Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 219, 4 Σεπτεμβρίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΘΟΥΣΑ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

ΕΥΧΕΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣΕΙΚΟΝΩΝ ΤΕΧΝΗ 2007

Στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς
φιλοξενείται έως τις 16 Σεπτεμβρίου
έκθεση σύγχρονης αγιογραφίας.

Διαβάστε στον artopos συνέντευξη
του αγιογράφου κι επιμελητή
κ. Μιχαήλ Αγγελάκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΘΟΥΣΑ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ

Επιστολή στα μέλη της απελθούσης Ιεράς Συνόδου απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, η οποία αναγνώσθηκε κατά την τελευταία συνεδρία της, την Παρασκευή 31/8/2007.
Στην επιστολή του ο Μακαριώτατος αναφέρεται στα της δοκιμασίας της υγείας του, επισημαίνει ευγνωμόνως την συμπαράσταση κλήρου και λαού και καταλήγει με ευχαριστίες προς τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες για το έργο που παρήχθη κατά την διάρκεια της ληξάσης Συνοδικής περιόδου.
Τονίζει χαρακτηριστικά: «Ληγούσης σήμερον της 150ής Συνοδικής περιόδου 2006 – 2007, καθ’ ήν μεθ’ ημών διευθετήσαμεν, όσον ένεστι, τα της Εκκλησίας πράγματα προς δόξαν του επουρανίου Θεού Πατρός και οικοδομήν των πιστών, ευχαριστούμεν αξιοχρέως και ολοθύμως υμάς διά την συνδρομήν ενός εκάστου και την συνεργασίαν αυτού προς επίτευξιν των αποσκοπούντων εις την οικοδομήν των πιστών.
Εδόθη η ευκαιρία εις πάντας, όπως διατυπώσουν τας γνώμας αυτών ενεργούντες ελευθέρως και υπευθύνως, ώστε, διά της κοινής των πάντων συνεισφοράς, να αποφασισθούν τα λυσιτελή και σωτήρια. Ευχαριστούμεν τω Κυρίω, τω αξιώσαντι πάντας ημάς, ίνα διατρέξωμεν τον δόλιχον της Εκκλησιαστικής διακονίας και ίνα φθάσωμεν εις το τέλος αυτού διατηρήσαντες την ενότητα της πίστεως, φρουρήσαντες την εν Χριστώ Αδελφότητα, εποικοδομήσαντες επί τω θεμελίω των Αποστόλων την καθ’ Ελλάδα Εκκλησίαν…»

Κορυφή σελίδας


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Επιπλέον δράσεις για την στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος, στην τελευταία συνεδρία της (31/8) για το απελθόν Συνοδικό έτος 2006 – 2007, υπό την Προεδρία του Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Σπυρίδωνος.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αποστολή επιπλέον 500.000 ευρώ (συνολικά 1.000.000) στις περιοχές αυτές, καθώς και η συλλογή χρημάτων και ειδών πρώτης ανάγκης από τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ήδη στον λογαριασμό που άνοιξε η Ιερά Σύνοδος στην εθνική Τράπεζα (146/546010-70) έχουν συγκεντρωθεί 1.000.000 ευρώ τα οποία θα αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές για την επισκευή οικιών, Ιερών Ναών, σχολείων και τη δημιουργία υποδομών στη γεωργία και στην κτηνοτροφία.
Παράλληλα και το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας της Τήνου, συνεχίζοντας την μακρά παράδοση της κοινωνικής δράσης και προσφοράς του, αποφάσισε την ενίσχυση 110 πυρόπληκτων οικογενειών από την Πελοπόνησσο και την Εύβοια με το επίδομα των 500 ευρώ μηνιαίως για έξι μήνες. Η συνολική βοήθεια ανέρχεται στα 330.000 ευρώ.
Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανακούφιση των πληγέντων βρίσκεται η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία έχει προσφέρει πάνω από 60 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας έως τώρα, τόσο στους πυροπαθείς, όσο και στους πυροσβέστες, στους στρατιώτες, στις ομάδες διασωστών, ακόμη και σε μέλη τηλεοπτικών συνεργείων που δίνουν τη δική τους μάχη για την ενημέρωση του κοινού. Η βοήθεια συνίσταται σε είδη πρώτης ανάγκης, πρόχειρα έτοιμα γεύματα, εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, κλινοσκεπάσματα, είδη ένδυσης και υπόδησης.
Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τις δράσεις της «Αλληλεγγύης» και να συνεισφέρουν στο έργο της μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 210 5203031 – 5.

Κορυφή σελίδας


ΕΥΧΕΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ευχετήριο τηλεγράφημα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης, η οποία συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ισπανία, απέστειλε από το Μαϊάμι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος (31/8/2007).
Ο Μακαριώτατος, απευθυνόμενος στον προπονητή της Εθνικής Ομάδος κ. Παναγιώτη Γιαννάκη, στους αθλητές και στα υπόλοιπα στελέχη της, σημειώνει: «Ευρισκόμενος μακριά από την αγαπημένη μου πατρίδα, σας συνοδεύω με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευλογίες μου στην προσπάθειά σας. Εύχομαι να γυρίσετε νικητές»

Κορυφή σελίδας


ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

Την προαγωγή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αχαΐας κ. Αθανασίου, Διευθυντού του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη, με τον ίδιο τίτλο, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος (31/8/2007).
Επίσης η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε την προαγωγή του Αρχιγραμματεύοντος, Αρχιμ. Κυρίλλου Μισιακούλη, σε Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«...H επιδίωξη να μιλάνε όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη μια γλώσσα, να αποδεχθούν όλοι μια συγκρητιστική θρησκεία, να ντύνονται το ίδιο, να τρώνε το ίδιο, να συμπεριφέρονται το ίδιο, να σκέπτονται το ίδιο και σύμφωνα με τις επιταγές του εκάστοτε ισχυρού του κόσμου τούτου, είναι η διαμόρφωση της κόλασης στη Γη και προκαλεί δέος σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και η σκέψη ακόμη τέτοιων εφιαλτικών - αποκαλυπτικών καταστάσεων. Είμαι βέβαιος ότι ο Θεός δεν θα τις επιτρέψει και ο άνθρωπος, με μπροστάρη την Εκκλησία, θα αντισταθεί, με όλες του τις δυνάμεις, για να μην μετατραπεί σε δίποδο ζώο, χωρίς βούληση, χωρίς σκέψη, χωρίς συναίσθημα...»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Συνέντευξη στον "Τύπο της Κυριακής", 21/5/2006ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ