Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 209, 27 Ιουλίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΑΚΗΣ: «ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΘΗΡΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΒΑΣΙΛΑΣ

Διαβάστε στη Μυριόβιβλο τρεις
Θεομητορικές ομιλίες του Νικολάου
Καβάσιλα σε μετάφραση και σχόλια
του Παναγιώτη ΝέλλαΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΑΚΗΣ: «ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ»

Στην Αρχιεπισκοπική κατοικία στο Ψυχικό επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, ο διεθνούς φήμης Έλληνας χειρουργός, Ανδρέας Τζάκης (25/7/2007), ο οποίος, ως γνωστόν, ανέλαβε την πραγματοποίηση μεταμόσχευσης ήπατος στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που θα γίνει προσεχώς στο Μαϊάμι των Η.Π.Α.

Τον κ. Τζάκη, σ’ αυτήν την επίσκεψη, που σκοπό είχε την διαπίστωση της πορείας της υγείας του Μακαριωτάτου, συνόδευαν ο θεράπων ιατρός του Αρχιεπισκόπου, Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής κ. Διονύσιος Βώρος, ο Καθηγητής Παθολογίας κ. Εμμανουήλ Μάνεσης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας κ. Σεραφείμ Νανάς.

Εξερχόμενος της Αρχιεπισκοπικής κατοικίας, ο κ. Τζάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Τον βρήκα σε άριστη κατάσταση, καλύτερα, μάλιστα, απ’ ό,τι περίμενα. Αναρρώνει από την επέμβαση ικανοποιητικά, μπορούμε να προχωρήσουμε, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε, το οποίο είναι να έρθει στην Αμερική για μεταμόσχευση. Πρώτα ο Θεός, αν όλα είναι ικανοποιητικά, θα προχωρήσουμε στην μεταμόσχευση».

Κληθείς να σχολιάσει τις τοποθετήσεις διαφόρων επιστημόνων σχετικά με την προοπτική της μεταμόσχευσης, επεσήμανε ότι «Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διάφορες απόψεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Η απόφαση για την περαιτέρω πορεία έχει ληφθεί ομόφωνα από όλους τους θεράποντες γιατρούς, αμέσως ή εμμέσως, οι οποίοι έχουν γνώση όλων των λεπτομερειών της κατάστασής του και ελήφθη η απόφαση ότι καλύτερο για εκείνον είναι η μεταμόσχευση…»

Από τη μεριά του ο κ. Βώρος δήλωσε: «Από την πρόσφατη εγχείρηση εξελίσσονται όλα πολύ καλά. Είναι άριστη η γενική του κατάσταση. Ουσιαστικά γίνονται οι προετοιμασίες για το επόμενο βήμα»

Κορυφή σελίδας


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Πολύ ανθρώπινη συνάντηση είχαν στην Αρχιεπισκοπική κατοικία (24/7/2007) ο Μακαριώτατος κ. Χριστόδουλος με τον Αρχηγό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο για να του ευχηθεί και να δηλώσει την συμπαράσταση τόσο του ιδίου όσο και του κόμματός του.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για το ενδιαφέρον και για την επίσκεψη που πραγματοποίησε και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, όσο ο ίδιος νοσηλευόταν εκεί και τόνισε ότι, με τη βοήθεια του Θεού, όλα θα πάνε καλά και θα επιστρέψει γερός και δυνατός.

Αναχωρώντας, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου: «Ο Αρχιεπίσκοπος είναι σε πολύ καλή διάθεση, όπως είδατε και οι ίδιοι. Του ευχήθηκα καλό ταξίδι, με το καλό να πάει και με το καλό να μάς έρθει»

Κορυφή σελίδας


ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΘΗΡΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

Σε ηλικία 82 ετών, εξεδήμησε εις Κύριον ο Μητροπολίτης πρ. Θήρας κηρός Παντελεήμων (23/7/2007). Ο εκλιπών Ιεράρχης γεννήθηκε στην Τήνο το 1925, ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών. Διετέλεσε Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Σύρου, Καθηγητής της Μέσης Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών, Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Ποιμαντικού έργου και Διευθυντής Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μητροπολίτης Θήρας εξελέγη το 1984 και από της θέσεώς του παραιτήθηκε το 2002, λόγω ασθενείας.

Η εξόδιος Ακολουθία εψάλη στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών (25/7/2007), προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου πρ. Μεσογαίας κ. Αγαθονίκου, με τη συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Σύρου κ. Δωροθέου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Γλυφάδας κ. Παύλου, Θήρας κ. Επιφανίου και του Επισκόπου Κορωνείας κ. Παντελεήμονος.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Όσο δεν αντιστεκόμαστε στις μόδες και τις παράλογες απαιτήσεις των καιρών πού θέλουν τη διάλυση της οικογένειας, τόσο τα παιδιά μας θα βγαίνουν ξένα προς τούς ίδιους τους γονείς τους, αδιάφορα για τις ρίζες τους, αδύναμα να παλέψουν στη ζωή, ανίσχυρα στα χέρια των δυνάμεων πού τα μετατρέπουν σε σκύβαλα. Τη δύναμη των προγόνων μας, το ανυπέρβλητο ήθος τους, δεν το έδιναν οι φουστανέλες και τα τσαπράζια. Το έδινε η οικογένεια. Αυτή πού σήμερα πάει να διαλυθεί, μία και κάθε γονιός θέλει νάχει τη δική του ζωή, και κάθε παιδί το διδάσκουν να κρατάει τούς γονείς του μακριά από «τις υποθέσεις του», το διδάσκουν την απομόνωση, τη μοναξιά…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Ομιλία με θέμα «Πόνος πατρίδος»
Καλάβρυτα, 4/8/2001ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ