Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 233, 23 Οκτωβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΔΑ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΗ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ


Γράμμα στον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό
Διαβάζει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση εορτάστηκαν η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου και τα ονομαστήρια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου στο Μαϊάμι. Το πρωί της Αγιωνύμου ημέρας τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίας Σοφίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγου και Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλου, συμπροσευχομένων δε των Μητροπολιτών Σικάγου κ. Ιακώβου και Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Παρών στη Θεία Λειτουργία ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στις Η.Π.Α. κ. Ανδρέας Ψυχάρης, ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία πλήθους Ελλήνων Ομογενών.

Στο τέλος της Ευχαριστιακής συνάξεως ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος απευθύνθηκε στους πιστούς και ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και την Επαρχιακή Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, καθώς και την Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αποστολή δύο Ιεραρχών προκειμένου να εκφράσουν τις ευχές Της, κατά την ημέρα της ονομαστικής του εορτής.

Σημείωσε δε και τα εξής: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους εσάς που με κάθε τρόπο εκδηλώσατε τα αισθήματά σας απέναντί μου. Νιώθω να με βαρύνει μεγάλο χρέος απέναντί σας, για την κατανόηση και τη συμπόνια που επιδείξατε όλον αυτόν τον καιρό.

Δεν αμφέβαλα ποτέ για τα αισθήματά σας, αλλά αυτό που γίνεται σε μένα τον τελευταίο καιρό είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός. Ο Θεός να είναι πάντοτε μαζί σας.
»

Σε ανάλογο κλίμα εορτάστηκε η εορτή του Οσίου Χριστοδούλου στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ. Προκοπίου, συμμετεχόντων πολλών Μητροπολιτών και Επισκόπων, παρουσία πλήθους ευσεβούς λαού. Αμέσως μετά ο πιστός λαός των Αθηνών προσήλθε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο προκειμένου να καταγράψει τις ευχές της αγάπης του προς τον δοκιμαζόμενο Αρχιεπίσκοπο, σε ειδικό προς τούτο βιβλίο ευχών.

Κορυφή σελίδας


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΔΑ

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, επισκέφθηκε στην οικία όπου διαμένει, στο Μαϊάμι (19/10/2007), ο πρώην Κυβερνήτης της Φλόριδα κ. J. Bush, αδελφός του Αμερικανού Προέδρου.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Bush και τους Αμερικανούς πολίτες που τον περιέβαλαν με εγκαρδιότητα και τους εκπροσώπους του Αμερικανικού λαού. Κατά τη μεταξύ τους συζήτηση, ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων, έθεσε στον Κυβερνήτη κ. Bush τα δύο διαχρονικώς επίκαιρα Εθνικά μας θέματα, το Κυπριακό και εκείνο της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Ζήτησε δε, από τον συνομιλητή του να μεταφέρει στον Αμερικανό Πρόεδρο την ιστορική και ηθική αναγκαιότητα της εφαρμογής των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.
Μετά το πέρας της συναντήσεως ο κ. Bush δήλωσε στους Έλληνες Ανταποκριτές: «Ήθελα να δω οπωσδήποτε τον Μακαριώτατο σ' αυτή τη φάση που διέρχεται με την υγεία του. Ήταν για μένα ιερή υποχρέωση.

Του μετέφερα τις ευχές του Προέδρου για ταχεία ανάρρωση. Απ' ό,τι γνωρίζω, μίλησε και με τον πατέρα μου, πριν μερικές μέρες, ο οποίος τον σέβεται και τον εκτιμά ιδιαιτέρως.
Μιλήσαμε για τη ζωή, για την εμπειρία του απ' αυτή τη σκληρή δοκιμασία και την ασθένεια που περνά, καθώς και για την αξία και τη σημασία της πίστεως. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα
»

Κορυφή σελίδας


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΗ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Συνάντηση από καρδιάς με τους Έλληνες Ανταποκριτές στις Η.Π.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος στην οικία όπου διαμένει στο Μαϊάμι (19/10/2007).

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τους Έλληνες δημοσιογράφους για τον τρόπο της κάλυψης της περιπέτειας της υγείας του στην Αμερική και, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επεσήμανε και τα εξής: «Γνωρίζω ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται στην ίδια θέση με εμένα, για τους οποίους ιδιαιτέρως προσεύχομαι και ενδιαφέρομαι. Δε χάνω το θάρρος μου, γιατί έχω έντονη την αίσθηση ότι δεν είμαι μόνος στον αγώνα, αλλά έχω συμπαραστάτη τον Ελληνικό λαό, που δε φείδεται εκδηλώσεων, πράγμα που με ενισχύει στον Γολγοθά που ανεβαίνω.

Διακατέχομαι από έντονη νοσταλγία να γυρίσω στην Πατρίδα, γιατί εκεί είναι η φυσική μου θέση. Γι' αυτό προσεύχομαι να τελειώσει γρήγορα η φάση της επιλογής των φαρμάκων για να δούμε αν μπορούμε να εφαρμόσουμε την θεραπεία στην Ελλάδα ή εδώ. Νιώθω ότι είμαι δυνατός και αντλώ τη δύναμή μου από τον Απόστολο Παύλο, ο οποίος έλεγε ότι «όταν ασθενώ, τότε δυνατός ειμί», γιατί στηρίζομαι περισσότερο στον Θεό, παρά στις δικές μου δυνάμεις.»


Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος επεσήμανε την θαυμαστή ενότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στην Ελληνική κοινωνία και Εκκλησία γύρω από το πρόσωπό του, εξ αφορμής της περιπέτειας της υγείας του και τόνισε: «Πολλοί νόμιζαν ότι η απουσία του Αρχιεπισκόπου θα προκαλούσε φυγόκεντρα φαινόμενα. Τόσο, όμως, η Ιερά Σύνοδος, όσο και προσωπικά οι Ιεράρχες έχουν αναχθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Παρακολουθώ τις εξελίξεις και τα γεγονότα στην Ελλάδα και ελπίζω γρήγορα να επαναλάβω την άσκηση των καθηκόντων μου και να συνεχίσω το έργο μου.»

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ