Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 202, 3 Ιουλίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ: «ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΕΝΑΩΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ»

ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: «Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
ΑΝΤΡΕΙ ΡΟΥΜΠΛΙΩΦ
με αναφορά
στον Θεοφάνη τον Έλληνα


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

«Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης
Ελλάδος κ. Χριστοδούλου δεν παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή.», δήλωσε σε σχετικό Δελτίο Τύπου(2/7/2007) ο Πρόεδρος του Αρεταίειου Νοσοκομείου, καθηγητής, κύριος Χριστόδουλος Στεφανάδης και συνεχίζει:
«Υπεβλήθη σήμερα σε εκκενωτική παρακέντηση του ασκιτικού υγρού, η παραγωγή του οποίου έχει σχέση με την ηπατική πάθηση από την οποία πάσχει. Παράλληλα υποβάλλεται στην δέουσα φαρμακευτική αγωγή. Σχετικά με το γνωστό πρόβλημα του ήπατος απεφασίσθη η ανταλλαγή απόψεων περί του πρακτέου με εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού».

Κορυφή σελίδας


ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Εξ ονόματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας, θερμή επιστολή προς τον ασθενούντα Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, απέστειλε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Μάξιμος, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει και τα εξής:
«Εκ βάθους ψυχής απευθύνομεν ευχάς, μετά των λοιπών Αρχιερέων, παντός του Κλήρου και του ευσεβούς λαού της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και πιστεύομεν ότι ο Πανοικτίρμων Θεός και κυρίαρχος της ζωής και Πατήρ του φωτός ταχέως θα αποκαταστήσει πλήρως την Υμετέραν πολύτιμον υγείαν διά να συνεχίσετε απροσκόπτως και ακαταπαύστως την εκτέλεσιν της Υμετέρας διακονίας, να ομολογείτε την του Χριστού αλήθειαν, επ’ αγαθώ της Εκκλησίας Αυτού και την δόξαν της Αγίας Ορθοδοξίας…»

Κορυφή σελίδας


ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ: «ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΕΝΑΩΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ»

Αδελφική επιστολή προς τον Μακαριώτατο κ. Χριστόδουλο απέστειλε, εκ μέρους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας ο Πατριάρχης κ. Θεόκτιστος (22/6/2007), στην οποία επισημαίνει:
«Έχουμε πίστη ότι η Μακαριότητά Σας έχει τη δύναμη και την ελπίδα που θα σάς επιτρέψει να αναρρώσετε και, συνεπεία αυτού, θα θέλαμε να Σας βεβαιώσουμε ότι εμείς προσωπικώς και οι αδελφοί σας στην Ιεραρχία, Σας έχουμε αενάως στις προσευχές μας, έτσι ώστε ο Πανσθενουργός Κύριος, ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων να Σας χαρίσει την ταχύτατη ανάκαμψη. Κλήρος και λαός της Ορθοδόξου Ρομανικής Εκκλησίας, προς τον οποίον η Μακαριότητά Σας εκήρυξε, μετά χαρισματικής δυνάμεως και ο οποίος κατεπλάγη και εντυπωσιάσθη από τα λόγια και τη σοφία Σας, Σας έχουν συνεχώς στις προσευχές τους, για την ταχεία ανάρρωσή Σας…»

Κορυφή σελίδας


ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: «Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Τις ευχές και την αγάπη της Ελληνικής ομογένειας στην Αμερική μετέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος στον Μακαριώτατο κ. Χριστόδουλο, τον οποίο επισκέφθηκε στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (29/6/2007).
Εξερχόμενος του Νοσοκομείου ο κ. Δημήτριος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ο Μακαριώτατος αντιμετωπίζει αυτήν την περιπέτεια της υγείας του μ’ έναν τρόπο που είναι παράδειγμα. Και μεταφέρω και την εντύπωση από την Αμερική. Αυτή είναι ακριβώς η εικόνα που έχουμε. Έχει την αγάπη του κόσμου και τις ευχές όλων και πιστεύουμε ότι εδώ ισχύει αυτό που λέει ο Απόστολος Παύλος, τον οποίο εορτάζουμε σήμερα, “τοις αγαπώσιν τον Θεόν πάντα συνεργεί εις αγαθόν”»

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Η Εκκλησία δεν αποτελεί έναν ακόμη μηχανισμό διάδοσης και επιβολής ιδεολογίας ή ένα ακόμη σύστημα θέσπισης κανόνων συμπεριφοράς στο πλαίσιο της κοινωνικής πραγματικότητας, αλλά βίωμα με προοπτική που υπερβαίνει τη φθορά του χρόνου…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Συνέντευξη, περιοδικό “Nemesis”, Απρίλιος 2003ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ