Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 208, 24 Ιουλίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«ΕΙΜΑΙ ΟΡΘΙΟΣ… ΕΙΜΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΑΣ…»

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ»
ΥΜΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Μεταφρασμένοι στη δημοτική
από τον Φώτη ΚόντογλουΕΙΔΗΣΕΙΣ


«ΕΙΜΑΙ ΟΡΘΙΟΣ… ΕΙΜΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΑΣ…»

Με ένα πλατύ χαμόγελο, με συγκίνηση, αλλά και έκδηλη αισιοδοξία, εξήλθε του Αρεταίειου Νοσοκομείου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος (20/7/2007), ύστερα από 42 ημέρες νοσηλείας.
Ο Αρχιεπίσκοπος από το πλατύσκαλο της κεντρικής εισόδου, χαιρέτησε τους συγκεντρωμένους, ενώ λίγο πριν είχε ασπαστεί με ιδιαίτερη αγάπη τους γιατρούς του Νοσοκομείου και το νοσηλευτικό προσωπικό, που, από την πρώτη ημέρα της νοσηλείας του στάθηκαν, με σεβασμό και αγάπη, κοντά του.
Απευθύνθηκε δε στους εκπροσώπους του Τύπου και, δι’ αυτών, στον Ελληνικό λαό και δήλωσε συγκεκριμένα: «Σήμερα είμαι πανευτυχής, γιατί, ύστερα από ενάμιση μήνα πλήρους απομόνωσης στο νοσοκομείο, έχω τη δυνατότητα να στέκομαι, καταρχήν, στα πόδια μου και να σaς ατενίζω όλους τους Έλληνες, όλους τους Χριστιανούς, με πολλή αγάπη, θέλοντας να εκφράσω την βαθειά μου ευγνωμοσύνη για την αγάπη που δείξατε, για τις προσευχές που κάνατε.
Θέλω να σας πω ότι είμαι εδώ, όρθιος, στέκομαι στα πόδια μου, σaς αγαπώ, όπως και σεις με αγαπάτε. Είμαι ο Χριστόδουλός σας. Τώρα φεύγω από το νοσοκομείο, ευχαριστώντας όλους τους ανθρώπους και πηγαίνω στο σπίτι Αρχίζει η δεύτερη φάση προετοιμασίας, πλέον, για την Αμερική. Είμαι βέβαιος ότι, όπως συνέβη μέχρι τώρα, έτσι και στο θέμα το δεύτερο της Αμερικής, στη νέα περιπέτεια, όλοι σας θα σταθείτε στο πλευρό μου. Οι προσευχές σας θα με στηρίξουν και, πρώτα ο Θεός, όλα θα έλθουν κατ’ ευχήν.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου»

Κορυφή σελίδας


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ»

Με φανερά τα σημάδια της διαρκούς βελτίωσης της υγείας του και της σωματικής ενδυνάμωσής του, ο Μακαριώτατος κ. Χριστόδουλος, συνομίλησε με γείτονες και δημοσιογράφους, στην αυλή του σπιτιού του στο Ψυχικό (22/7/2007), πλαισιωμένος από τα στενά πνευματικά του παιδιά.
Μεταξύ άλλων, είπε ότι «Το μισό της επιτυχίας είναι η εσωτερική καλή διάθεση του ασθενούντος, δηλ. να έχει αισιοδοξία, να έχει πίστη και ελπίδα. Εμείς, δε που είμαστε άνθρωποι της Εκκλησίας, πιστεύουμε στο Θεό και λέμε πρώτα ο Θεός και μετά όλα τα άλλα. Λοιπόν, άμα έχεις αυτή την πίστη, όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα κι έτσι από μόνος σου δίνεις φτερά στον εαυτό σου να τα βλέπει όλα με ελπίδα κα αισιοδοξία. Και οι γιατροί λένε ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία, προκειμένου και εκείνοι να βοηθιούνται για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους»
Ερωτηθείς για την προετοιμασία του για την μεταμόσχευση, είπε: «Εγώ ζήτησα να έλθουν και να με ενημερώσουν άνθρωποι που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση και να με ενημερώσουν, να ξέρω όλες τις λεπτομέρειες. Αυτά τα ξέρω τώρα απ’ έξω και ανακατωτά, οπότε δε φοβάμαι τίποτα, δηλ. μόνο το Θεό φοβάμαι και εκείνος νομίζω ότι είναι μαζί μας…»
Τέλος, ο Μακαριώτατος, ευχαρίστησε, ακόμα μια φορά τους δημοσιογράφους για την παρουσία και την συμπαράστασή τους.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Δεν θα μπορέσει ο άνθρωπος να σώσει το περιβάλλον, αν δεν καταλάβει βαθειά μέσα του ότι η στάση του και οι επιλογές του έφεραν τον θάνατο και τον όλεθρο στη δημιουργία. Δεν θα μπορέσει να σώσει τη φύση, αν δεν μετανοήσει, αν δεν επιστρέψει, αν δεν πέσει στα γόνατα κλαίγοντας, παραιτούμενος από την προσπάθεια να «είναι ως θεός».

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Ομιλία με θέμα:
«Προστασία και Αποκατάσταση του περιβάλλοντος»
Σκιάθος, 1/1/2000ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ