Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 214, 14 Αυγούστου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ Η.Π.Α. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ… ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ»

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ


ΣΕΠΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΘΥΡΑ

Δείτε στη Μυριόβιβλο
το ειδικό αφιέρωμα
στη Μητέρα του ΘεανθρώπουΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ Η.Π.Α. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Στην τελική ευθεία έχουν περάσει οι προετοιμασίες για την μετάβαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου στο Μαϊάμι, προκειμένου να εισέλθει στο δεύτερο στάδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων της υγείας του και να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος από τον διάσημο Έλληνα χειρούργο Ανδρέα Τζάκη.
Από την έξοδό του εκ του Αρεταίειου Νοσοκομείου (20/7), ο Μακαριώτατος προετοιμάζεται συστηματικά, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τους θεράποντες γιατρούς του και έχει αναλάβει πλήρως τις δυνάμεις του, προϋπόθεση απαραίτητη για το δεύτερο μεγάλο βήμα της μεταμόσχευσης. Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα, ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους στενούς του συνεργάτες στην Ιερά Σύνοδο και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, φροντίζει για την διευθέτηση κάθε εκκρεμότητας, ενώ συναντάται με μέλη της Ιεραρχίας, αλλά και της επερχόμενης Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία θα αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της διευθέτησης των Εκκλησιαστικών ζητημάτων κατά το διάστημα της απουσίας του. Από τις συναντήσεις αυτές είναι διάχυτη η αίσθηση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και άπαντες θα λειτουργήσουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης και απολύτου σεβασμού προς το πρόσωπο του δοκιμαζόμενου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η αναχώρηση του Μακαριωτάτου για τις Η.Π.Α. έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 Αυγούστου, το πρωί, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Κορυφή σελίδας


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ… ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ»

Συνέντευξη από καρδιάς παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος στην εφημερίδα «Απογευματινή» (10/8/2007), στην οποία μιλά για την περιπέτεια της υγείας του, τις αλλαγές που αυτή επέφερε στον χαρακτήρα του, για τη δοκιμασία το πόνου και για τις επισκέψεις «έκπληξη», κατά το διάστημα της νοσηλείας του στο Αρεταίειο νοσοκομείο.
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Να μεταφέρετε την μεγάλη μου συγκίνηση γι’ αυτή τη συμπαράσταση του λαού. Πηγαίνω προς τα εκεί συνοδευόμενος από αυτή την αγάπη. Είμαι βέβαιος, τελικά, ότι θα γυρίσουμε νικητές», επεσήμανε ο Μακαριώτατος αναφορικά με τις εκδηλώσεις αγάπης του Ελληνικού λαού.
Για τις αλλαγές που επέφερε στην ψυχοσύνθεσή του η περιπέτεια της υγείας του τόνισε: «Αυτή η δοκιμασία έχει επιδράσει πάνω στον χαρακτήρα μου. Δεν είναι τόσο εύκολο πράγμα να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη. Άλλο πράγμα να μιλάς για τον πόνο, τις περιπέτειες, ακόμη και για τον θάνατο κι άλλο πράγμα να βλέπεις το θάνατο απέναντί σου. Να βλέπεις ότι όλα σβήνουν ή ότι δε σβήνουν κι από κει και πέρα να στηρίζεσαι στην πίστη σου, για να ξεπεράσεις το σκόπελο»
Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις επισκέψεις του Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου, καθώς και του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Αναφέρθηκε στα όσα στηρικτικά και καρδιακά του εξέφρασε ο κ Χρυσόστομος, ενώ για τον Οικουμενικό Πατριάρχη σημείωσε: «Πρώτα απ’ όλα, ήλθε εδώ κάνοντας έκτακτο ταξίδι για να με δει. Μού έχει τηλεφωνήσει τουλάχιστον πέντε φορές. Ας είναι πάντα καλά»
Τέλος, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του, μετά την επιστροφή του από το Μαϊάμι και τόνισε: «Έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά. Έχουμε να κάνουμε περισσότερα ανοίγματα από όσα έχουμε ήδη κάνει. Το όραμα της ζωής είναι να βρίσκεται η Εκκλησία στο επίκεντρο της καθημερινότητας. Δίπλα στον αγωνιζόμενο πολίτη και να δίνει ένα χέρι βοηθείας σε όσους το έχουν ανάγκη»

Κορυφή σελίδας


ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ

Συνεχίζονται, ακόμα και λίγες ημέρες πριν την μετάβασή του στις Η.Π.Α., οι συναντήσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου με κορυφαίους Εκκλησιαστικούς παράγοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκαν και του ευχήθηκαν, με αδελφική αγάπη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας & Σλοβακίας κ. Χριστοφόρος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, καθώς και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και Νέας Σμύρνης κ. Συμεών (13/8/2007).
Την ίδια ημέρα, επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε την επίσκεψη του Αμερικανού Επιτετραμμένου στην Αθήνα Thomas M. Countryman.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«… Απέναντι στους νέους μας στεκόμαστε με ειλικρίνεια και μεγάλη αγάπη. Η νεολαία μας σήμερα, παρά τον καταιγισμό των προκλήσεων και των πειρασμών που δέχεται καθημερινά, έχει επίπεδο και τής αρέσει ν’ αντιστέκεται. Μιλάμε μαζί τους τη γλώσσα της αλήθειας. Η γενιά μας έκανε λάθη πολλά και μεγάλα στην πλάτη των παιδιών της. Προσωπικά, όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, βρήκα το θάρρος και το κουράγιο να ζητήσω συγγνώμη από τους νέους για τα λάθη μας απέναντί τους. Μακάρι να το έκαναν και άλλοι. Γι’ αυτό και αποκτήσαμε ένα δικό μας κώδικα επικοινωνίας, γι’ αυτό τα παιδιά μας στην Ελλάδα εμπιστεύονται την Εκκλησία και δείχνουν ν’ αντιστέκονται απέναντι σ’ αυτόν τον καταιγισμό της λάσπης και της συκοφαντίας των Εκκλησιαστικών προσώπων. Τα παιδιά μας επιζητούν ειλικρίνεια και αλήθεια. Σ’ αυτή τη γλώσσα τους μιλάμε, με τη γλώσσα της αγάπης τα προσεγγίζουμε…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Συνέντευξη στο Ελληνοαμερικανικό περιοδικό «Εσείς», 15/12/2005ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ