Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 238, 9 Νοεμβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ


Δείτε στο eikastikon εικόνες
από μια χώρα με έντονες αντιθέσεις
μέσα από το φακό του Έλληνα
βραβευμένου φωτογράφου
Ανδρέα Σμαραγδή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ένα ακόμα έργο πνοής της Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» της Εκκλησίας της Ελλάδος ολοκληρώθηκε, αποδεικνύοντας το πόσο ουσιαστικές και από τους λαούς αποδεκτές είναι οι κοινωνικές παρεμβάσεις της τόσο στην πατρίδα μας όσο και στο εξωτερικό.

Πρόκειται για το Σχολικό συγκρότημα το οποίο κατασκεύασε η «Αλληλεγγύη» στο Χαλέπι της Συρίας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χαλεπίου, Βερροίας και Αλεξανδρέττας (Πατριαρχείου Αντιοχείας), με συγχρηματοδότηση της ΥΔΑΣ. Το έργο είχε ως αντικείμενο την κατασκευή ενός προτύπου εκπαιδευτικού κέντρου, το οποίο παραδόθηκε ήδη σε λειτουργία και είναι σε θέση να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες 2000 μαθητών. Ήδη, 183 παιδιά παρακολουθούν μαθήματα στις βαθμίδες του νηπιαγωγείου και του δημοτικού.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω σχολικό συγκρότημα είχε θεμελιώσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, κατά τη διάρκεια επίσημης επισκέψεώς του στην Μητρόπολη Χαλεπίου το Νοέμβριο του 2003.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Ως γνωστόν, η Μακεδονία μας υπήρξεν άλλοτε θύμα βαρβαρικών εισβολών, σήμερον δε ζει υπό την απειλήν της απληστίας των γειτόνων, οι οποίοι καπηλεύονται και απροκαλύπτως σφετερίζονται το όνομα αυτής και δι’ αυτού του τρόπου, αμφισβητούν την ελληνικότητά της. Αλλά η ελληνικότης της Μακεδονίας είναι, ως γνωστόν, αρρήκτως συνδεδεμένη μετά της ιστορίας της Ελλάδος επί τέσσαρας χιλιάδας έτη μέχρι σήμερον. Οι παραχαράκται ούτοι γείτονες, οι διαστρεβλούντες την Ιστορίαν της Μακεδονίας, παραποιούν την ιστορικήν αλήθειαν. Όμως, το ελληνικόν αίμα εις δυσκόλους καιρούς, κατά την πορείαν της ιστορίας της Μακεδονίας και ο τίμιος ιδρώς του Έλληνος, κατά τας ημέρας της ειρήνης και ευτυχίας, επότισαν, επί ολοκλήρους χιλιετίας την ελληνικήν μακεδονικήν γην…

Η Εκκλησία δεν δύναται επ’ ουδενί λόγω, να παραμείνει αδιάφορος όταν πρόκειται περί επιβουλής κατά των προαιωνίων ιδανικών του έθνους ημών, παρά το πλευρόν του οποίου ευρέθη πάντοτε πρόμαχος η Ελληνική Εκκλησία, ως μαρτυρείται και επιβεβαιούται τούτο υπό της Ιστορίας της Εκκλησίας και του Έθνους ημών. Γνωρίζει το καθήκον και το ιερόν και ιστορικόν χρέος αυτής και θα το πράξει, όπως απ’ αρχής μέχρι σήμερον ευσυνειδήτως και επιμελώς το έπραξε…»

Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος
Προς τον ευσεβή Ορθόδοξον Ελληνικόν λαόν
5/6/1992

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ