Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 226, 28 Σεπτεμβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ
1922

Δείτε στην AULA
το σπάνιο φωτογραφικό
ντοκουμέντο από τον
μεγάλο ξεριζωμό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Την απαραβίαστη και ζωντανή ιστορική συνείδηση του Ελληνικού λαού αφουγκράστηκε η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων και, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης (25/9), αποφάσισε την οριστική και αμετάκλητη απόσυρση του απαράδεκτου και ανιστόρητου βιβλίου ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού. Η συνείδηση αυτή εκφράστηκε με σοβαρά και επιστημονικά επιχειρήματα πρώτα από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και, κατόπιν, από την Ακαδημία των Αθηνών, κορυφαίους πνευματικούς και επιστημονικούς φορείς του τόπου, καθώς και από εκπροσώπους της Ακαδημαϊκής και Εκπαιδευτικής κοινότητας, ανησυχούντες γονείς και πολιτικές παρατάξεις.
Πληροφορηθείς την τελική έκβαση της υπόθεσης, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση από το Μαϊάμι των Η.Π.Α.: «Με χαρά πληροφορήθηκα σήμερα ότι, με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, απεσύρθη το κείμενο, αν και διορθωμένο, εν τινι μέτρω, και δεν θα εκτυπωθεί το βιβλίο της ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού. Η Εκκλησία μας πρώτη, αλλά και στη συνέχεια όλα τα πνευματικά ιδρύματα και οι πνευματικοί άνθρωποι της πατρίδος μας αντιστάθηκαν σ’ αυτή την διαστρέβλωση των αναμφισβήτητων ιστορικών γεγονότων, καθώς και την προσφορά της Εκκλησίας στους αγώνες του Έθνους. Συγχαίρω από καρδίας τον Υπουργό κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για την παρρησία και την ευθυκρισία, την οποία επέδειξε στο θέμα αυτό που έχει αναστατώσει την Ελληνική κοινωνία»

Διαβάστε σχετικές προσεγγίσεις στο discussion.gr

Κορυφή σελίδας


ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Συνεδρίασε (25/9/2007) η τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή, που ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο για την διαχείριση του ταμείου της Εκκλησίας για τους πυροπαθείς. Στην Επιτροπή συμμετέχουν οι Μητροπολίτες Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, Ηλείας κ. Γερμανός και Μαντινείας κ. Αλέξανδρος.
Η Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψιν τις εκθέσεις των Μητροπολιτών των πυροπαθών περιοχών, αποφάσισε τα εξής:
1. Την συνεργασία της Εκκλησίας, διά των επιχωρίων Μητροπολιτών, με τις τοπικές και κρατικές αρχές, για την από κοινού αποκατάσταση των πυροπαθών αδελφών μας.
2. Την ανέγερση δέκα (10) βρεφονηπιακών σταθμών στις πυρόπληκτες περιοχές και
3. Την επιχορήγηση των πυροπαθών Μητροπόλεων με το ποσό των 140.000 ΕΥΡΩ, ως πρώτη δόση, για την αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου, αγροτικών εργαλείων, αρδευτικών συγκροτημάτων και την αγορά ζωοτροφών.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«…Ο αγώνας για τη διατήρηση της προσωπικότητας του ανθρώπου είναι φενάκη και παραπλάνηση, αν δεν είναι αγώνας για τη διατήρηση της οικογένειας και της κοινωνικότητας του ανθρώπου, αν δεν είναι αγώνας για τη σωτηρία της παράδοσής του, της ιστορίας του, της γλώσσας του, της πίστης του. Και όλα αυτά μηδενίζονται, αν δεν εντάσσονται στο ευρύτερο πολιτιστικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο αρθρώνεται ο ιδιαίτερος κόσμος του ανθρώπου, που τον συνοψίζουμε με τον όρο ιδιοπροσωπία...»

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου (στο γεύμα προς τιμήν των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, Αθήνα 7/2/2004).ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ