Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 203, 6 Ιουλίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΣ: «ΜΕΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ»

ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: «ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ»


ΘΕΟΦΑΝΗΣ Ο ΚΡΗΣ

Δείτε στο eikastikon
νέες φωτογραφίες από
την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου
Αναπαυσά στα Μετέωρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Την ικανοποίησή τους για την πορεία της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου, εξέφρασαν οι δύο κορυφαίοι Γερμανοί ειδικοί επιστήμονες που βρέθηκαν στην Αθήνα (4/7/2007) για να ενημερωθούν λεπτομερώς για τα μέχρι τώρα δεδομένα και να εξετάσουν αυτοπροσώπως τον ασθενούντα Αρχιεπίσκοπο.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που ακολούθησε και υπογράφει ο Πρόεδρος του Αρεταίειου Νοσοκομείου Καθηγητής κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, «Οι προγραμματισμένες επισκέψεις στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο των Καθηγητών κ.κ. Christoph Broelsch (φωτογραφία), Καθηγητού - Διευθυντού του Ειδικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Essen της Γερμανίας και Markus Büchler, Καθηγητού Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τις πρώτες απογευματινές ώρες.
Ακολούθησε συνεργασία των Ελλήνων θεραπόντων ιατρών του Μακαριωτάτου με τους Γερμανούς ειδικούς και την οποία εξετάσθηκαν τόσο η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς όσον και η ακολουθητέα τακτική στην αντιμετώπιση του ηπατικού προβλήματος.
Οι Γερμανοί Καθηγητές, αφού ενημερώθηκαν πλήρως και εξέτασαν τον ασθενή εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την μέχρι τούδε αντιμετώπιση της καταστάσεως του ασθενούς. Οι προσκεκλημένοι με τους Έλληνες συναδέλφους τους συζήτησαν και συναποφάσισαν για τα επόμενα στάδια πού αφορούν την παραπέρα πορεία του ασθενούς και κύρια το ηπατικό πρόβλημα, το οποίο δυνητικά θεωρείται αντιμετωπίσιμο. Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων σταδίων θα εξαρτηθεί από τον ρυθμό ανάκαμψης του ασθενούς από την παρούσα φάση. Σε κάθε περίπτωση θα απαιτηθεί παράταση της νοσηλείας του».

Κορυφή σελίδας


ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΣ: «ΜΕΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ»

Και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων βρέθηκε στην Αθήνα ειδικά για να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο (5/7/2007) και να μεταφέρει τις ευχές της Αγιοταφικής Αδελφότητας. Τον κ. Θεόφιλο συνόδευαν ο Μητροπολίτης Καισαρείας κ. Βασίλειος, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχιεπίσκοπος Γεράσων κ. Θεοφάνης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης.
Εξερχόμενος του Νοσοκομείου ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας δήλωσε στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.: «Είχαμε μία εγκάρδια συνάντηση. Το ηθικό του ήταν ακμαίο. Του μεταφέραμε την ευλογία και τη χάρη του Παναγίου Τάφου. Του ευχηθήκαμε καλή ανάρρωση. Τον περιμένουμε στα Ιεροσόλυμα»
Από τη μεριά του, ο κ. Κασσίμης δήλωσε: «Αισιόδοξος και γενναίος ο Αρχιεπίσκοπος. Πιστεύει ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα το ξεπεράσει. Ο ίδιος αισθάνεται πολύ αισιόδοξος»

Κορυφή σελίδας


ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: «ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ»

Τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο, τις προηγούμενες μέρες και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος (3/7/2007).
Μετά την ολιγόλεπτη και συγκινητική συνάντηση, ο Μακαριώτατος κ. Αναστάσιος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Σ’ αυτές τις πολύ ειδικές ώρες, ο μόνος σωστός τρόπος είναι πολύ στοργή, διακριτική σιωπή και προσευχή. Η δική μας δέηση είναι πολύ σύντομα να είναι νικητής και ανανεωμένος»

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Η Εκκλησία δε φοβάται τη μόρφωση και την επιστήμη. Άλλωστε, στην ιστορία της Εκκλησίας έχουμε έξοχα πνεύματα της επιστήμης που εξέφραζαν την βαθύτατη θρησκευτικότητά τους. Να θυμίσω αυτό το γνωστό λόγιο, τα οποίο λέει ότι «ολίγη επιστήμη απομακρύνει από τον Θεό. Πολλή επιστήμη προσπλησιάζει εις Αυτόν». Όσο ο άνθρωπος μετράει το σύμπαν, όσο μπαίνει στα μυστήρια του κόσμου, τόσο πιο πολύ αναγνωρίζει την ύπαρξη του Θεού. Η ημιμάθεια είναι αυτή που κάνει, πολλές φορές, τον άνθρωπο να νομίζει ότι τα ξέρει όλα και, επομένως, να αμφισβητεί Αυτόν Τούτον τον Θεό»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Συνέντευξη «ΒΗΜΑgazino», 11/2/2001ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ