εν Τουρκία, μειονοτήτων»

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«… Θα σας πω μόνο τούτο, ότι η Oρθοδοξία σήμερα είναι πολύ ισχυρότερη από τους Xριστιανούς των τριών πρώτων αιώνων, ή απ' αυτούς που υπέστησαν κατά τον 20ό αιώνα τη φοβερή δοκιμασία του άθεου ολοκληρωτισμού. O Θεός βοήθησε η Oρθοδοξία να έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν πήρε το δρόμο του εκκοσμικευμένου Xριστιανισμού. Δεν αποϊεροποίησε τη Λατρεία και απέφυγε τον πειρασμό να αποκτήσει κοσμική εξουσία. Πίστη μου είναι ότι παρά τα εσωτερικά μας προβλήματα ισχύει εκείνο που είπε ο μεγάλος σύγχρονος ιστορικός Στήβεν Pάνσιμαν, ότι ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας της Oρθοδοξίας. Aυτό βεβαίως σημαίνει τεράστια ευθύνη όλων των Oρθοδόξων, να μην απομειώσουμε με τα λάθη μας την πνευματική δύναμη της Πίστεως μας…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Συνένετευξη στον «Τύπο της Κυριακής», 21/05/2006

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ