Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 229, 9 Οκτωβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΝΙΚΟΣ ΜΑΜΑΓΚΑΚΗΣ

Δείτε το αφιέρωμα
στο musicale κι ακούστε
ηχητικά αποσπάσματα
από έργα του μεγάλου
Έλληνα συνθέτη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Την 7η Οκτωβρίου 2007 και περί τοπική ώρα Αμερικής 18:00, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος εισήχθη στο Νοσοκομείο Jackson Memorial Hospital του Μαϊάμι, κατόπιν σχετικής ειδοποιήσεως του διακεκριμένου ιατρού κ. Ανδρέα Τζάκη, ότι ευρέθη συμβατό για τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο μόσχευμα ήπατος.

Μετά το πέρας της χειρουργικής επεμβάσεως ο κ. Τζάκης εδήλωσε περί του αποτελέσματος αυτής τα κάτωθι : «Η ηπατική μεταμόσχευση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο δεν κατέστη δυνατή, διότι διαπιστώθηκαν μεταστάσεις στην περιτοναϊκή κοιλότητα. Μετά την εξέλιξη αυτή ο Μακαριώτατος θα ακολουθήσει την ενδεικνυόμενη για την περίπτωση αυτή θεραπευτική αγωγή».

Κορυφή σελίδας


ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Υπό την Προεδρεία του Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Σπυρίδωνος συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (9-12/10/2007).
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου θα παρουσιαστούν οι κάτωθι εισηγήσεις:
Από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο, με θέμα «Προγενετική και προεμφυτευτική διάγνωσις και διακοπή της κυήσεως»
Από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, με θέμα «Οικογένεια. Θεσμός υπό κρίσιν»
Από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, με θέμα «Εκκλησία και περιβάλλον. Συμβολή του θεολογικού λόγου εις την δημιουργίαν οικολογικής συνειδήσεως»
Από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, με θέμα «Η παρουσία του Ιερού Κλήρου εις το σύγχρονον κοινωνικό γίγνεσθαι»
Από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, με θέμα «Ο λόγος του Θεού. Η απήχησή του στην νέα κοινωνία της σχετικοκρατίας και του συγκρητισμού. Λόγος και ρόλος της Εκκλησίας εντός της πολυπολιτισμικής και αλλοτριωμένης κοινωνίας» και
Από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας κ. Ευστάθιο, με θέμα «Ενημέρωσις περί της πορείας των οικονομικών της Εκκλησίας»

Κορυφή σελίδας


ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ιερά Σύνοδο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτριος Σιούφας (5/10/2007). Ο κ. Σιούφας συναντήθηκε με τον Προεδρεύοντα της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης κ. Προκόπιο, καθώς και με τους Ιεράρχες που συγκροτούν την Δ.Ι.Σ.
Εξερχόμενος του Συνοδικού μεγάρου ο κ. Πρόεδρος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θεώρησα χρέος μου να επισκεφθώ την Ιερά Σύνοδο. Η επίσκεψή μου και η συνάντησή μου με τον προεδρεύοντα και τα μέλη είναι έμπρακτη εκδήλωση του βαθύτατου σεβασμού μου προς την Εκκλησία της Ελλάδος. Σάς γνωρίζω ότι ζήτησα από τα μέλη να με κρατούν ενήμερο για την πορεία της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου.
Είχα τηλεφωνική επικοινωνία, αμέσως μετά την εκλογή μου, με τον Μακαριώτατο από τον οποίο ζήτησα και την ευλογία του εκφράζοντας όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Προσευχόμεθα για τον αγώνα που δίνει να τον διεξέλθει με επιτυχία και ο Θεός να τον φυλάτει και να τον σκέπει.
Θέλω να διαβεβαιώσω τα μέλη της Δ.Ι.Σ. ότι, ως Πρόεδρος, θα είμαι δίπλα στα θέματα που απασχολούν τον κλήρο και την Εκκλησία»

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Η χριστιανική βιοθεωρία δημιουργεί το ιδεώδες και απόλυτον αξιολογικόν μέτρον και κριτήριον προς εξέτασιν της ορθότητος των διαφόρων πτυχών του δικαίου. Δια της χριστιανικής αληθείας το δίκαιον ανυψούται, όταν εμπνέεται υπό των χριστιανικών ιδεωδών και σέβεται την χριστιανικήν ιεραρχικήν τάξιν των αξιών. Το μακρόν του φωτός του Χριστού δίκαιον πολλάκις είναι άδικον και απάνθρωπον, ενώ το δίκαιον το οποίον εκκολάπτεται και αναπτύσσεται εντός της χριστιανικής ατμοσφαίρας είναι αληθώς δίκαιον και φιλάνθρωπον. Από της πρώτης στιγμής ο Χριστιανισμός διεσάλπισεν εις τα πέρατα της οικουμένης τα μεγάλα συνθήματα της ελευθερίας, της ισότητος και της δικαιοσύνης…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος

Ομιλία, Αθήνα 3/10/2006ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ