Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 201, 29 Ιουνίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: «ΣΑΣ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΚΤΑ»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΛΕΩΝ: «ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΣΑΣ»

ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ: «ΣΥΜΠΑΣΧΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΣ»

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: «ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ»

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ Η ΤΙΜΙΑ ΑΛΥΣΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ


ΑΝΤΡΕΙ ΡΟΥΜΠΛΙΩΦ
με αναφορά
στον Θεοφάνη τον Έλληνα


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Από την κλίνη της δοκιμασίας του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος έστειλε νέο μήνυμα στήριξης στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, πληροφορηθείς ότι τουρκικό Δικαστήριο, με νέα προκλητική απόφασή του, αμφισβήτησε την οικουμενικότητά του.
Συγκεκριμένα ο Μακαριώτατος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Μακροχρόνιοι θεσμοί Θρησκειών, θεμελιωμένοι στην ιστορία και στην παράδοση δε μπορούν να αμφισβητούνται ενόψει πρόσκαιρων σκοπιμοτήτων. Σε αυτόν τον κανόνα υπάγεται ξεκάθαρα και ο τίτλος του Πατριάρχου ως Οικουμενικός»

Κορυφή σελίδας


ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα ΙΓ΄ Παύλεια, η Μητρόπολη Βεροίας διοργάνωσε το 13ο Διεθνές, Επιστημονικό Συνέδριο περί του Αποστόλου Παύλου (26/6/2007), με θέμα «Από τον Απόστολο Παύλο στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο».
Στους συνέδρους πατρικό μήνυμα απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, το οποίο ανέγνωσε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και στο οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Ο Απόστολος Παύλος αγωνίστηκε για την διάδοση της πίστης. Ο Ιερός Χρυσόστομος αναλώθηκε για την συνοχή της. Βίοι παράλληλοι σε χρόνους διαφορετικούς, με την ίδια ζέση, την ίδια πίστη, την ίδια αφοσίωση, δύο μεγάλων μορφών όχι μόνο του Χριστιανισμού, αλλά και της ανθρωπότητος γενικότερα. Και οι δύο διέθεταν παιδεία λιπαρή και παιδεία Ελληνική και υποστήριξαν με μεγαλύτερη πειθώ και αποτελεσματικότητα το έργο τους…»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος για τον ιδρυτή της Εκκλησίας μας Απόστολο Παύλο

Δείτε ακόμη το αφιέρωμα στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο

Κορυφή σελίδας


ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: «ΣΑΣ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΚΤΑ»

Ιδιαίτερα συγκινητική, αδελφική επιστολή απέστειλε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος (26/6/2007) στον ασθενούντα Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, αμέσως μετά την επιστροφή του από την επίσημη επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.
Ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Σας στέλνω τις πιο εγκάρδιες προσωπικές μου ευχές και τις διάπυρες προσευχές, ο μόνος ιατρός των ψυχών και των σωμάτων, ο Ιησούς Χριστός, Τον οποίον υπηρετείτε με τόση αυτοθυσία και αφοσίωση, να σας αξιώσει γρήγορα της ποθητής αναρρώσεως και της πλήρους αποκαταστάσεως της πολυτίμου υγείας σας.
Σας διαβεβαιώ ότι σάς έχω στη προσευχή μου, μέρα και νύκτα και σάς ασπάζομαι με αγάπη και συγκίνηση. Περαστικά Σας!»

Κορυφή σελίδας


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ

Ταξίδι αστραπή στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος (25/6/2007), προκειμένου να επισκεφθεί τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.
Τον κ. Χρυσόστομο, τον οποίο συνόδευε ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Συνοδικός Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος και ο Αρχιγραμματεύων της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Κύριλλος Μισιακούλης. Μετά την ολιγόλεπτη συνάντηση των δύο Προκαθημένων, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.:
«Είναι μεγάλη η συγκίνηση που επισκεφθήκαμε τον Μακαριώτατο στο κρεβάτι του πόνου. Ευτυχώς, όμως, ο ίδιος είναι πολύ ευδιάθετος. Αυτό συντείνει θετικά στην εξέλιξη της υγείας του.
Έχουμε αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε καλά χέρια και η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Εμείς τού ευχηθήκαμε και πιστεύουμε ότι σύντομα θα πάει στην Αρχιεπισκοπή. Πάντοτε θα είμαστε κοντά του, θα προσευχόμαστε και είμαστε σίγουροι ότι θα υπερπηδήσει, με τη χάρη του Θεού, όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή…»

Κορυφή σελίδας


ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΛΕΩΝ: «ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΣΑΣ»

Επιστολή αγάπης και συμπαράστασης απέστειλε προς τον ασθενούντα Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Αρχιεπίσκοπος Καρελίας & Πάσης Φινλανδίας κ. Λέων (26/6/2007), στην οποία σημειώνει:
«Διακατεχόμενος από αισθήματα βαθείας συμπαθείας προς την Υμετέρα Μακαριώτητα, καθ’ όλην την διάρκεια της νόσου σας, προσεύχομαι όπως ο φιλάνθρωπος Θεός Σας χαρίζει υγεία και δύναμη για την πλήρη ανάρρωσή Σας και για τη συνέχιση της σημαντικότατης και πολυτίμου διακονίας Σας, προς όφελος της Αγιωτάτης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος»

Κορυφή σελίδας


ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ: «ΣΥΜΠΑΣΧΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΣ»

Θερμή ευχετήρια επιστολή προς τον Μακαριώτατο κ. Χριστόδουλο απέστειλε και ο αρχηγός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπας Βενέδικτος Ιστ' (14/6/2007), στην οποία αναφέρει:
«Λυπήθηκα πολύ όταν πληροφορήθηκα την πρόσφατη νοσηλεία της Μακαριώτητός Σας και Σας διαβεβαιώνω ότι συμπάσχω πνευματικώς. Εναποθέτοντάς Σας στην μέριμνα του Κυρίου, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε οποιονδήποτε τον καλέσει, προσεύχομαι ώστε σύντομα να χαίρετε πλήρους υγείας.
Στέλνοντάς Σας αδελφικούς χαιρετισμούς και τις καλύτερες των ευχών, επιζητώ τις ατελεύτητες ευλογίες του Κυρίου προς την Μακαριώτητά Σας και προς όλους εκείνους οι οποίοι ανήκουν στην ποιμαντική σας μέριμνα»

Κορυφή σελίδας


ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: «ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ»

Συγκινητικό ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας του Μακαριωτάτου έδειξε και η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, με επιστολή την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της Επίσκοπος Σύρου κ. Φραγκίσκος ( 12/6/2007).
Η επιστολή έχει ως εξής: «Πληροφορηθέντες την ταλαιπωρία Σας, εξ αιτίας της βλάβης της υγείας Σας, οι Σεβασμιώτατοι αδελφοί στην Αρχιερωσύνη και εγώ, μέλη της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, σπεύδουμε να Σας εκφράσουμε τις θερμές και αδελφικές μας ευχές για την ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας Σας.
Τις ευχές μας τις συνοδεύουν οι δεήσεις μας προς τον Ύψιστο, Δωτήρα κάθε αγαθού και επικαλούμαστε την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, ώστε σύντομα, ακμαίος και δυνατός, να συνεχίσετε τον αγώνα τον καλό στον αμπελώνα του Κυρίου, που τόσο πολύ έχει ανάγκη της παρουσίας Σας»

Κορυφή σελίδας


ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ Η ΤΙΜΙΑ ΑΛΥΣΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Για πρώτη φορά, μετά την μεταφορά του από το Βατικανό, θα εκτεθεί σε προσκύνηση από τους πιστούς το τμήμα της Τιμίας Αλύσεως του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, ημέρα της μνήμης του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το μοναδικό αυτό κειμήλιο δωρήθηκε στην Εκκλησία της Ελλάδος από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, κατά την επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου τον περασμένο Δεκέμβριο στο Βατικανό, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη, στην Βασιλική του Αποστόλου Παύλου εκτός των τειχών

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Ο Ελληνισμός δε θα ζήσει αν μένει χωρίς οράματα κι ελπίδα. Μόνο αν μείνει άπαρτο το κάστρο της μνήμης, που το συντήρησαν και το συντηρούν οι θρύλοι και μαζί τους οι ενσαρκωτές της εθνικής μας ιδέας, το Γένος θα δοξαστεί. Και μόνον αν αγκαλιάσει ξανά την ζώπυρη Ελληνορθοδοξία του, με συνειδητή πιστότητα, η φυλή θα επιβιώσει. Οι κάθε λογής υποτέλειες, οι συμβιβασμοί και οι «ειρηνολογίες», δε συμβαδίζουν ούτε με τον εθνικό πατριωτισμό, ούτε με το συμφέρον του Ελληνισμού…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
«Από χώμα και ουρανό», σελ. 52ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ