Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 213, 10 Αυγούστου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΟΙ ΣΥΝΟΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

ΕΥΧΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑ

ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
Η ΠΑΝΑΓΙΑ
ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ


Διαβάστε στη Μυριόβιβλο
το άρθρο του καθηγητή
κ. Γεωργίου ΖώραΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΟΙ ΣΥΝΟΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

Με τους Γραμματείς των Μονίμων και Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών συναντήθηκε στην οικεία του στο Ψυχικό (8/8/2007), ενόψει της μεταβάσεώς του στις Η.Π.Α. ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, επικεφαλής των οποίων ήταν ο Αρχιγραμματεύων της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Κύριλλος Μισιακούλης.
Ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε τις ευχές των Πατέρων για το δεύτερο στάδιο της περιπέτειας της υγείας του, ενώ τούς έδωσε την πατρική του ευχή και ευλογία, καθώς και συγκεκριμένες κατευθύνσεις και συμβουλές για την ομαλή και πιο αποδοτική λειτουργία των Συνοδικών Επιτροπών στο νέο Συνοδικό έτος 2007 – 2008.
Αντιστοίχως, ο Μακαριώτατος δέχθηκε(9/8/2007) και τους κληρικούς οι οποίοι διακονούν στις διοικητικές υπηρεσίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κορυφή σελίδας


ΕΥΧΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Από τα όμορφα Μοσχονήσια (7/8/2007) ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έστειλε τις θερμές αδελφικές του ευχές και την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, ο οποίος ετοιμάζεται για την μετάβασή του στο Μαϊάμι (18/8), όπου θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.
Ο Παναγιώτατος σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους: «Βάζω τον εαυτό μου στη θέση του, διότι στον καθένα από εμάς θα μπορούσε να έχει συμβεί αυτό. Συμπάσχω και προσεύχομαι να μπορέσει να σηκώσει γενναία, μέχρι τέλους, τον σταυρό και μετά το Μαϊάμι να έλθει η Ανάστασις»

Κορυφή σελίδας


ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑ

Επεκτείνεται η συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας στον χώρο των αναπτυξιακών κοινωφελών έργων, που, ασφαλώς, θα συμβάλουν στην κοινωνικο-πολιτιστική και οικονομική άνθιση του τόπου. Στο πλαίσιο αυτής της αυτονόητης, για το καλό του κοινωνικού συνόλου, συνεργασίας, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης μετέβη στην οικεία του Μακαριωτάτου στο Ψυχικό (7/8/2007), όπου συνυπέγραψε με τον Αρχιεπίσκοπο την Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Πρόγραμμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εκτέλεση έργων συμβολής στην εθνική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική πρόοδο του τόπου για την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013»
Όπως σημειώνεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, «Η συνολική δαπάνη για τη εκτέλεση των έργων, τα οποία εντάσσονται στην προγραμματική σύμβαση, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, ανέρχεται ενδεικτικά, σε 30.571.917,18 ευρώ. Τα ποσά αυτά προέρχονται από πόρους των Επιχειρησιακών και Περιφερειακών Προγραμμάτων της Προγραμματικής περιόδου 2007 – 2013»

Κορυφή σελίδας


ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα προγράμματα θρησκευτικού τουρισμού, που δρομολογούνται αυτό το καλοκαίρι, ανέπτυξε η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλη – Πετραλιά, στον Μακαριώτατο κ. Χριστόδουλο, σε συνάντηση που είχε μαζί του στην οικεία του στο Ψυχικό (8/8/2007), ενώ της δόθηκε η ευκαιρία να του ευχηθεί και προσωπικά ενόψει της μεταβάσεώς του στις Η.Π.Α.
Κατά την έξοδό της, η κ. Υπουργός έκανε λόγο για την αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών στον τομέα αυτό, αλλά και για τη συνεργασία που θα αναπτυχθεί μελλοντικά. Εκθείασε, επίσης, την πολύ καλή ψυχολογία του Αρχιεπισκόπου και την αισιοδοξία που τον διακρίνει, στοιχεία πολύ σημαντικά επικειμένης της δεύτερης φάσης της περιπέτειας της υγείας του στην Αμερική.

Κορυφή σελίδας


ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασίμης και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας επισκέφθηκαν διαδοχικά (9/8/2007) τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο, στην οικεία του στο Ψυχικό.
Τα δύο Κυβερνητικά στελέχη εξέφρασαν στον Μακαριώτατο τις θερμές ευχές και την αγάπη τους, ενόψει της μεταβάσεώς του στο Μαϊάμι, στις 18 Αυγούστου, όπου θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος από τον κορυφαίο Έλληνα χειρούργο Ανδρέα Τζάκη.
Την ίδια ημέρα, εξάλλου, το απόγευμα επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο η Πρόεδρος της Βουλής κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Βουλευτής κ. Στέλιος Παπαθεμελής.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«… Πιστεύω ότι όταν νιώσει κανείς τον πόνο και μάλιστα τόσο έντονα, μπορεί να νιώσει και τον πόνο των άλλων καλύτερα. Όταν βιώσει το άλγος της ασθενείας μπορεί να θαυμάσει και να υποκλιθεί σε ανθρώπους, που το πεπρωμένο της ζωής τούς επέβαλε να ζουν υπό διαρκείς συνθήκες ασθενείας και αδυναμίας.
Όταν μάλιστα, γνωρίζει κάποιος ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή και πρέπει να δώσει μάχη για να βγει νικητής, τότε αγαπά και εκτιμά περισσότερο τη ζωή, αγαπά και εκτιμά περισσότερο και τους ανθρώπους, κυρίως εκείνους με τους οποίους ήρθε σε σύγκρουση, στο παρελθόν, εκείνους με τους οποίους πικράθηκε, από τους οποίους πόνεσε και υπέφερε ακόμα. Κάτι τέτοιες στιγμές νιώθει ο άνθρωπος ότι η ζωή είναι πολύ μικρή και ταυτόχρονα, πολύ σπουδαία για να χαραμίζεται σε μικρότητες, για ν’ απασχολείται με ανούσια πράγματα και όχι με εκείνα που καταξιώνουν το παρόν και διασφαλίζουν το αιώνιο μέλλον της…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Συνέντευξη, Εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» Νέας Υόρκης, 29/7/2007ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ