Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 205, 13 Ιουλίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ»Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ
ΚΑΙ Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ


Διαβάστε στη Μυριόβιβλο το κείμενο του Νίκου Ζία

Δείτε στο eikastikon εικόνες από το έργο του μεγάλου δημιουργού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο κορυφαίος χειρουργός και μεταμοσχευτής ήπατος στον κόσμο Ανδρέας Τζάκης βρίσκεται από την Τετάρτη 11/6 στην Αθήνα, προκειμένου να εξετάσει τον ασθενούντα Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο και να προτείνει τις περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο ήπαρ.
Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις και ύστερα από εκτενή συζήτηση με τον Μακαριώτατο ο κ. Τζάκης, κατά την επιθυμία του Αρχιεπισκόπου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου (12/7/2007), κατά την οποία, από κοινού με τον θεράποντα ιατρό του Μακαριωτάτου κ. Διονύσιο Βώρο, ανακοίνωσε τις τελικές ομόφωνες αποφάσεις, περί του πρακτέου, από τούδε και στο εξής.
Όπως ανακοίνωσε ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμων, «η ομόφωνη απόφαση των θεραπόντων ιατρών ήταν να προχωρήσουμε σε μεταμόσχευση μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες… Επειδή το ήπαρ είναι σε στάδιο έτοιμο σχεδόν να χάσει την ισορροπία του, γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαίο η αντικατάστασή του και η εξαίρεση του όγκου…»
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Τζάκης επεσήμανε ότι «η θεραπεία του, μέχρι στιγμής, ήταν τέλεια…», ενώ τόνισε πως τον εξέπληξε η καλή κατάσταση του ασθενούς. Σημείωσε, επίσης, ότι η μεταφορά του στις Η.Π.Α. προγραμματίζεται για μετά τις 15 Αυγούστου, ενώ η ανάρρωση, όπως είπε, «είναι θέμα μερικών εβδομάδων και γενικά μερικών μηνών για να αναλάβει ο ασθενής πλήρως τα καθήκοντά του…»

Ακούστε τη συνέντευξη τύπου (διάρκεια 34 λεπτά)

Κορυφή σελίδας


ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ»

Για δεύτερη φορά, από την είσοδο του Μακαριωτάτου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, βρέθηκε κοντά του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος (12/7/2007).
Ο επτανήσιος Ιεράρχης, στη συνάντησή του με τον Μακαριώτατο, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές του για ταχεία ανάρρωση και την βεβαιότητά του ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά.
Εξερχόμενος του Νοσοκομείου ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.: «Περνά μια περιπέτεια. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να την ξεπεράσει. Σ’ αυτόν τον αγώνα θα έχει συμπαραστάτρια την Ιεραρχία, η οποία είναι και η εγγύηση ότι όλα θα είναι με ομαλότητα κατά τη διάρκεια της ασθενείας του και με ομαλότητα κατά τη διάρκεια της απουσίας του. Δεν υπάρχει κενό εξουσίας γιατί υπάρχει η Σύνοδος. Όλοι μαζί, λαός και Εκκλησία, ευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση και τελεία αποκατάσταση της υγείας του. Τον είδα περισσότερο του δέοντος, είναι αισιόδοξος, ήρεμος, ετοιμάζεται για το ταξίδι του και ελπίζουμε όλοι ότι θα έχει μια πολύ καλή επιστροφή»
Την ίδια μέρα και μέχρι το μεσημέρι, τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικος, Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσέβιος, Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, καθώς και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Η Ορθοδοξία σήμερα είναι πολύ ισχυρότερη από τους Χριστιανούς των τριών πρώτων αιώνων ή απ’ αυτούς που υπέστησαν κατά τον 20ό αιώνα τη φοβερή δοκιμασία του άθεου ολοκληρωτισμού. O Θεός βοήθησε η Ορθοδοξία να έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν πήρε το δρόμο του εκκοσμικευμένου Χριστιανισμού. Δεν αποϊεροποίησε τη Λατρεία και απέφυγε τον πειρασμό να αποκτήσει κοσμική εξουσία. Πίστη μου είναι ότι, παρά τα εσωτερικά μας προβλήματα, ισχύει εκείνο που είπε ο μεγάλος σύγχρονος ιστορικός Στήβεν Pάνσιμαν, ότι ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας της Ορθοδοξίας. Αυτό, βεβαίως, σημαίνει τεράστια ευθύνη όλων των Ορθοδόξων, να μην απομειώσουμε, με τα λάθη μας, την πνευματική δύναμη της Πίστεως μας»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Συνέντευξη στον "Τύπο της Κυριακής", 21/5/2006.ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ