Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 236, 2 Νοεμβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΧΑΩΔΗΣ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗΑΓΝΗ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗ


Ακούστε στο musicale
παραμύθια της παράδοσής
μας και ταξιδέψτε με τη
φωνή της γνωστής παραμυθού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Ξεκίνησε (1/11/2007) η πρώτη φάση της προγραμματισμένης θεραπείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου, η οποία είχε καθυστερήσει λίγα εικοσιτετράωρα λόγω της μετεγχειρητικής αποκατάστασης. Η θεραπευτική αγωγή συνίσταται, κατ’ αρχήν, σε φάρμακα από του στόματος.
Σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου της Αρχιεπισκοπής (31/11/2007), «Η θεραπεία αυτή θα γίνεται στην οικία του Μακαριωτάτου, με την επίβλεψη των θεραπόντων ιατρών κ.κ. Σεραφείμ Νανά, Ιωάννου Νανά, Εμμανουήλ Μάνεση, Κων/νου Γεννατά, Αναστασίου Δημοπούλου, Χρήστου Ζούπα και Διονυσίου Βώρου»

Κορυφή σελίδας


ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο επισκέφθηκε στην οικία του στο Ψυχικό (30/10/2007) ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για θέματα του Πατριαρχείου.
Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας εξέφρασε τις θερμές αδελφικές ευχές του για ταχεία ανάρρωση, προς τον ασθενούντα Αρχιεπίσκοπο, ενώ μετέφερε και τις αντίστοιχες ευχές των Ορθοδόξων της Αφρικής.
Κατά την έξοδό του, τον συνόδευσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, ο οποίος, με την παρουσία του, ακόμα μία φορά προκάλεσε τον θαυμασμό για το σθένος και τις ακμαίες ψυχικές του δυνάμεις.
Ο κ. Θεόδωρος, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. δήλωσε: «Ήρθα να εκφράσω στον Μακαριώτατο την ευγνωμοσύνη και τη χαρά μου που είμαι κοντά του. Η Εκκλησία τον χρειάζεται. Είναι πάντα επί των επάλξεων. Μακαριώτατε, να είστε πάντα καλά και σιδερένιος. Σας αγαπούμε και σας σεβόμαστε»

Κορυφή σελίδας


ΧΑΩΔΗΣ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ

Ολοκληρώθηκαν στο Νέο Προκόπι Ευβοίας οι εργασίες της ΙΘ΄ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων, με φορέα διοργάνωσης τη Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων και θέμα «Εσωτερισμός»
Σύμφωνα με Ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη λήξη της Συνδιάσκεψης, «…Ο Εσωτερισμός προπαγανδίζεται από συγκεκριμένα κέντρα, που εμφορούνται από το πνεύμα της «Νέας Εποχής», με κύριο στόχο την υποτίμηση της Θείας Αποκαλύψεως της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης και τον παραμερισμό του Χριστού. Σημαντικός δίαυλος για την διοχέτευση του «Εσωτερισμού» της «Νέας Εποχής» στη σύγχρονη κοινωνία είναι και ο Νεοπαγανισμός.
Ο «Εσωτερισμός», επίσης, αποτελεί υπόβαθρο της ψυχαναλυτικής σχολής του Κάρλ Γιούνκ, ο οποίος, ουσιαστικά, πρόσκειται στον πνευματισμό και βρίσκεται σε βαθιά και ασυμφιλίωτη διάσταση με την Χριστιανική πίστη. Η απόσταση του «Εσωτερισμού» από την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη είναι χαώδης! Διότι ο «Εσωτερισμός» είναι η πλήρης έκφραση της ειδωλολατρικής και δαιμονικής πλάνης για την αυτονόμηση του ανθρώπου και την πλήρη απομάκρυνσή του από τον αληθινό Θεό. Ζωή του κόσμου είναι μόνον ο Χριστός, ο Αληθινός Θεός και Σωτήρας»

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Επικειμένης της συζητήσεως διά την αναγνώρισιν της Δημοκρατίας των Σκοπίων, της σφετεριζομένης του ονόματος της Μακεδονίας και ουτωσί αμφισβητούσης την ελληνικότητα της δευτέρας, ως πνευματικός ηγέτης των εκατομμυρίων Ορθοδόξων Ελλήνων, οι οποίοι με πόνον ψυχής επ’ εσχάτων παρακολουθούν την ανίερον ταύτην προσπάθειαν παραχαράξεως της ιστορίας των και αποξενώσεώς των εκ της τετρακισχιλιετούς κληρονομίας των και ως εκφραστής των ιερών αυτών αισθημάτων του Ελληνικού λαού, παρακαλούμεν την Υμετέραν Εξοχότητα, όπως παράσχη την έξοχον και πολύτιμον συνδρομήν της, ίνα υποστηριχθώσι τα δίκαια της Ελλάδος αιτήματα, τα οποία θα κατοχυρώνουσι την ασφάλειάν της και την ιστορικήν της πορείαν εν τω λίαν ευαισθήτω τούτω χώρω της Βαλκανικής, την γην της οποίας πλημμυρίς αίματος επότισεν επί ικανόν.

Διάπυρος πόθος του Ορθοδόξου Ελληνικού λαού είναι η θεμελίωσις μιας παγκοσμίου ειρήνης επί τη βάσει των αρχών της δικαιοσύνης και της ελευθερίας των λαών, των πνευματικών αυτών αξιών τας οποίας το Ελληνικόν έθνος καθηγίασεν με το αίμα του. Πιστεύομεν, όμως, ότι η αλήθεια προσωρινώς θαπτομένη ανίσταται λαμπροτέρα εις τας συνειδήσεις του κόσμου…»

Σεραφείμ
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Επιστολή προς του Πρωθυπουργούς των χωρών – μελών της Ε.Ο.Κ. και τους Προέδρους των Η.Π.Α., της Ρωσίας και της Ε.Ο.Κ.
3 Ιουνίου 1992

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ