Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 211, 3 Αυγούστου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΙΛΙΑ

Διαβάστε στη Μυριόβιβλο
«Η εορτή της Κοιμήσεως»ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος (1/8/2007) και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος (30/7/2007).
Οι δύο Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν, ιδίοις όμασι, την καλή πορεία της υγείας του Μακαριωτάτου, να ενημερωθούν για τα επόμενα βήματα της αποθεραπείας του στις Η.Π.Α. και να μεταφέρουν την αγάπη και τις ολόθυμες ευχές του Ιερού Κλήρου και του πληρώματος των Εκκλησιών τους για την ταχεία ανάρρωση και αποκατάσταση της υγείας του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Εν τω μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ. Προκόπιο, Αντιπρόεδρο της νέας Δ.Ι.Σ. η οποία πρόκειται να συγκληθεί από 1ης Σεπτεμβρίου. Ο κ. Προκόπιος, ο οποίος θα προεδρεύει της Ιεράς Συνόδου, κατά τη διάρκεια της απουσίας του Μακαριωτάτου στο Μαϊάμι, συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο τα της λειτουργίας της Ιεράς Συνόδου την περίοδο αυτή και έλαβε συγκεκριμένες οδηγίες για την ομαλή και απρόσκοπτη διευθέτηση των Συνοδικών και, εν γένει, Εκκλησιαστικών ζητημάτων.
(Φωτ. Αρχείου)

Κορυφή σελίδας


ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου, ενόψει της μετάβασής του στο Μαϊάμι, δήλωσε ο θεράπων ιατρός του Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Διονύσιος Βώρος, ο οποίος επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο στην οικεία του στο Ψυχικό (31/7/2007), συνοδευόμενος από τον Καθηγητή Παθολογίας κ. Εμμανουήλ Μάνεση, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Εντατικής Θεραπείας κ. Σεραφείμ Νανά και τον διακεκριμένο Διαβητολόγο κ. Χρήστο Ζούπα.
Εξερχόμενος της Αρχιεπισκοπικής κατοικίας, ο κ. Βώρος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ήρθαμε για να δούμε πώς εξελίσσεται η πορεία της υγείας του. Μπορούμε να πούμε πως είναι καλύτερη, ως προς τον ρυθμό, απ’ ό,τι περιμέναμε. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για το επόμενο βήμα, γιατί σε όσο καλύτερη κατάσταση θα είναι όταν θα κάνει την επόμενη εγχείρηση τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες για ευνοϊκό αποτέλεσμα»

Κορυφή σελίδας


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Την ίδια ημέρα επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο και η Υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία διαπίστωσε και προσωπικά την καλή μετεγχειρητική εξέλιξη του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου.
Μετά τη συνάντηση η κ. Υπουργός επεσήμανε στους δημοσιογράφους: «είχαμε μια γενικότερη συζήτηση για θέματα που έχουν σχέση με το Υπουργείο… Συζητήσαμε, όμως και τα του ταξιδιού του και για τις προοπτικές που υπάρχουν, οι οποίες είναι πολύ καλές…»
(Φωτ. Αρχείου)

Κορυφή σελίδας


ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, Προκαθημένων και εκπροσώπων όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και εκπροσώπων των λοιπών Χριστιανικών Ομολογιών, θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου (3/8/2007) η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Πατριάρχου Ρουμανίας κυρού Θεοκτίστου, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω, σε ηλικία 92 ετών, την περασμένη Δευτέρα.
Με την ευκαιρία της εκδημίας του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ρουμανίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, ο οποίος συνδεόταν με στενούς δεσμούς αγάπης και συνεργασίας με τον εκλιπόντα Εκκλησιαστικό ηγέτη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Μία Πανορθοδόξως αξιοσέβαστος και λόγω ηλικίας και λόγω προσφοράς, εκκλησιαστική προσωπικότης, ο αείμνηστος Πατριάρχης Ρουμανίας κυρός Θεόκτιστος μετέστη ήδη εκ των προσκαίρων εις τα αιώνια και η απορφανισθείσα Ορθόδοξος Εκκλησία Ρουμανίας θρηνεί την στέρησιν του Πνευματικού της Ηγέτου.
Αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδος, εκτιμώσα στο πρόσωπο του κοιμηθέντος Πατριάρχου, τον Εκκλησιαστικό άνδρα, που σε δύσκολες ώρες, με την ψυχραιμίαν, την σοφίαν και την σύνεσίν του, εξησφάλισε στην Εκκλησίαν του εσωτερικήν ενότητα, ευστάθειαν και λεπτές ισορροπίες, προσεύχεται διά την ανάπαυσιν της ψυχής του μετά των Αγίων και καταθέτει επί της σορού του τον σεβασμόν και την αγάπην της.
Οι δε στενοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο Εκκλησίες δικαιολογούν και το ενδιαφέρον της Εκκλησίας μας να αποκτήσει η αδελφή Ορθόδοξος Εκκλησία Ρουμανίας αντάξιον διάδοχον του μακαριστού Πατριάρχου Θεοκτίστου, με ευρείς ορίζοντες και την πατροπαράδοτον πίστιν, ικανόν να την οδηγήσει προς το μέλλον, με σύνεσιν, ρεαλισμόν και σοφίαν»
Την Εκκλησία της Ελλάδος στην εξόδιο ακολουθία εκπροσωπούν ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Θερμοπυλών κ. Ιωάννης.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Η ειρήνη είναι δώρο του Θεού το οποίο ο καθείς από εμάς οφείλει να το αναζητάει μέσα του. Δεν είναι μία κατάσταση που χτίζεται έξω και μακριά από τον ίδιο μας τον εαυτό. Αν ο κόσμος μας σήμερα είναι πληγιασμένος από την ανθρώπινη κτηνωδία, αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε πάψει να είμαστε ειρηνικοί με τον εαυτό μας, γεγονός που προήλθε από την αποστασία μας από το Θεό. Πρόκειται, δηλ. για μία αλυσιδωτή σχέση. Πρέπει να τα βρούμε με τον εαυτό μας και να ειρηνεύσουμε τη συνείδησή μας. Τότε θα ελκύσουμε τη χάρη του Θεού και θα βελτιώσουμε τον κόσμο»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Συνέντευξη, «Βραδυνή της Κυριακής», 22/12/2002ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ