Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 228, 5 Οκτωβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΝΙΚΟΣ ΜΑΜΑΓΚΑΚΗΣ

Δείτε το αφιέρωμα
στο musicale κι ακούστε
ηχητικά αποσπάσματα
από έργα του μεγάλου
Έλληνα συνθέτη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Με τον Αμερικανό Βουλευτή Robert Wexler, συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος στην οικία του στο Μαϊάμι (1/10/2007), Πρόεδρο της Υποεπιτροπής για την Ευρώπη, ανώτατο μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και Μέλος της Υποεπιτροπής για τη Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών, ο Μακαριώτατος ζήτησε από τον Αμερικανό πολιτικό να μεταφέρει στις Επιτροπές στις οποίες συμμετέχει, την παράκλησή του για την δίκαιη αντιμετώπιση των θεμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία.

Στο πρόσωπό του δε, ευχήθηκε τα βέλτιστα στον Αμερικανικό λαό και την χώρα του, η οποία τον φιλοξενεί κατά την περιπέτεια της υγείας του.

Κορυφή σελίδας


ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Ολοκληρώνεται στη Λάρισα (5/10/2007) το Επιμορφωτικό Σεμινάριο για Κληρικούς και λαϊκά στελέχη της Εκκλησίας της Ελλάδος από τις Μητροπόλεις της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμορφώσεως Θεσσαλίας. Το θέμα του Σεμιναρίου είναι «Παραδοσιακές και ψηφιακές μέθοδοι διαχείρισης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις Ιερές Μητροπόλεις».

Στόχος του Σεμιναρίου είναι η συνεχής επιμόρφωση των Κληρικών και λαϊκών στελεχών σε θέματα νέων τεχνολογιών και θεμάτων μείζονος σημασίας, όπως είναι η προστασία και προβολή του πολιτιστικού υλικού των Ιερών Μητροπόλεων, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Επισκεφθείτε το διαδικτυακό πολιτιστικό κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στη διεύθυνση www.artopos.gr

Κορυφή σελίδας


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο, με θέμα «Ανθρώπινα και Θρησκευτικά δικαιώματα», πραγματοποιείται στη Βοστώνη (5-7/10/2007), με φορέα διοργάνωσης την Παν-Ποντιακή Ομοσπονδία Η.Π.Α. και Καναδά.

Προς τους συνέδρους μήνυμα απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει και τα εξής: «Τα δικαιώματα του ανθρώπου… έχουν χρησιμοποιηθεί εντέχνως ως προφάσεις επεκτατικών πολέμων, αλλά και συνεχίζουν, αλίμονο, να καταπατούνται, ευκαίρως, ακαίρως, στο όνομα των εθνικών συμφερόντων των ισχυρών χωρών.

Ποιο, όμως, είναι το εκάστοτε εθνικό συμφέρον; Τί κέρδισε, επί παραδείγματι, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, με τη συστηματική καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ποντίων, των Αρμενίων, των Ελλήνων Μικρασιατών και σήμερα των Κούρδων και των Αλεβιτών; Η έλλειψη ανεκτικότητας προς τον θρησκευτικά διάφορο και φυλετικά άλλο δεν έχει συνεισφέρει πάντοτε στην ομοιογένεια της επικρατούσας εθνικής συνείδησης. Αντίθετα, η πολυπολιτισμικότητα και θρησκευτική πολυμορφία τονίζει την συνειδητότητα των συμμετεχόντων στο κρατικό σχήμα και αμβλύνοντας τον εθνικισμό, αποτρέπει συγχρόνως από τον συγκρητισμό…»

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Η χριστιανική βιοθεωρία δημιουργεί το ιδεώδες και απόλυτον αξιολογικόν μέτρον και κριτήριον προς εξέτασιν της ορθότητος των διαφόρων πτυχών του δικαίου. Δια της χριστιανικής αληθείας το δίκαιον ανυψούται, όταν εμπνέεται υπό των χριστιανικών ιδεωδών και σέβεται την χριστιανικήν ιεραρχικήν τάξιν των αξιών. Το μακρόν του φωτός του Χριστού δίκαιον πολλάκις είναι άδικον και απάνθρωπον, ενώ το δίκαιον το οποίον εκκολάπτεται και αναπτύσσεται εντός της χριστιανικής ατμοσφαίρας είναι αληθώς δίκαιον και φιλάνθρωπον. Από της πρώτης στιγμής ο Χριστιανισμός διεσάλπισεν εις τα πέρατα της οικουμένης τα μεγάλα συνθήματα της ελευθερίας, της ισότητος και της δικαιοσύνης…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος

Ομιλία, Αθήνα 3/10/2006ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ