Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 232, 19 Οκτωβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΛΦΙΑ»

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Ο ΓΕΡΩΝ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΜΑΣ

Ακούστε στην AULA
την προσευχή του Γέροντα
ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο επισκέφθηκε στην οικία του στο Μαϊάμι (17/10/2007) Συνοδική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους Μητροπολίτες Καλαβρύτων &Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο (φωτογραφία) και Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλο.

Οι δύο Ιεράρχες επέδωσαν στον Μακαριώτατο την επιστολή συμπαράστασης και αγάπης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, όπως είχε αποφασιστεί, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της (9/10/2007). Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος με συγκίνηση δέχθηκε την αδελφική επιστολή της Ιεράς Συνόδου και παρεκάλεσε τους Ιεράρχες να μεταφέρουν τις θερμές ευχαριστίες και την ολόθυμη αγάπη του προς τα μέλη της Ιεραρχίας.

Κορυφή σελίδας


ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Χωρίς την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, λόγω της γνωστής περιπέτειας της υγείας του, θα εορταστεί φέτος στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω, κατά την οποία ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος άγει τα ονομαστήριά του (21/10/2007).

Το πρωί της Αγιωνύμου ημέρας θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Προεδρεύοντος της Δ.Ι.Σ. Μητροπολίτου Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ. Προκοπίου, συλλειτουργούντων δε των Μητροπολιτών Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Ηλείας κ. Γερμανού και των Επισκόπων Μαραθώνος κ. Μελίτωνος και Θερμοπυλών κ. Ιωάννου.

Εν τω μεταξύ, η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου θα εορτασθεί και στον Ι. Ναό της Αγίας Σοφίας στο Μαϊάμι, όπου θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου.

Μάθετε για τον Όσιο Χριστόδουλο στον Συναξαριστή

Κορυφή σελίδας


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΛΦΙΑ»

Συγκλονιστικές ήταν η μαρτυρία, η παράθεση των προσωπικών του εμπειριών και οι σκέψεις, όπως τις κατέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος σε συνεντεύξεις του σε Ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ύστερα από την εξέλιξη των πραγμάτων της υγείας του.

Κληθείς να στείλει ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που δοκιμάζονται στο καμίνι των θλίψεων και των ασθενειών ο Μακαριώτατος έστειλε δίδαγμα ζωής, πίστης και ελπίδος και τόνισε χαρακτηριστικά: «Κουράγιο αδέλφια, ο Θεός είναι μεγάλος. Κουράγιο και δύναμη και πίστη άφθονη να έχουμε για το θαύμα. Ευχαριστώ για την αγάπη των ανθρώπων.»

Κορυφή σελίδας


ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Ο ΓΕΡΩΝ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό Διεθνές Συνέδριο, με θέμα «Γέροντας Σωφρόνιος, ο Θεολόγος του Ακτίστου Φωτός», πραγματοποιείται στο Πολεμικό Μουσείο (19 - 21/10/2007), με φορέα διοργάνωσης την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Στους συνέδρους πατρικό χαιρετισμό απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, ο οποίος, σε αδρές γραμμές, περιέγραψε την προσωπικότητα του λαμπρού αυτού εκπροσώπου της Ορθόδοξης Θεολογίας και του Ασκητικού πνεύματος της Εκκλησίας. Σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Ο Σεπτός Γέροντας ήταν ανήσυχο πνεύμα. Οι έντονες μεταφυσικές αναζητήσεις, τα πλούσια φυσικά και πνευματικά χαρίσματα από τα οποία εκοσμείτο, συνέβαλαν, Χάριτι Θεού, στην αποταγή του κόσμου και στην απόλυτη αφοσίωση στον Τριαδικό Θεό. Άνθρωπος της αγάπης προς τον πλησίον και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Άνθρωπος της αδιαλείπτου προσευχής.»

Κορυφή σελίδας


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΜΑΣ

Ολοκληρώνεται στην Πάτρα (19/10/2007) το πενθήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για Κληρικούς και λαϊκά στελέχη της Εκκλησίας, με θέμα «Παραδοσιακές και ψηφιακές μέθοδοι διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς στις Ιερές Μητροπόλεις», με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις Μητροπόλεις της Πελοποννήσου, των Ιονίων Νήσων και Φωκίδος, Ναυπάκτου και Αιτωλοακαρνανίας.

Την ευθύνη υλοποίησης του Σεμιναρίου έχουν η Ιερά Σύνοδος, διά της Συνοδικής Επιτροπής Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, με το Εθνικό Κέντρο Δημοσίας Διοικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στόχος της όλης σειράς των Σεμιναρίων είναι η συνεχής επιμόρφωση των Κληρικών και λαϊκών στελεχών των Μητροπόλεων, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Επισκεφθείτε το διαδικτυακό πολιτιστικό κέντρο της Εκκλησίας www.artopos.gr

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ