Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 200, 26 Ιουνίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

ΜΟΣΧΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ: «Ο ΘΕΟΣ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΜΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ»

ΣΕΡΒΙΑΣ ΠΑΥΛΟΣ: «ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΕΞ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ…»

ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: «ΟΛΟΘΥΜΩΣ ΔΕΟΜΕΘΑ…»

ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΣΑΒΒΑΣ: «ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑΣ»

ΤΣΕΧΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ: «ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ»

ΕΣΘΟΝΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: «ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ»

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ


Διαβάστε στη Μυριόβιβλο,
σε μετάφραση από τα
γαλλικά, το ειδικό αφιέρωμα
για την εξέλιξη και τη
θεολογία της εικόναςΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Εκτός της Μονάδος Εντατικής Θεραπείας πρόκειται να βρεθεί αύριο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος. Σύμφωνα με το τελευταίο Ιατρικό Ανακοινωθέν (25/6/2007), που υπογράφει ο Πρόεδρος του Αρεταίειου Νοσοκομείου, Καθηγητής κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, «Η πορεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου εξελίσσεται καλώς. Η λειτουργία του πεπτικού συστήματος έχει βελτιωθεί ικανοποιητικά. Σήμερα έγινε το προγραμματισμένο Ιατρικό Συμβούλιο με τους Καθηγητές που τον είχαν εξετάσει την παραμονή της εγχειρήσεως και μετά την 1η μετεγχειρητική εβδομάδα. Αποφασίστηκε η μεταφορά στο δωμάτιό του, όπως είχε προαναφερθεί και θα πραγματοποιηθεί εντός της αύριο».

Κορυφή σελίδας


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Σύσσωμη η ηγεσία του Ελληνικού Στρατού επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (25/6/2007).
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Παναγιώτης Χηνοφώτης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Δημήτριος Γράψας, ο Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος Παναγιώτης Γούσης και ο Αρχηγός ΓΕΑ Πτέραρχος Δημήτριος Γιάγκος, μετέφεραν στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας μας τις θερμές ευχές και την αγάπη των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, εκφράζοντας και με τον τρόπο αυτό, την διαχρονικά στενή και εποικοδομητική σχέση συνεργασίας Εκκλησίας και Στρατού στον τόπο μας.

Κορυφή σελίδας


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Επιστολή αγάπης και συμπαράστασης προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος (13/6/2007).
Στην επιστολή του ο Παναγιώτατος αναφέρει μεταξύ άλλων: «… Πάντοτε ασφαλώς, ιδιαιτέρως, όμως, εις τας ώρας αυτάς της Υμετέρας δοκιμασίας, ευρισκόμεθα όλη ψυχή και διανοία, πλησίον Υμών εν αγάπη βαθυτάτη και ανυποκρίτω, ευχόμενοι τα βέλτιστα παρά του ιατρού των ψυχών και των σωμάτων ημών»

Κορυφή σελίδας


ΜΟΣΧΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ: «Ο ΘΕΟΣ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΜΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ»

Άκρως συγκινητική επιστολή έστειλε στον ασθενούντα Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος (19/6/2007).
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Αυτή την δύσκολη περίοδο της ζωής σας, θα ήθελα να σaς εκφράσω την συμπαράστασή μου και την υποστήριξη, μαζί με την ελπίδα για την παντοδύναμη βοήθεια του Θεού. Ο πραγματικός πνευματικός και σωματικός γιατρός, ο Θεός, ας ανακουφίσει τη δοκιμασία σας και ας σaς σηκώσει από την κοίτη της ασθενείας. Ελπίζω ότι οι γιατροί θα κάνουν το παν για να σaς βοηθήσουν κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο.
Ξέρω, όχι εξ ακοής, πόσο δύσκολο είναι να συμβιβαστεί κανείς με δυσάρεστες περιπτώσεις της ζωής, πόσο δύσκολο είναι να παραδεχτεί κανείς τις επιβαλλόμενες δοκιμασίες, χωρίς παράπονα, πόσο αργά περνάνε οι μέρες της ασθενείας. Όμως, η σθεναρή πίστη, η νικηφόρα ελπίδα και οι επίμονες προσευχές ενισχύουν τις δυνάμεις για να φέρετε τον σταυρό σας κοιτάζοντας τον Σταυροφόρο Θεό και Σωτήρα Χριστό…»

Κορυφή σελίδας


ΣΕΡΒΙΑΣ ΠΑΥΛΟΣ: «ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΕΞ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ…»

Ανάλογο μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Παύλος (19/6/2007).
Ο γηραιός Σέρβος Προκαθήμενος μεταξύ άλλων, τονίζει χαρακτηριστικά: «Ευχόμεθα εξ όλης ψυχής όπως Κύριος ημών χαρίσει εις την προσφιλήν Μακαριώτητά Σας ταχείαν ανάρρωσιν προς συνέχισιν και εκπλήρωσιν της Αποστολικής διακονίας Σας εις την δόξαν του Θεού και την παρηγορίαν των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών…»

Κορυφή σελίδας


ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: «ΟΛΟΘΥΜΩΣ ΔΕΟΜΕΘΑ…»

Από τη Μεγαλόνησο Κύπρο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος απέστειλε θερμή αδελφική επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο (19/6/2007), στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Ολοθύμως δεόμεθα του Παναγάθου, Πανοικτίρμονος και Παντοδυνάμου Ιατρού των ψυχών και των σωμάτων, όπως αποκαταστήση συντόμως και πλήρως την πολύτιμον υγίειαν Υμών, επ’ αγαθώ της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος και του Χριστεπωνύμου πληρώματος Αυτής…»

Κορυφή σελίδας


ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΣΑΒΒΑΣ: «ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑΣ»

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας & Πάσης Πολωνίας κ. Σάββας, εκφράζει, με ανάλογη αδελφική επιστολή (14/6/2007), την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση, τόσο του ιδίου, όσο και της Πολωνικής Εκκλησίας, στον ασθενούντα Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο.
Ο κ. Σάββας, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Με αισθήματα ανησυχίας και στενοχωρίας επληροφορήθημεν περί της αιφνιδίου νόσου της Υμετέρας Μακαριώτητος, η οποία ανάγκασε Υμάς ίνα νοσηλευτείτε εις Νοσοκομείον. Προ ολίγων εβδομάδων είχαμε την τόσον μεγάλην χαράν της μεθ’ Υμών επικοινωνίας και διά τούτο έτι περισσότερο λυπούμεθα εξ αιτίας της δοκιμασίας Υμών την οποίαν πιστεύομεν ακράδαντα πως θα περάσετε το ταχύτερον δυνατόν. Περί αυτού, θερμώς προσευχόμεθα προς τον Θεόν ημών και μοναδικόν ιατρόν των ψυχών και των σωμάτων ημών…»

Κορυφή σελίδας


ΤΣΕΧΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ: «ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ»

Ο Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας Μητροπολίτης κ. Χριστοφόρος απέστειλε αντίστοιχη αδελφική επιστολή (15/6/2007), στην οποία αναφέρει:
«Μαθαίνοντας διά την περιπέτειαν της υγείας Σας, σπεύδω, διά της παρούσης, να εκφράσω τις ευχές της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας πασών των χωρών Τσεχίας και Σλοβακίας, του πιστού λαού αυτής και εμού προσωπικώς, να δώσει ο Θεός δύναμη και ταχύτατη ανάρρωση στην Μακαριώτητά Σας, ίνα, το συντομότερο, εν δυνάμει, να συνεχίσετε το τόσο σημαντικό και μεγάλο ιεραποστολικό έργο που επιτελείτε»

Κορυφή σελίδας


ΕΣΘΟΝΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: «ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ»

Ο Μητροπολίτης Ταλλίνης & Πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος πληροφορήθηκε τα της ασθενείας του Μακαριωτάτου κ. Χριστοδούλου κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη νησιωτική Εσθονία, οπότε και απέστειλε θερμή αδελφική επιστολή (12/6/2007), στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η είδηση αυτή μας έκανε περίλυπους και μάς εστενοχώρησε πολύ, εμένα και τους συνεργάτες μου και θελήσαμε να Σaς εκφράσουμε την συμπαράστασή μας, να Σaς διαβεβαιώσουμε για τις προσευχές μας και να διατυπώσουμε τα αισθήματά μας μύχιας αγάπης και βαθειάς εκτιμήσεως…
Σας ευχόμεθα ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και να επανέλθετε σύντομα στον Θρόνο και στο τιμόνι της Εκκλησίας της εν Ελλάδι, την οποία χειραγωγείτε επαξίως»

Κορυφή σελίδας


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Τη Θρονική της εορτή ετοιμάζεται να γιορτάσει η Εκκλησία της Ελλάδος, επί τη μνήμη του ιδρυτού Της Αποστόλου Παύλου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το απόγευμα της Πέμπτης 28/6 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Συνοδικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, ενώ το πρωί της Αγιωνύμου ημέρας 29/6 θα τελεστεί πανηγυρική Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.
Το απόγευμα στον Άρειο Πάγο θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός (19.00). Των εκδηλώσεων θα προστεί ο Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Σπυρίδων.

Κορυφή σελίδας

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ

«Η Ορθοδοξία αποτελεί γνήσια μαρτυρία πίστης και ζωής στον κόσμο. Δεν μετατρέπεται σε ιδεολογία, δεν αναζητά «οπαδούς» και, διατηρώντας αλώβητο τον πνευματικό Της χαρακτήρα, αποτελεί ένα θεραπευτήριο που προσφέρει στον σύγχρονο άνθρωπο, που ζει σήμερα σε ένα κόσμο κατά βάση ανελεύθερο και απρόσωπο, ερείσματα στήριξης και θεμέλια ύπαρξης…»

Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Συνέντευξη στο περιοδικό «Nemecis», Απρίλιος 2003ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ