Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 212, 7 Αυγούστου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΣΕ ΚΑΚΟΗΘΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Η ΠΑΝΑΓΙΑ
ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ


Διαβάστε στη Μυριόβιβλο
το άρθρο του καθηγητή
κ. Γεωργίου ΖώραΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΣΕ ΚΑΚΟΗΘΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Εξ αφορμής απαράδεκτου δημοσιεύματος σε Κυριακάτικη εφημερίδα (5/8/2007), από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση(6/8/2007):
«Οργή και αγανάκτηση προκαλεί αυθαίρετο και κακόηθες δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας, προϊόν, απαρχής μέχρι τέλους, νοσηράς και εμπαθούς φαντασίας της πολυπράγμονος συντάκτριάς του, σύμφωνα με το οποίο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κύριος Χριστόδουλος, ενόψει της μεταβάσεώς του εις Η.Π.Α., δια μεταμόσχευσιν ήπατος, προέβη δήθεν, κατ’ αυτάς εις σύνταξιν διαθήκης προς διακανονισμόν των περιουσιακών του στοιχείων(αμφίων, βιβλιοθήκης κλπ.) και όρισε μάλιστα και επιτροπήν εξ Αρχιερέων(Διευθυντήριων), δια να τον αναπληρώνει κατά την απουσίαν του!

Η νεαρά δημοσιογράφος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ουδέν Διευθυντήριον απαιτείται, απουσιάζοντος του Μακαριωτάτου, για τη διοίκηση της Εκκλησίας, η οποία διοικείται από την Ιερά Σύνοδο, ούτε βεβιασμένη σύνταξη διαθήκης δικαιολογείται εκ των όλων περιστάσεων. Ο Μακαριώτατος γνωρίζει πολύ καλά τα θεσμικά του δικαιώματα, σέβεται το Συνοδικό σύστημα, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη εις τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και μεταβαίνει εις Η.Π.Α., συνοδευόμενος από τις ευχές και προσευχές του πιστού Ελληνικού λαού, των εν Χριστώ αδελφών του Ιεραρχών και του ιερού κλήρου.

Εκφράζεται η βαθειά λύπη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για το σοβαρό ατόπημα της νεαράς δημοσιογράφου, το οποίον θα ηδύνατο να καταγγελθεί αρμοδίως και ως σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Επί τέλους, υπάρχουν κάποια όρια ευπρέπειας και υπευθυνότητας στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, ο δε χώρος της Εκκλησίας δεν προσφέρεται, για να καλύπτει τα διέξοδα εκ της απουσίας άλλων ειδήσεων».

Κορυφή σελίδας


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Τηλεγράφημα συμπαράστασης στον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο (φωτογραφία) απέστειλε η Ιερά Σύνοδος, εξ αφορμής της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε μεγάλο μέρος της Μητροπολιτικής του Επαρχίας.

Στο τηλεγράφημα αναφέρονται τα εξής: «Πληροφορηθέντες με βαθύτατη θλίψη την καταστρεπτική πυρκαγιά στην περιφέρεια της Αιγιαλείας, που προξένησε όχι μόνο ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, αλλά και ανθρώπινα θύματα, εκφράζομε προς την Υμετέρα Σεβασμιότητα την συμπάθεια της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας και την αλληλεγγύη Της προς το χειμαζόμενον ποίμνιο. Επικαλούμενοι την παραμυθία και τον στηριγμό παρά του Ελεήμονος Θεού, ευχόμεθα διά την ταχύτατη αποκατάσταση της ειρηνικής και απροσκόπτου πορείας του φιλοπρόοδου λαού της Υμετέρας Θεοσώστου επαρχίας, ο οποίος επλήγη από την παρούσα δοκιμασία»

Αντίστοιχο τηλεγράφημα συμπαράστασης απέστειλε η Ιερά Σύνοδος και προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιον, η επαρχία του οποίου, επλήγη, επίσης, βάναυσα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου.

Κατόπιν αιτήματος δε του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων & Αγιαλείας κ. Αμβροσίου, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την παροχή έκτακτης οικονομικής βοήθειας για την ενίσχυση των πυροπαθών της Αιγιαλείας.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«... Εις την δύσκολη σημερινή εποχή του απομονωτισμού, της αυταρκείας, του ατομισμού και του συμφέροντος ημείς οι Ορθόδοξοι έχομεν χρέος ιερόν και ευθύνην επιτακτικήν όχι μόνον να παραμείνωμεν σταθεροί και ακλόνητοι εις τας επιταγάς του Ιερού Ευαγγελίου, αλλά και να βοηθήσωμεν τας κοινωνίας των ανθρώπων συμβάλλοντες εις την προσπάθειαν της καταλλαγής και της ειρήνης μεταξύ των λαών.
Το θλιβερό γεγονός της περιφρονήσεως της ανθρωπίνης αξίας και ζωής κατά την παρούσαν εποχήν της παγκοσμιοποιήσεως προβάλλει εντονώτατα την αξίαν του λόγου του Θεού και την αποστολήν της Εκκλησίας να δώση εις τον σύγχρονον άνθρωπον την μόνην σώζουσαν πρότασιν, την αλήθειαν του Ευαγγελίου, η οποία τυγχάνει η μόνη αληθής εγγύησις της αρτίας ζωής και της ειρηνικής συμβιώσεως των ανθρώπων...»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Ομιλία, Κύπρος, 30/4/2007ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ