Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 199, 22 Ιουνίου 2007            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ»

ΑΚΡΩΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΛΑΟ

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ»

Από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αρεταίειου Νοσοκομείου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος απευθύνθηκε στον Ελληνικό εκφράζοντας τις ευχαριστίες για την θερμή συμπαράσταση και την πατρική του αγάπη.
Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής: «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους για την αγάπη και τη συμπαράστασή» τους προς το πρόσωπό μου. Κυρίως για τις προσευχές τους προς τον Κύριο. Ιδιαίτερα σε αυτή τη στιγμή της δοκιμασίας μου, αποτελούν για εμένα βάλσαμο. Μου δίνουν δύναμη. Με τη βοήθεια των ιατρών και πάνω απ’ όλα του Θεού, που με αξιώνει να υπηρετώ την Εκκλησία με όλο μου το είναι, προσεύχομαι να σας αγκαλιάσω σύντομα όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά»

Κορυφή σελίδας


ΑΚΡΩΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Ήταν έντονη επιθυμία του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου να ενημερωθεί αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια το πλήρωμα της Εκκλησίας μας, ο Ελληνικός λαός, για την κατάσταση της υγείας του και για τις προοπτικές της εξέλιξής της. Αυτό συνέβη την Πέμπτη 21/6 όταν ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο θεράπων ιατρός κ. Διονύσιος Βώρος, ο Δ/ντής της Χειρουργικής κλινικής κ. Παπαλάμπρου και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής κ. Χρήστος Κίττας προέβησαν σε αναλυτική παρουσίαση της κατάστασης προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.
Από τα όσα αναλυτικά ανέφερε ο κ. Βώρος παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα: «Η εγχείρηση έγινε για την απόφραξη του παχέος εντέρου όπου διαπιστώθηκε και πρόβλημα στο ήπαρ, το οποίο δεν έπρεπε να αντιμετωπιστεί στην παρούσα φάση. Η απόφραξη του παχέος εντέρου οφείλεται σε μόρφωμα και το ήπαρ είχε εικόνα χρόνιας ηπατοπάθειας, σχετιζομένης με παλαιά ηπατίτιδα…
Το πρόβλημα του παχέος εντέρου ήταν πολύποδας που εξελίχθηκε σε αδενοκαρκίνωμα που αφαιρέθηκε κατά την επέμβαση. Το πρόβλημα ήταν πρωτοπαθές όπως και το αντίστοιχο στο ήπαρ, που σημαίνει ότι δε συνδέονται μεταξύ τους, άρα δεν πρόκειται για μετάσταση. Η θέση και έκταση του νεοπλάσματος στο ήπαρ το κατατάσσουν στα δυνητικά αντιμετωπίσιμα νεοπλάσματα. Το πρόβλημα του ήπατος διαπιστώθηκε τυχαία, κατά τη διάρκεια της επέμβασης στο παχύ έντερο κι δημιουργήθηκε λόγω χρόνιας ασυμπτωματικής ηπατίτιδας…»
Από την πλευρά του, ο Δ/ντής της Χειρουργικής κλινικής κ. Παπαλάμπρος σημείωσε ότι «ο Μακαριώτατος είναι ένας καλός ασθενής, υπομονετικός και συνεργάσιμος. Όσο περισσότερο τον γνωρίζουμε, τόσο περισσότερο τον αγαπούμε. Του εύχομαι να εκτελέσει όσο πιο σύντομα τα καθήκοντά του…»

Κορυφή σελίδας


ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΛΑΟ

Την αγάπη του Ρωσικού λαού και της Ρωσικής Εκκλησίας μετέφερε ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Βντόβιν στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, τον οποίο επισκέφθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αρεταίειου Νοσοκομείου (21/6/2007).
Αργότερα στο Νοσοκομείο βρέθηκαν οι Υπουργοί Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Απασχόλησης κ. Βασίλειος Μαγγίνας, ο πρ. Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Τορόντο κ. Σωτήριος και άλλες προσωπικότητες του δημόσιου βίου.

Κορυφή σελίδας


ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έκδηλη ήταν η συγκίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια κατά την επίσκεψή του στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, τον οποίο είδε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (20/6/2007).
Εξερχόμενος του Νοσοκομείου ο κ. Πρόεδρος δήλωσε: «Είμαι πολύ φορτισμένος συναισθηματικά. Εύχομαι μόνο τη γρήγορη αποθεραπεία του Αρχιεπισκόπου»

Κορυφή σελίδας


ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Κοντά στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο βρέθηκε σήμερα (19/6/2007) ο Πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέκος Αλαβάνος, τον οποίου συνόδευε ο Βουλευτής του κόμματος κ. Αθανάσιος Λεβέντης.
Ο κ. Αλαβάνος συνάντησε τον Μακαριώτατο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τού μετέφερε τις ευχές των μελών και των φίλων του Συνασπισμού, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση. Εξερχόμενος του Νοσοκομείου ο κ. Αλαβάνος δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, τον συναντήσαμε ευδιάθετο και του μεταφέραμε τις ευχές όλων των μελών και των φίλων του Συνασπισμού να αναρρώσει γρήγορα και να αναλάβει πάλι τα καθήκοντά του. Νομίζω ότι χάρηκε ιδιαίτερα που ήρθαμε…»
Μέχρι το μεσημέρι σήμερα (19/6) στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, προκειμένου να πληροφορηθούν για την εξέλιξη της υγείας του Μακαριωτάτου και να εκφράσουν τις ευχές και την αγάπη τους, βρέθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, ο Έξαρχος το Παναγίου Τάφου Αρχιεπίσκοπος Γεράσων κ. Θεοφάνης, ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Δαμασκηνός, καθώς, επίσης, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής. Χθες το απόγευμα τον Μακαριώτατο επισκέφθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Θηβών κ. Ιερώνυμος, Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Καστορίας κ. Σεραφείμ και ο Επίσκοπος Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.

Κορυφή σελίδας


ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Κύπριος ομόλογός του κ. Χριστόδουλος Πασιαρδής βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Αρεταίειο και επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Εξερχόμενος ο κ. Μεϊμαράκης, δήλωσε στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.: «Η αλήθεια είναι ότι ο Μακαριώτατος ήταν πράγματι ευδιάθετος, είχε κέφι, του μεταφέραμε τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα μάς ευλογεί και πάλι…»
Από τη μεριά του ο κ. Πασιαρδής σημείωσε: «Μετέφερα τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσου Παπαδόπουλου και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον Μακαριώτατο. Πιστεύω, απ’ ό,τι μάς ενημέρωσαν και οι θεράποντες γιατροί, θα παραμείνει ακόμα λίγες μέρες στο νοσοκομείο, αλλά η υγεία του εξελίσσεται πολύ ομαλά και ίσως, πολύ σύντομα, θα είναι και πάλι στις επάλξεις»

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ