Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 237, 6 Νοεμβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «ΘΛΙΒΕΡΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΦΥΓΟΤΕΚΝΙΑΣ»

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΔΟΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΧΟΙΝΑΣ


Δείτε στο eikastikon φωτογραφίες
από το έργο του Έλληνα καλλιτέχνη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «ΘΛΙΒΕΡΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΦΥΓΟΤΕΚΝΙΑΣ»

Πατρικό μήνυμα, εξ αφορμής της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας (4/11), απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

Στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει και τα εξής: «Κάθε φορά που επικοινωνώ με πολύτεκνους αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω επαινετικά λόγια για τον ηρωισμό σας να έχετε οικογένεια με πολλά μέλη που είναι κλήση και ευλογία Θεού. Σεις δεν είδατε με μιζέρια τη ζωή, ατομοκεντρικά και χρησιμοθηρικά. Είπατε το μεγάλο και αποφασιστικό «ναι» στη Θεϊκή εντολή «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε»…

Ωστόσο, το θλιβερό φαινόμενο της φυγοτεκνίας μα και της ολιγοτεκνίας μας στενοχωρεί πολύ και μας προβληματίζει. Γιατί είναι μία στάση αντιχριστιανική και αντιπνευματική…»Κορυφή σελίδας


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ένα πολύ σημαντικό Συνέδριο με θέμα «Χριστιανική Μακεδονία. Θεσσαλονίκη, Μοσχόπολη και τα πέριξ», διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού προβληματισμού (2-4/11/2007).

Σε μήνυμά του προς τους συνέδρους ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος εκφράζει την ευαρέσκειά του για την μέχρι τώρα λειτουργία και προσφορά το Ιδρύματος και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού προβληματισμού, επί πολλά έτη, παίζει ένα σπουδαίο ρόλο στη διάσωση της ιστορικής και θρησκευτικής αλήθειας. Με τα συνέδρια τα οποία διοργανώνει κάθε χρόνο και τις εν γένει πολιτιστικές εκδηλώσεις συμβάλλει τα μέγιστα στη διάδοση – διαφύλαξη της ελληνορθοδόξου πολιτιστικής κληρονομιάς και της επιστημονικής έρευνας. Γι’ αυτό και συγχαίρω τον Καθηγητή κ. Αθανάσιο Αγγελόπουλο, ο οποίος τυγχάνει και Πρόεδρος του εν λόγω Ιδρύματος, ως και τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για την διοργάνωση τέτοιων προσπαθειών με υψηλό στόχο και όραμα…»

Μάθετε περισσότερα για το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού προβληματισμού

Κορυφή σελίδας


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Η Μητρόπολη Δημητριάδος φιλοξενεί το Θ΄ Πανελλήνιο Λειτουργικό Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου, που πραγματοποιείται στο Βόλο (5-7/11/2007), υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου, με θέμα «Το μυστήριον του θανάτου στη Λατρεία της Εκκλησίας» και φορέα διοργάνωσης την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Λειτουργικής Αναγεννήσεως.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν δεκαεπτά εισηγήσεις από ισάριθμους ομιλητές, Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, άλλους κληρικούς και ειδικούς καθηγητές.

Το Συνέδριο θα κλείσει τις εργασίες του με πανηγυρική Θεία Λειτουργία η οποία θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου (7/11)

Κορυφή σελίδας


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΔΟΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ

«Τις δόλιες μεθοδεύσεις των Αλβανών να αρπάξουν την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών» κατήγγειλε, με νέα ανακοίνωσή του, ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας.

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Το πρόβλημα είναι πως πρέπει, επί τέλους, η Ελλάδα να λάβει δραστικά μέτρα για να μπορέσουν οι αδελφοί μας της Βορείου Ηπείρου να κρατηθούν στην προγονική τους γη. Γιατί δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε ότι οι Αλβανοί μεθοδεύουν συστηματικά το «άδειασμα» της Βορείου Ηπείρου από τους από αιώνων γηγενείς κατοίκους της…

Είναι καιρός η Ελλάδα να αφυπνισθεί από την ραστώνη και τον ωχαδερφισμό. Και να αντιμετωπίσει, με την πρέπουσα δραστηριότητα, το καυτό αυτό ζήτημα, προτού αδειάσει η Βόρειος Ήπειρος, η οποία, ατυχώς, εξακολουθεί να είναι «εσταυρωμένη», παρά τα περί του αντιθέτου διατυμπανιζόμενα…»

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Χωρίς αμφιβολία η Εθνική Αντίσταση αποτελεί ένα λαμπρό έπος της νεότερης ιστορίας του λαού μας, γιατί επιβεβαιώνει, μέσα από το αίμα και το δάκρυ των αγωνιστών της, τον ασίγαστο πόθο του Έλληνα για την ελευθερία και τις πολλαπλές θυσίες στις οποίες είναι διατεθειμένος να υποβάλλεται για να την εξασφαλίσει. Το έπος αυτό το έγραψε με το αίμα του ο λαός μας μαζί με την άξια ηγεσία του, ενταγμένος, στα δύσκολα χρόνια της τριπλής κατοχής της χώρας μας, σε ένοπλες Αντιστασιακές ομάδες, που πολέμησαν τον πανίσχυρο κατακτητή, με χίλιες δυο θυσίες και μερικές φορές του κατάφεραν θανάσιμα πλήγματα, μοναδικά σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη. Γι’ αυτό και είναι χρέος πανεθνικό και εξόφληση οφειλόμενης τιμής προς τα παλικάρια αυτά, η απόδοση ευχαριστίας προς όλους όσοι ξεκίνησαν και συνέχισαν το αγώνα χάριν της Πατρίδος και με μοναδικό γνώμονα την ελευθερία της. Όπως και είναι αντίθετα, απαράδεκτη και ανέντιμη η προσπάθεια καθιερώσεως πολιτικών μονοπωλίων σε μια υπόθεση που συνένωσε, έστω και για λίγο, όλους τους Έλληνες πατριώτες»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
«Μνήμες και Μαρτυρίες από το ΄40 και την κατοχή», Πρόλογος, σελ. 11

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ