Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 207, 20 Ιουλίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΞΙΤΗΡΙΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ

ΕΥΧΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΟΥΝΤΑ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟ
ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ

Θεοτόκε, Παρθένε,
Βασίλισσα παγκόσμια!

Ο κορυφαίος υμνογράφος
για την Παναγιά. Διαβάστε
στη ΜυριόβιβλοΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΞΙΤΗΡΙΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ύστερα από 42 ημέρες νοσηλείας στο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος αναμένεται να πάρει εξιτήριο (20/7/2007) και να επιστρέψει στην οικεία του στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με το τελευταίο Ιατρικό Ανακοινωθέν (19/7), που υπογράφει ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου, καθηγητής κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, «Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος έχει αναρρώσει πλήρως από την πρόσφατη εγχείρηση και τα συνοδά προβλήματα που εμφανίστηκαν μετεγχειρητικά λόγω της χρόνιας ηπατοπάθειας και του σακχαρώδη διαβήτη. Αύριο θα εξέλθει από το Νοσοκομείο γύρω στις 13.00. Προβλέπεται η μετάβασή του στις Η.Π.Α., στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, για την αντιμετώπιση της ηπατικής νόσου»

Εν τω μεταξύ, συγκινητικές στιγμές εκτυλίσσονται, τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο, όπου Γιατροί και Νοσηλευτικό προσωπικό, επισκέπτονται τον Μακαριώτατο, εκτός των προγραμματισμένων ιατρικών και νοσηλευτικών καθηκόντων τους, για να δεχθούν τις ξεχωριστές και προσωπικές, για τον καθένα, ευχές και ευχαριστίες του.

Κορυφή σελίδας


ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ

Τη θλίψη Της για την καταστροφή από τις πυρκαγιές, αλλά και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβει για την αναδάσωση των καμένων περιοχών ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος.

Σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου (17/7/2007), «Η Εκκλησία της Ελλάδος εκφράζει την βαθύτατη θλίψη Της για την αποτέφρωση του δρυμού της Πάρνηθας και μέρους της δασικής Της ιδιοκτησίας, τόσο στην Πάρνηθα, όσο και χθες στον Καρέα Υμηττού. Η οικολογική καταστροφή είναι μεγάλων διαστάσεων και χρήσει την συστράτευση όσων έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν στην προοδευτική αποκατάσταση του περιβάλλοντος της Αττικής.

Από τα πρώτα εικοσιτετράωρα της πυρκαγιάς της Πάρνηθας, με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, άρχισε η κατάρτιση μελέτης για την αναδάσωση των κατεστραμμένων δασικών τμημάτων, η οποία και θα εφαρμοστεί, σε συνεργασία πάντοτε μα τα αρμόδια Υπουργεία και υπό την τελική εποπτεία των δασικών Υπηρεσιών. Το ίδιο θα γίνει και για την περιοχή του Καρέα»

Κορυφή σελίδας


ΕΥΧΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΟΥΝΤΑ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟ

Στο γειτονικό του «Αρεταίειου» Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», νοσηλεύεται, εδώ και λίγες ημέρες, ο γηραιός πολιτικός Λεωνίδας Κύρκος, έχοντας υποστεί έμφραγμα.

Ο Μακαριώτατος κ. Χριστόδουλος επικοινώνησε μαζί του γραπτώς και του εξέφρασε τις ευχές του για τη ομαλή εξέλιξη της υγείας του. Συγκεκριμένα σημειώνει στην επιστολή: «Ευρισκόμενος εις το Αρεταίειον Νοσοκομείον και πληροφορηθείς την περιπέτεια της υγείας σας, εύχομαι από καρδίας ταχείαν ανάρρωσιν και αποκατάστασιν αυτής»

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία στραμμένη προς την κοινωνία. Δε είναι ατομική υπόθεση. Θεμελιώνεται πάνω σε δύο εντολές: “αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου και αγαπήσεις τον πλησίον σου… Εν ταύταις ταις δυσίν εντολές όλος ο νόμος κρέμαται…”»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης ΕλλάδοςΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ