Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 224, 21 Σεπτεμβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ Ο ΕΞ ΟΙΚΟΝΟΜΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
ΧΑΡΗΣ ΚΑΚΑΡΟΥΧΑΣ

Δείτε στο eikastikon
πλούσιο φωτογραφικό
υλικό από τον
Έλληνα δημιουργό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Στο Νο 1 της λίστας για μεταμόσχευση βρίσκεται πλέον ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, ο οποίος, από τις 18 Αυγούστου τελεί εν αναμονή στο Μαϊάμι των Η.Π.Α. προκειμένου να υποβληθεί στην προγραμματισμένη και αναμενόμενη μεταμόσχευση ήπατος από τον κορυφαίο Έλληνα χειρούργο Ανδρέα Τζάκη, έχοντας ήδη περάσει, με απόλυτη επιτυχία, όλες τις προεγχειρητικές εξετάσεις.
Εν τω μεταξύ, στο Μαϊάμι βρίσκεται, από την περασμένη Τρίτη (18/9), ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας (φωτογραφία). Ως γνωστόν, η παρελθούσα Δ.Ι.Σ., κατά την τελευταία συνεδρία Της, στις 31/8, αποφάσισε την μετάβαση του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα στις Η.Π.Α., προκειμένου να βρεθεί δίπλα στον δοκιμαζόμενο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος και να μεταφέρει την αγάπη, την συμπαράσταση και τις ευχές των μελών Της.

Κορυφή σελίδας


ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ Ο ΕΞ ΟΙΚΟΝΟΜΩΝ

Συνέδριο αφιερωμένο στον μεγάλο Διδάσκαλο του Γένους Κωνσταντίνο Οικονόμο τον εξ Οικονόμων πραγματοποιεί ο εν Αθήναις Σύλλογος των Τσαριτσανιωτών στην Τσαριτσάνη (21-23/9/2007).
Στους συνέδρους θερμό μήνυμα απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, ο οποίος αναφέρεται στα ιδανικά της πίστεως και της φιλοπατρίας, που, με συνέπεια και θάρρος, υπηρέτησε στη ζωή του ο μεγάλος Έλληνας Διδάχος και Ιερωμένος, ενώ τόνισε, ιδιαίτερα, το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος Οικονόμος «δεν εφοβείτο και δε δίσταζε να συναντάται και να συνομιλεί και με αλλοεθνείς και ετεροδόξους συνανθρώπους μας…»
Συγκεκριμένα, ο Μακαριώτατος σημειώνει: «Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκτός από τη Ρωσία, την οποία είχε επισκεφθεί και τιμηθεί δεόντως, επισκέφθηκε τη Βιέννη, όπου τιμήθηκε με το παράσημο της Αγίας Άννης, την Πρωσία, όπου ο Βασιλεύς Γουλιέλμος ο Γ΄ τού απένειμε το παράσημο του Ερυθρού Αετού και την Ρώμη, όπου έτυχε της φιλόφρονος υποδοχής από τον Πάπα Γρηγόριο ΙΖ΄. Επίσης, παρακολουθούσε την πνευματική κίνηση όλης της Ευρώπης και ειδικότερα της μετεπαναστατικής Γαλλίας…». Και κατέληξε, μεταφέροντας τους λόγους του Μεγάλου Διδασκάλου προς τους νέους: «Χωρίς του Υψίστου και Δημιουργού Θεού την βοήθεια δεν δύνασθε να είσθε ευτυχείς και πεπαιδευμένοι. Ανυψώνετε, λοιπόν, πάντοτε την καρδία σας προς τον Σωτήρα του κόσμου, διά της πίστεως και ζητείτε την προστασία του Θεού του παντός, διά της προσευχής και της αγαθοεργίας. Αυτός δε ο Πατήρ των οικτιρμών είθε να επιβλέπη σε εσάς, με βλέμμα πατρικό και ευμενές…»

Κορυφή σελίδας


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Το Κέντρο Πρόληψης του Ιδρύματος «Διακονία» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει Σεμινάριο αγωγής υγείας για γονείς με θέμα: «Οικογένεια – Πρόληψη των εξαρτήσεων και προαγωγή της ψυχικής υγείας». Το Σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς με παιδιά έως 12 ετών, με σκοπό να τούς ενημερώσει και να τούς ευαισθητοποιήσει σε ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου και στη βελτίωση των σχέσεων μέσα στην οικογένεια, προκειμένου να αποτελέσουν οι ίδιοι φορείς πρόληψης των εξαρτήσεων για τα παιδιά τους.
Το σεμινάριο αποτελείται από 10 δίωρες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν από 3/10 – 5/12/2007 στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Κοντοπεύκου. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από εξειδικευμένα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης, ειδικούς στην ψυχική υγεία, που έχουν λάβει επιπλέον ειδική εκπαίδευση σε θέματα ουσιοεξάρτησης.
Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα στα τηλ. 210 3352356 & 7.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Τόσον ιερόν και Θείον δώρον είναι η Πατρίς, αγαπητοί, ώστε ένα των μεγίστων σημείων τής, κατά των ανθρώπων, δικαίας οργής του Θεού γίνεται, πολλάκις, η στέρησις της Πατρίδος. Ειδωλολάτρουν οι Ιουδαίοι; Ποίαν ποινήν τούς έστειλεν ο Θεός; Την στέρησιν της Πατρίδος. Μετενόουν διά τα αμαρτήματά των; Τί τούς αντίμοιβεν ο Θεός; Την απόλαυσιν της Πατρίδος. Πατρίδα, λοιπόν! Ούτε φυσικώτερον, ούτε γλυκύτερον άλλο παρά τούτο το όνομα ήθελεν ευρεθεί να εικονίσει την αιώνιον μακαριότητα… Και αν, λοιπόν, η Πατρίς είναι τόσο σεβάσμιον, τόσον πολύτιμον, τόσον αγαπητόν εις τον Θεόν, φανερόν ότι Χριστιανός ο οποίος αγαπά μάλιστα τον Θεόν και τον πλησίον χρέος έχει να αγαπά την ιδίαν αυτού πατρίδα».

Κωνσταντίνος Οικονόμος ο εξ ΟικονόμωνΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ