Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 204, 10 Ιουλίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ: «Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ»

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΦΕΥΓΩ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΜΕΝΟΣ»

ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ: «ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ»


ΘΕΟΦΑΝΗΣ Ο ΚΡΗΣ

Δείτε στο eikastikon
νέες φωτογραφίες από
την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου
Αναπαυσά στα Μετέωρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ: «Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ»

Για σταδιακή βελτίωση της κλινικής εικόνας του Μακαριωτάτου κάνει λόγο το τελευταίο Ιατρικό Ανακοινωθέν (9/9/2007), το οποίο υπογράφει ο Πρόεδρος το Αρεταίειου Νοσοκομείου, καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης.
Το Ανακοινωθέν έχει ως εξής: «Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου ήταν και το τελευταίο 3μερο καλή. Την Κυριακή το απόγευμα παρουσιάστηκε ένα πυρετικό κύμα, το οποίο αντιμετωπίστηκε. Η κλινική του εικόνα βελτιώνεται σταδιακά. Η διάθεσή του είναι καλή κα του επιτρέπει – όπως και τις προηγούμενες μέρες – να έχει συνεργασία με τους στενούς του συνεργάτες, για υπηρεσιακούς λόγους»

Κορυφή σελίδας


ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Αδελφική επίσκεψη αγάπης στον ασθενούντα Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος (8/7/2007).
Εξερχόμενος του Αρεταίειου Νοσοκομείου, ο Προκαθήμενος του δευτέρου Θρόνου της Ορθοδοξίας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ήρθα να ευχηθώ στον Μακαριώτατο περαστικά, να τού δώσω κουράγιο και να τού πω πως γι’ αυτόν προσεύχεται όλος ο Ελληνικός λαός, όλος ο Χριστιανικός κόσμος, οι ταπεινοί Αφρικανοί. Του διεβίβασα, επίσης, τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας κ. Ιγνατίου.
Θέλω να κάνω μία ευχή και μία προσευχή. Η Παναγία η Χοζοβιώτισσα να δώσει την ευλογία της από τα ιερά βράχια της Αμοργού και να χαρίσει την υγεία στον Μακαριώτατο… Μου έκανε εντύπωση η μεγάλη του υπομονή και καρτερικότητα. Είδα έναν άνθρωπο γεμάτο από δύναμη»

Κορυφή σελίδας


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΦΕΥΓΩ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΜΕΝΟΣ»

Για δεύτερη φορά επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κων/νος Μητσοτάκης στον θάλαμο της νοσηλείας του στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (9/7/2007).
Ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσιάστηκε λιτός και αισιόδοξος στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, στους οποίους είπε χαρακτηριστικά: «Τον βρήκα καλά, με κουράγιο, καλό ηθικό. Αναρρώνει. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Κουβεντιάσαμε αρκετή ώρα. Είναι ευδιάθετος. Φεύγω καθησυχασμένος»

Κορυφή σελίδας


ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ: «ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ»

Ένας καλός φίλος από τα παλιά, καταξιωμένος, σεβαστός και ευπατρίδης πολιτικός, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολυβιάτης, επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο (9/7/2007) για να του εκφράσει την αγάπη και την συμπαράστασή του στην περιπέτεια της υγείας του.
Κατά την έξοδό του μίλησε στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. και είπε χαρακτηριστικά: «Για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου σάς ενημερώνουν οι γιατροί και νομίζω σάς ενημερώνουν πολύ καλά, πράγμα όχι και τόσο συνηθισμένο στον τόπο μας.
Εγώ ήλθα εδώ για να εκφράσω στον Μακαριώτατο την αγάπη μου, τον σεβασμό μου και τις ευχές μου για την αποκατάσταση της υγείας του… Τον είδα πάρα πολύ καλά και εύχομαι να πάει και καλά»
s

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Απάντηση στο γιατί του πόνου δε μπορεί να δοθεί χωρίς το φως του Χριστού. Όχι το φως της θρησκείας γενικώς, αλλά το φως αυτού του Θεανδρικού προσώπου του Χριστού. Και τούτο διότι Αυτός ανέλαβε πάνω Του όλο τον ανθρώπινο πόνο, διά της Ενανθρωπίσεως, του Πάθους, του Σταυρού και του Τριημέρου θανάτου Του. Το κλειδί για την ερμηνεία του πόνου είναι η εν Χριστώ εσταυρωμένη αγάπη του Θεού. Τα μυστήρια του Θεού δεν εξιχνιάζονται ούτε με επιστημονικές έρευνες, ούτε με φιλοσοφικές αναζητήσεις. Τα μυστήρια του Θεού φανερώνονται και αποκαλύπτονται εν χάριτι. Ο ανθρώπινος πόνος είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ιερότερα μυστήρια και ο Θεός το αποκαλύπτει και το ερμηνεύει εν Αυτώ τω Υιώ Του, διά Σταυρού, πάνω στο Γολγοθά. Και τη λύση και λύτρωση τη δίδει από ένα παρακείμενο άδειο τάφο. Όχι με λόγια, αλλά με ένα γεγονός. Την Ανάσταση…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Ομιλία με θέμα «Πόνος και Λύτρωση»
Επιστημονικό Συμπόσιο Ελληνικού, Περιφερειακού, Αναπτυξιακού Κέντρου, 22/3/2006ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ