Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 239, 13 Νοεμβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

Διαβάστε το αφιέρωμα
της Μυριοβίβλου στον
Μακεδονικό ΑγώναΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΟΥΒΕΡΗ
Δείτε φωτογραφίες της
Ελληνίδας δημιουργού
στο eikastikon
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο επισκέφθηκε στην οικία του στο Ψυχικό ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος (9/11/2007), ο οποίος ταξίδεψε επί τούτου από την Μεγαλόνησο, προκειμένου να βρεθεί κοντά στον ασθενούντα Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Κατά τη διάρκεια της 45λεπτης συνάντησης των δύο ανδρών, ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, εκ μέρους του Κλήρου και του λαού της Κυπριακής Εκκλησίας.
Εξερχόμενος δε της Αρχιεπισκοπικής κατοικίας, δήλωσε στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.: «Ένιωθα την υποχρέωση να έρθω εδώ και δόξα τω Θεώ έχει κουράγιο. Πάει καλά. Τον χρειαζόμαστε όλοι και η Ελλάδα και η Κύπρος. Είναι μια φωνή για το πρόβλημα που έχουμε κάτω. Είχαμε μια άριστη συνεργασία τα τελευταία χρόνια. Ήγειρε πάντοτε φωνή για την Κύπρο κι έτσι αισθανόμουν την υποχρέωση σήμερα να έρθω εδώ να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο να του δώσει ο Θεός και φεύγω ικανοποιημένος. Εύχομαι να πάει καλά, ούτως ώστε, με τη σειρά του, να προσφέρει τις υπηρεσίες που περιμένει ο λαός και η Εκκλησία»

Κορυφή σελίδας


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

Το Κέντρο Πρόληψης του Ιδρύματος «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει σεμινάριο αγωγής υγείας για γονείς, με θέμα: «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ». Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς με παιδιά ηλικίας έως 12 ετών, με σκοπό να τους ενημερώσει και να τους ευαισθητοποιήσει σε ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου και στη βελτίωση των σχέσεων μέσα στην οικογένεια, προκειμένου να αποτελέσουν οι ίδιοι φορείς πρόληψης των εξαρτήσεων για τα παιδιά τους.
Οι θεματικοί άξονες του σεμιναρίου είναι:
• Παράγοντες που οδηγούν στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη
• Οι ανάγκες του παιδιού καθώς μεγαλώνει.
• Η σημασία της έκφρασης συναισθημάτων στην οικογένεια για την ομαλή ψυχο-κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού
• Η σημασία της επικοινωνίας στην οικογένεια
• Όρια και κανόνες στο παιδί καθώς μεγαλώνει
• Κακοποίηση του παιδιού
• Η εκπαίδευση του παιδιού στη προστασία και τη διατήρηση της ασφάλειάς του
• Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του παιδιού
Το σεμινάριο αποτελείται από 10 δίωρες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν από 20 Νοεμβρίου 2007 έως 5 Φεβρουαρίου 2008 στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από εξειδικευμένα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης, ειδικούς στην ψυχική υγεία, που έχουν λάβει επιπλέον ειδική εκπαίδευση σε θέματα ουσιοεξάρτησης.
Το Ίδρυμα «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» στεγάζεται στα κεντρικά γραφεία της Ιερά Αρχιεπισκοπής (Αγίας Φιλοθέης 21, 105 56 ΑΘΗΝΑ). Γονείς που ενδιαφέρονται για τα σεμινάρια αυτά μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210.33.52.357.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Η Εκκλησία της Ελλάδος πιστεύει ότι η χρησιμοποίηση του ονόματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από το γειτονικό κράτος, αποτελεί σφετερισμό σημαντικού τμήματος της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας, ανοίγει τον δρόμο για εδαφικές διεκδικήσεις και για την ανακίνηση ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων, τραυματίζει την Ελληνική αξιοπρέπεια και προσβάλει την ιστορική αλήθεια. Η Εκκλησία δε μπορεί να αδιαφορήσει για τις κραυγές διαμαρτυρίας που υψώνονται από τις Οργανώσεις των Αποδήμων Μακεδόνων και οι οποίες έρχονται από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Υφηλίου. Ούτε μπορεί η Εκκλησία να παραβλέψει την ιδιαίτερη αγωνία του ποιμνίου Της, που ζει στην Βόρειο Ελλάδα. Διότι, αν με δική μας υπογραφή αναγνωρισθεί κράτος με όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», τότε σε λίγα χρόνια δεν αποκλείεται να απαγορευθεί στους Βόρειους Έλληνες να ονομάζονται Μακεδόνες…»

Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος
Δελτίο τύπου, 5/3/2001

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ